Podívejte se na poslední srpnové novinky z Euromedia Group

Podívejte se na poslední srpnové novinky z Euromedia Group

Tisk

kk nekde-200Na konci srpna v nakladatelství Euromedia Group vychází mnoho knih, podívejte se a načerpejte inspiraci ke čtení!

 

 


Mezi stromy číhá zlo...

Před dvaceti lety v hlubokých lesích Orlických hor beze stopy zmizel jeho nejlepší kamarád. Teď se investigativní novinář Petr vrací do rodné vesnice, aby se vyrovnal s rozvodem a dal dohromady dům, který zdědil po matce.

Z hlubin minulosti se vynořují nejen staří známí, ale i děsivé vzpomínky. Navíc zjistí, že kamarád nebyl ani zdaleka jediným, kdo se v okolí ztratil.

Začne na vlastní pěst pátrat po tom, kdo – nebo co – za zmizeními stojí. A stopy, jež nachází, ho pomalu vedou do míst, jaká si nedokázal představit ani v nejhorších nočních můrách…

Příběh, který stojí na hranici mezi thrillerem a hororem, si oblíbí čtenáři britské bestsellerové spisovatelky C. J. Tudor nebo slovenského autora Jozefa Kariky.

Kateřina Surmanová se narodila v orwellovském roce v Hodoníně. Aktuálně žije v Praze s manželem, synem Tobinem a čivavou Elvisem. Pracovala jako dramaturgyně filmových festivalů, aby se nakonec věnovala psaní, k němuž měla blízko odmala. Působila jako novinářka v Hospodářských a Lidových novinách a vrátila se také k tvorbě vlastních příběhů. A když zrovna nepíše, tak čte – nejraději Stephena Kinga a Raye Bradburyho.

Kateřina Surmanová: Šepot z lesa, vydává Kalibr, 472 stran

kk sepot

Na rovinu – kdo má dneska čas...?

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock žije v současné době trvale ve Velké Británii a mezi její klienty patří celá řada známých osobností, včetně členů britské královské rodiny.

Gabriela nyní přichází s převratnou knihou, která umožní cítit se skvěle každému z nás bez ohledu na to, jak hektickým stylem života žijeme. Všechny rady a doporučení jsou jednoduché, jasné a zvládne je dodržovat úplně každý.

Součástí knihy jsou dva 14denní plány, založené na přerušovaném půstu, a také 40 lahodných receptů. Kromě toho se dozvíte, jak vyrovnat svou hormonální hladinu, zlepšit spánek a co udělat pro celkově spokojenější a udržitelnější život. Není třeba být perfektní, hlavní je začít!

Gabriela Peacock (*1979, rozená Báňová) je původem Češka z Pardubic. Jako modelka se dostala na obálky nejprestižnějších magazínů světa a tato zkušenost ji přivedla k zájmu o tělesnou biochemii a její vliv na zdraví a krásu. Vystudovala obor Health Science na Westminsterské univerzitě v Londýně a od roku 2011 úspěšně vede svoji londýnskou nutriční praxi. V rámci ní se opírá zejména o znalosti chodu lidského těla. Její unikátní výživové programy jsou na míru šité především lidem, kteří mají málo času, ale přesto se o sebe chtějí dobře starat. To je také jedním z důvodů, proč si Gabrielin přístup tolik oblíbily slavné osobnosti včetně členů britské královské rodiny. Založila také svoji značku doplňků stravy GP Nutrition (www.gpnutrition.cz). Žije s manželem a třemi malými dětmi v Londýně. Více se o autorce dozvíte na GABRIELAPEACOCK.COM

Gabriela Peacock: Úžasnější za dva týdny, fotografie Kate Martinová a Kate Whittakerová, vydává nakladatelství Esence, 208 stran

kk uzasnejsi

Vychází netradiční sbírka povídek, která čtenáře nejen potěší a pobaví, ale také pomůže dobré věci

Do tohoto dobročinného sborníku přispěli svou povídkou nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i mnozí další autoři - hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže, vyhlášené na Databázi knih. Díky jim všem vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje jedno jediné - touha pomáhat.

