Jay Delver směřuje prvním singlem z chystaného alba k záchraně civilizace

Jay Delver směřuje prvním singlem z chystaného alba k záchraně civilizace

Tisk

Jay Delver200Na své druhé album s názvem Money Will Burn láká česká skupina Jay Delver singlem s videoklipem Whisper in the Trees. Skladbou zve kapela do světa příběhů konceptuální nahrávky o spáse lidstva od neduhů moderní doby.



„Když mi není nejlíp, dobíjím baterky v lesích. Ideálně za deště, kdy stromy šeptají. Petrichorem, aromatem vzduchu po jarní přeháňce, se opájí i náš hrdina Jay Delver, který se s novým albem probouzí z živého snu, ze zajetí v online světě. Čeká ho důležitý úkol a bude na něj potřebovat všechnu energii. Proto jsme se rozhodli otevřít dveře ságy o léčbě populace od právě tímto kusem,” říká hudebník a frontman Jakub Urbánek.

Jay Delver1

Píseň doprovází klip ze záběrů z cest na koncerty, nahrávání ve studiu a skládání hudby v parcích a lesích. Skupina pod vedením multiinstrumentalisty, zpěváka a skladatele Urbánka se na novém studiovém počinu odklonila od funk rocku, jenž prostupoval předchozí nahrávku Lonely Online Dragons (2019), a singlem zabrousila spíše do indie-popových vod.

„Whisper in the trees je takovým lehkonohým uvítacím výborem, a to hudebně i tématem. Zbytek alba je žánrově barevnější, od pompézních vzletných kusů k synth-popovým temnotám. Koncept alba navazuje na náš předchozí počin, na jehož konci se Jay Delver uzdravil. Tento lék proti sociálnímu odloučení, negativním vlivům online světa a technologií, přináší na na novém albu světu,” doplňuje Urbánek.

Jay Delver vznikli v roce 2015, svou autorskou hudbu prezentovali před publikem na české klubové a festivalové scéně. Po vítězství v talentové soutěži Jazzfruit vystoupila skupina také v Paříži či na srbském Nišville Jazz Festivalu. Na velkých pódiích předskakovali například americké kytaristce Malině Moye v brněnském Sono Centru.

Money Will Burn vychází digitálně 10. listopadu. Kapela desku pokřtí 30. listopadu v rámci festivalu Groove Brno v Metro Music Baru.

Jay money will burn cover

Více informací:

Facebooková událost křtu alba 30.11.2022: https://fb.me/e/2oW8AEVMo

Multilink Whisper in the Trees: https://musicraft.ffm.to/yk8q2zp.bio


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Prostě je to tak, aneb svět očima známého herce

Depardieu perexGérarda Depardieu zná kde kdo. Pod jeho jménem si lehce vybavíme názvy filmů jako Danton, Buzíci, Hrabě Monte Cristo, Cyrano z Bergeracu, Muž se železnou maskou, ale také dětskou komedii Asterix a Obelix. Možná si vzpomeneme na jeho nedáv...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

„I já jsem vyrostl, ale na Malého Prince jsem nikdy nezapoměl“

maly princHovorí starček z minuloročnej animovanej rozprávky Malý princ, ktorá je veľmi podarenou adaptáciou knihy s rozšíreným príbehom. O tejto knihe sa na strednej škole učilo stále jedno a to isté. Je to kniha, ktorá sa dá interpretovať detskými očami ako...