Novinky z nakladatelství Euromedia Group

Novinky z nakladatelství Euromedia Group

Tisk

euromedia 200Nemáte co číst? Podívejte se, co vychází v těchto dnech v Euromedia Group.




Můžeme napravit své chyby v jiné realitě...?

Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná žena. Od té doby se Dylan utápí v žalu, zároveň však zažívá děsivé vize: kamkoli jde, pronásleduje ho… on sám. Připisuje to prožitému traumatu, pak se však setká s psycholožkou, která mu tvrdí, že Dylan už delší dobu podstupuje speciální léčbu. Ta je založena na myšlence, že každá volba, kterou v životě učiní, stvoří nekonečné množství paralelních světů. V některých je Dylan šťastný. V jiných se stane vrahem…

Jedinečný psychothriller s prvky sci-fi od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení.

Brian Freeman (*1963) je zkušený a oceňovaný autor napínavých románů, publikovaných ve 46 zemích a 23 jazycích. Je držitelem ceny za nejlepší thriller roku. Dědicové práv Roberta Ludluma ho zvolili coby pokračovatele příběhů s Jasonem Bournem. Žije v Minnesotě s manželkou Marcií, jež se stala jeho partnerkou v osobním životě i knižním průmyslu. Česky mu dosud vyšly thrillery Zkaženost (2006), Sama proti všem (2021) a trilogie krimipřípadů Noční pták (2018), Vnitřní hlas (2019) a Klikatá cesta (2020). Ve svých nejnovějších příbězích Brian záměrně překračuje hranice žánru krimi a thrilleru směrem ke sci-fi, aniž by jakkoli ubral na jejich dramatickém spádu – a sbírá nadšené ohlasy starých i nových fanoušků po celém světě. Dvojník (2022) je toho nejlepším důkazem. Více o autorovi se dozvíte zde: https://bfreemanbooks.com/

Brian Freeman: Dvojník, přeložil Jan Jirák, vydává nakladatelství Laser, 320 stran

euromedia dvojnik

Holky musí držet spolu...

Na první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic moc neděje. Studenti Jonesvillské střední se nemohou dočkat, až uniknout ze spárů maloměsta a třídních klik. Jenže za zavřenými dveřmi se toho odehrává mnohem víc...

Zničehonic se provalí, že miláček města a sportovní hvězda Tarkin Shaw je predátor, který už léta využívá svého privilegia, aby bez jakýchkoli následků zneužíval mladé dívky. Po šokujícím napadení jedné z nejpopulárnějších holek na škole, je skupina otřesených, ale tvrdohlavých přátel připravena se pomstít - ale věci nejdou tak docela podle plánu.

Důležitý příběh o tom, že by holky měly držet spolu, i když jim společnost často tvrdí opak...

Lauren McLauhlin je autorkou pěti románů, tří dětských knížek a jedné sbírky povídek. Napsala scénář k několika filmům a je mimo jiné producentkou Amerického psycha nebo Buffalla 66. Narodila se v Massachusess, dvacet let žila v New Yorku a dnes bydlí s manželem a adoptivní dcerou v Londýně. Když zrovna nepíše nebo neprodukuje filmy, ráda tančí, plave a pořádá večírky pro své přátele. Více o autorce se dočtete zde https://www.laurenmclaughlin.co.uk/

Lauren McLaughlin: Pošli fotky, přeložila Jana Balharová, vydalo nakladatelství Yoli, 416 stran

euromedia posli fotky

Vychází další pokračování nejslavnější rodinné ságy Anne Jacobsové

Augsburg 1935. Rodina a zaměstnanci textilního továrníka Paula Melzera stále více pociťují vliv nové nacistické vlády na společenský, pracovní i rodinný život. Největší dopad to má na Paulovu ženu Marii, která vede úspěšný módní ateliér. Jako sirotek v dětském domově byla vychována v křesťanské víře, o svém židovském původu se dozvěděla mnohem později a nepřikládala mu žádný význam. Nyní se však kvůli němu od ní stálé zákaznice odvracejí...

Paul má zase plné ruce práce, aby zvládal chod továrny a finanční situaci rodinné vily – „panského domu“. A potom jednoho dne obdrží dopis s přátelskou radou, aby se s Marií raději rozvedl, a ochránil tak zbytek rodiny. Paul dopis roztrhá, ale Marie útržky najde, dopis si přečte a octne se tak před osudovým rozhodnutím. Pro svou milovanou rodinu chce přece jen to nejlepší…

Anne Jacobsová (*1941) se narodila a vyrůstala ve Wiesbadenu. Vystudovala hudbu, literaturu a jazyky, po ukončení studia působila jako profesorka na gymnáziu, nějakou dobu pracovala i v knihkupectví. Po svém otci Kurtu Sellnickovi, známém autorovi četných divadelních her, zdědila literární talent, a tak se už záhy po studiu pokoušela psát; zpočátku krátké příběhy, později divadelní hry, scénáře a posléze romány. Cesta k jejich uveřejnění byla dlouhá a trnitá, ale nevzdala to. Je přesvědčená, že každý rukopis, byť by skončil v šuplíku, má smysl a svým způsobem posune autora o kus dál. Do dnešní doby jí více než 20 románů v několika předních nakladatelstvích doma i v zahraničí, kde tradičně figurují mezi bestsellery. Mezi čtenářsky nejúspěšnější patří ságy Panský dům (2017 - 2022) a Venkovské sídlo (2019 - 2020). „Psaní je pro mě jako droga. Pracuji 6-8 hodin denně, o víkendech i o svátcích. Po dokončení každého románu si dám vždy jeden až dva týdny pauzu, a pak se s novým elánem pustím do rešerší na dalším projektu. Je to nádherné povolání, které mě naplňuje, obohacuje a přináší spoustu volnosti a radosti," říká autorka. Anne Jacobsová dnes žije jako úspěšná spisovatelka na volné noze nedaleko Frankfurtu nad Mohanem, je vdaná a má dvě děti. Další informace naleznete na oficiálních stránkách autorky http://www.anne-jacobs.net/Ueber-mich/.