Výtěžek z prodeje knihy poputuje české neziskové organizaci Prales dětem, jejíž hlavní náplní je ochrana světového přírodního dědictví na mezinárodní úrovni, podpora protipytláckých aktivit, vykupování deštného pralesa, vzdělávání a světový monitoring zvířat za účelem jejich ochrany a tvorba vzdělávacích programů pro děti na pěti kontinentech.

Iniciátorem tohoto projektu je Daniel Fiala, zakladatel a provozovatel DatabazeKnih.cz, největšího knižního webu v Česku a na Slovensku. „Díky třinácti letům provozování DatabazeKnih.cz jsem chtěl lépe využít svých možností a s pomocí knih zkusit trochu zlepšit svět – samostatným a dlouho-dobým projektem, s vyšším dosahem a více cíli. A tak jednoho dne přišel nápad dát dohromady tuto knihu,“ dodává.

Obsah:
• Sára Saudková: Povídka o velkém dubu
• Markéta Lukášková: Úhel pohledu
• Michal Viewegh: Lockdown
• Jana Pavloušková: Píp Vánoce
• Iva Pekárková: Nebo modré (skoro) jako vlasy
• Petra Soukupová: Večer ven
• Kuba Ryba: Rantari
• Simona Michálková: Amorovy děti
• Miloš Čermák: Byli jste skvělé publikum!
• Markéta Rejzková: Poslední den na Zemi
• Václav Láska: Paragraf .38 speciál
• Barbara Nesvadbová: Orbit
• Michaela Klevisová: Na hraně slunce a stínu

Vychází také jako audiokniha pod nakladatelskou značkou Témbr
Čtou: Jiří Ployhar, Martina Hudečková, Lucie Pernetová, Jitka Ježková, Barbara Nesvadbová, Vasil Fridrich
Režie: Jan Drbohlav
Datum vydání: 31. srpna 2022

Michaela Klevisová, Petra Soukupová, Michal Viewegh, Markéta Lukášková, Barbara Nesvadbová, Miloš Čermák, Sára Saudková, Václav Láska, Kuba Ryba, Iva Pekárková, Simona Michálková, Jana Pavloušková, Markéta Rejzková: Povídky, které pomáhají, vydalo nakladatelství Listen v edici Česká povídka, 248 stran

kk povidky

Musí bojovat s časem, aby ho ještě naposledy viděla...

Sedmnáctiletá Tessa Jacobsová prožila většinu dětství v pěstounských rodinách. Nevěří proto, že si zaslouží lásku – ani od své adoptivní rodiny, natož od kohokoli jiného. Všechno se ale změní, když pozná Skylara, studenta maturitního ročníku ze sousedního města, který je beznadějný romantik.

Jejich počáteční zamilovanost rychle přeroste v ten druh lásky, který vídáme jen ve filmech, a Tessa začne věřit, že by si lásku přece jen mohla zasloužit. Dokud nedojde k tragédii. Tessa se probudí sama v nemocničním pokoji, aniž by si pamatovala, jak se tam dostala. Pak se dozví děsivou zprávu: Skylar je mrtvý. Zatímco Tessa hledá odpovědi, Skylarův duch se s ní snaží spojit. Tessa zoufale touží Skylara naposledy spatřit a musí závodit s časem, aby odhalila šokující pravdu o jejich vztahu – pravdu, která by mohla vést možná i k posmrtnému životu.

Příběh pro fanoušky románů Pět kroků od sebe a Zůstaň se mnou. Doporučený věk čtenářů je 13+.

Nyní i jako celovečerní film z produkce Netflixu s Joey King v hlavní roli.

