Co dělat, když vaše dítě onemocní a medicína ho nedokáže zachránit?

Co dělat, když vaše dítě onemocní a medicína ho nedokáže zachránit?

Tisk

motyl v pavucine200Knižní novinka z nakladatelství Rosier Motýl v pavučině je autentickým svědectvím otce o nelehkém osudu své dcery Eriky a jejím statečném boji se zákeřnou chorobou, na kterou ve světě zatím není lék. Jiří Ventluka v knize citlivě zachytil dramatické okamžiky, které s rodinou při léčbě dcery prožívali, a vypráví příběh o bezmezné síle rodičovské lásky, obdivuhodném odhodlání a neutuchající naději. Část zisku z prodeje této knihy spolu s autorským honorářem budou věnovány jako finanční podpora Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole, kde byla Erika hospitalizována.

Když se u Eriky projevila ona podivná nemoc, nikdo si nepřipouštěl sebemenší pochybnost. Lékaři jednoduše určí diagnózu a zahájí léčbu. Vše je ale jinak. Eričin případ je ojedinělý, s nemocí nemají příliš zkušeností ani ve světě a není prozatím léčitelná… Její rodiče se však nehodlají vzdát. Záchranné lano hledají v alternativní medicíně i mezi odborníky v zahraničí, přibývající komplikace je však nutí do celé řady rozhodnutí, jejichž důsledky nelze dohlédnout. Nezbývá jim než důvěřovat doporučením lékařů. Ale co když lékař udělá chybu? Erika se postupně čím dál více zamotává do pavučiny bezmoci a boj o její záchranu se mění v boj o spravedlnost.

"V medicíně může být nemoc velmi složitou rovnicí s kombinací mnoha známých i neznámých proměnných. Některé rovnice ale řešení nemají. Ani v matematice, ani v medicíně. – Nedělám si ambice, že bych touto knihou někomu mohl pomoci, postačující satisfakcí pro mě bude jen skutečnost, že si lidé s podobným osudem uvědomí, že nejsou sami,“ uvedl Jiří Ventluka.

Ing. Jiří Ventluka pracoval od roku 1975 jako programátor. Prošel všemi fázemi vývoje počítačů. Zajímaly ho komplexní a složité výpočty a umělá inteligence. Naposledy pracoval v pojišťovně ERGO, se kterou stále ještě externě spolupracuje. Nikdy neměl ambice napsat knihu, ale psaní vždy bylo jeho koníčkem. V minulosti mu vyšly dvě povídky ve sborníku KOČAS a tři pokračování fiktivní série o Johnu Kopečkovi v časopise Chip. Teprve dramatický životní prožitek ho přiměl k napsání knihy o boji své dcery se zákeřnou nemocí.

motyl v pavucine

Více informací: www.rosier.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Návštěva malé smrti

navsteva male smrti 200Dostala se mi do rukou útlá knížka Návštěva malé smrti a dýchlo na mě hořkosladké kouzlo. Námět je trochu strašidelný, pomyslela jsem si. Co to má znamenat? Jenže od počátku až do konce jsem jedním dechem ...

Divadlo

Kulturní centrum Vzlet uvádí celovečerní divadelní inscenaci Příchozí, která tematizuje život lidí s tělesným postižením

Příchozí perexCelovečerní divadelní inscenace Příchozí, kterou v dnešní premiéře uvedlo kulturní centrum Vzlet, propojuje na jevišti lidi s tělesným postižením s herci. Podává téma života s handicapem jako silnou metaforu pro setkávání s čímkoliv novým,...

Film

Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

navstevni den barrandovV sobotu 1. září se Barrandov Studio otevře veřejnosti. Nepropásněte jedinečnou příležitost k unikátnímu výletu do filmového zákulisí a poznejte, jak funguje opravdová „továrna na sny“. Jeden z největší...