Anne Jacobsová: Panský dům - Bouře, přeložil Vítězslav Čížek, vydalo nakladatelství Ikar, 448 stran

euromedia pansky dum

Přichází psychopat, kterého si zamilujete...

Windsor Horne Lockwood III. Říká se mu Win. Své sklony k násilí vždy držel na uzdě. Ale když jde o jeho rodinu, je ochotný udělat COKOLIV…

Bohatou dědičku Patricii Lockwoodovou před lety záhadní únosci drželi na neznámém místě. Podařilo se jí uprchnout, ale věci ukradené její rodině se nikdy nenašly.

Až teď se v bytě zavražděného samotáře najdou dva pozoruhodné předměty: Vermeerův obraz a kufr s iniciálami WHL3. Windsor Horne Lockwood III., zvaný Win, neví, jak se tam jeho kufr a rodinný obraz ocitly. Jeho zvědavost ještě vzroste, když se dozví, že muž, který unesl jeho sestřenici, byl zapletený do dávného zločinu. Oba případy jsou záhadou už celá desetiletí, ale Win je oproti FBI ve výhodě: má osobní vztah k případu, je nechutně bohatý a nebojí se vzít spravedlnost do vlastních rukou...

HARLAN COBEN (* 1962), absolvent politologických studii, je uznávaným a oblíbeným autorem kriminálně laděných knih – na kontě jich má již 35, deset z nich debutovalo na prvním místě žebříčku The New York Times, vycházejí ve 45 jazycích a Coben za ně byl několikrát nominován či vyhlášen vítězem amerických, britských, francouzských i německých žánrových cen (mj. Edgar Award, Shamus Award, Anthony Award či Dilys Award). Celosvětově se prodalo vice než 75 milionů výtisků jeho knih. V posledních letech je také scenáristou streamovací služby Netflix. Žije s manželkou a čtyřmi dětmi v městečku Ridgewood ve statě New Jersey. Více se o autorovi můžete dozvědět na jeho oficiálních stránkách https://www.harlancoben.com/.

Harlan Coben: Říkejte mi Win, přeložila Lenka Faltejsková, vydal Kalibr, 320 stran

euromedia rikejte mi win

Začátek nové historické ságy z Kalifornie přelomu 19. a 20. století

Harriet Caldwellová, dcera bohatého rejdaře, je opečovávaná, chytrá a zajímá se o techniku. Nábřeží s loděmi, loděnicemi a skladišti – to je její svět, ve kterém se snaží uspět.

Když však jejího otce, zakladatele vážené Caldwellovy dopravní společnosti, postihne mozková mrtvice, v rodinné dynastii nečekaně vypuknou intriky a nenávist. Harriet navíc zkříží cestu dobrodruh Frank Maynard, který jí chce ukázat úplně jiný život ve světě filmu. Všichni jsou vystaveni nejtěžším zkouškám, když v roce 1906 San Francisco postihne těžké zemětřesení.

První část Caldwellovy rodinné ságy vypráví o počátcích Kalifornie v letech 1898 až 1926, o osudu bohaté rejdařské rodiny, zrodu éry němého filmu, a především o jedné velké lásce.

Kate O´Hara vyrostla v Německu, kde vystudovala germanistiku a divadelní, filmovou a televizní vědu. Po studiu pracovala jako novinářka pro rozhlas, deníky a časopisy. Uveřejnila četné krátké příběhy a reportáže, v devadesátých letech vycestovala do USA, kde se provdala a přijala americké občanství. Zde potom pracovala mnoho let jako hudební novinářka, psala cestopisy pro rozhlas a tisková média, než se začala věnovat historickým románům.

Kate O´Hara: Město snů, přeložila Jana Pecharová, vydává nakladatelství Ikar, 256 stran

euromedia mesto snu

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zkurvenej příběh

zkurvenej pribeh200Bernard Minier, jeden z populárních francouzských spisovatelů, přichází s novou knihou. „Zkurvenej příběh“ je i přes svůj vulgární název inteligentní román, další mrazivá detektivka s jedinečným podpisem svého autora.

Divadlo

Mystifikační balábile s velkým orchestrem

Krokodyl ze Svratky200Wolfgang Amadeus Mozart, asi nejnespornější génius evropské hudby. Pro mnohé dokonce symbol geniality jako takové, tolik úchvatné hudby stihl za pouhých pětatřicet let svého života vytvořit. Ze všech oslavných citátů na té...

Film

V kině se dějí zázraky nejen na velkém plátně. Valentýna tu totiž slaví nejen šťastně zadaní, ale i ti, kteří svou polovičku hledají. Nevěříte?

Rande jako z filmu 200Ať jste single nebo zadaní máme pro vás tip, jak skvěle strávit valentýnský večer a nesedět jen doma na gauči. Cinema City si totiž i letos pro své návštěvníky připravilo oblíbenou valentýnskou soutěž s názvem Rande jako z filmu...