MARC KLEIN se narodil v New Yorku, kde vystudoval filmovou tvorbu a sce-náristiku. Po promoci se pět let trápil jako asistent, než prodal scénář k filmu Lásce na stopě. Mezi jeho další díla patří kupříkladu scénář k moderní verzi po-hádky Sněhurka s Lilly Collins v titulní roli. Někde mezi (The In Between) je jeho první knihou, která se zároveň stala předlohou pro stejnojmenný film. Marc žije v Los Angeles spolu se svou manželkou a psem. Více o autorovi se dočtete zde: https://www.marckleinauthor.com/

Marc Klein: Někde mezi, přeložila Jana Jašová, vydalo nakladatelství Yoli, 280 stran

kk nekde mezi

Vychází nové vydání strhujícího románu o lásce a přátelství v jedenadvacátém století

Když se čtyři spolužáci z malé vysoké školy v Massachusetts přestěhují do New Yorku, aby se pokusili prorazit, jsou bez peněz, ztracení a kupředu je pohání jen jejich přátelství a ctižádost.

Je tu hezký laskavý Willem, začínající herec; bystrý, občas krutý malíř DžejBí s ostrým jazykem, který se chce prosadit ve světě umění; utrápený architekt Malcolm, nešťastný ve špičkové firmě; a rezervovaný, geniální, tajemný právník Jude, kolem něhož se jejich životy otáčejí.

Během několika následujících desetiletí se vzájemné vztahy prohlubují a nabírají temnější odstíny, poznamenané závislostí, úspěchem a pýchou.

Ale jak si každý z nich dříve či později uvědomí, největší výzvou je pro ně pro všechny sám Jude; ve středním věku děsivě nadaný soudní advokát, ale v soukromí stále zlomenější člověk, s myslí i tělem zjizvenými hrůzným dětstvím a poznamenaný takovým traumatem, až se sám bojí, že je nikdy nedokáže překonat – a že jeho minulost bude navždy určovat jeho život.

Malý život je příběh o sexuální orientaci, zneužívání a sebepoškozování, o lásce a obětavosti, krutosti a neschopnosti bojovat s osudem. V pozoruhodně vybroušeném románu autorka mistrovsky vylíčila, jak se láme srdce, a podrobila nelítostnému zkoumání tyranii zkušenosti a paměti. Strhující, syrová a surová kniha o lásce a přátelství v jednadvacátém století, která se pouští na některá z nejtemnějších míst, kam se román kdy odvážil, a přesto, navzdory veškeré pravděpodobnosti, z nich proráží ke světlu.

Na přání autorky vychází nové vydání knihy s fotografií Orgasmic Man Petera Hujara, amerického fotografa, který zemřel roku 1987 na AIDS.

Hanya Yanagihara (*1974) je americká spisovatelka pocházející z Havaje. Upozornila na sebe již debutovým románem The People in the Trees (Lidé ve stromech) v roce 2013. Světového úspěchu dosáhla s dílem Malý život o dva roky později (č. 2017). Rozsáhlý román provázely nadšené recenze v The New Yorker, Wall Street Journal, London Review of Books a jinde. Zároveň se text dočkal i masivní čtenářské odezvy: vyvolal tisíce spontánních reakcí na sociálních sítích.
Autorka bodovala mezi finalisty National Book Award a na shortlistu Man Bookery ceny. Vyhrála Kirkus Prize, cenu vlivného literárního magazínu založeného roku 1933 (ocenění je udíleno od roku 2014). Hanya Yanagihara žije v současné době v New Yorku. Její nejnovější knihou je letošní román To paradise (Do ráje), který vyjde v Odeonu česky v příštím roce.

Hanya Yanagihara: Malý život, v překladu Petry Diestlerové vydává nakladatelství Odeon, 640 stran

kk maly zivot

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kuchařská škola Marie B. Svobodové má co říct i dnes

kucharska skola 200Ljuba Vašáková dala dohromady knihu Kuchařská škola Marie B. Svobodové, která rozhodně není obyčejnou kuchařkou, ale spíše velmi cenným návodem nejen pro mladé hospodyňky.

 

...

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

Český lev rozdá filmařům ceny už příští sobotu

Cesky Lev perexNositelům 29. výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) předají již 5. března v Rudolfinu České lvy přední osobnosti českého filmu. Budou mezi nimi nejen herečky a herci, jako například Jana Plodková, Dagmar Havlová, Jiří L...