Špičkový leadership s dvojicí inspirativních osobností

Špičkový leadership s dvojicí inspirativních osobností

Tisk

budovani tymu200Jan Mühlfeit, bývalý prezident Microsoftu pro Evropu, kouč úspěšných manažerů i sportovců a bývalý kapitán české basketbalové reprezentace a konzultant v leadershipu Pavel Pumprla spojili síly. Nakladatelství Management Press vydává knihu Budování úspěšných týmů.

 

 

Jaká je role lídra, jak najít osobní vizi a misi, budovat zdravé vztahy v týmu, využít talent každého jednotlivce nebo jak dosáhnout cílů i za ztížených podmínek… Odpovědi nejen na tyto otázky můžete čerpat ze zkušeností dvou úspěšných lídrů, kteří ve své knize shrnují čtivou formou praktických rad a reálných případů zásady pro budování úspěšných týmů.

Budování vztahů v týmu se podle Jana Mühlfeita dotýká každého z nás: „I když nevedeme žádné podřízené, pohybujeme se pořád v nějakých týmech – ať už je to rodina, přátelé, spolupracovníci, sousedé. Všude je důležité vědět, co lidi motivuje a inspiruje a co naopak působí rozkladně.“

Oba odborníci se na základě svých osobních zkušeností snaží pomáhat lidem najít optimální rovnováhu mezi výkonem a regenerací, učí je objevovat své nejsilnější stránky i cestu ke svým snům. Jejich přednášky a workshopy navštěvují nejen lidé z byznysu nebo sportovní trenéři, ale i učitelé, rodiče, vychovatelé a faráři. Pavel Pumprla, který zároveň nahrává podcast, dodává: „Oblastí, kde jsou výhodou dobře fungující týmy, je celá řada.“

budovani tymu

Jan Mühlfeit

Globální stratég, kouč a mentor, jehož osobním posláním je pomáhat jednotlivcům, organizacím a zemím na celém světě odemknout svůj lidský potenciál. Má za sebou úspěšné budování týmů a organizací během dlouhé kariéry v Microsoftu, kde působil na různých vedoucích pozicích. Na základě svých zkušeností vytvořil zcela unikátní metodiku pro jednotlivce i týmy zaměřenou na hledání a objevení vlastní výjimečnosti. Tento kurz Jan Mühlfeit vyučuje v soukromém i veřejném sektoru po celém světě, koučuje vrcholové manažery z mnoha zemí. V roce 2017 vyšla jeho kniha Pozitivní leader, ve které shrnuje své dlouholeté zkušenosti z vedení týmů. O rok později se svou spolupracovnicí Katkou Novotnou připravil knihu Odemykání dětského potenciálu. Ta vychází z jeho úspěšných kurzů a seminářů, v nichž pomáhá rodičům odhalit skryté talenty potomků. Podtitul knihy zní: Každé dítě je originál. Ve spolupráci s Katkou připravil i publikaci Rodina jako tým, v níž se věnují rozvoji potenciálu členů rodiny a učí je, jak navzájem spolupracovat tak, aby rodina jako celek dosáhla maximální harmonie a úspěchu. Ve své knize Budování úspěšných týmů spojil síly s bývalým kapitánem české basketbalové reprezentace a konzultantem v oblasti leadershipu Pavlem Pumprlou.

Pavel Pumprla

Bývalý kapitán basketbalové reprezentace ČR nyní působí jako inspirativní speaker a konzultant v oblasti leadershipu a fungování týmů. Více než 15 let se pohyboval ve světě profesionálního sportu a cenné lekce z tohoto prostředí převádí právě do své nynější práce ve firemním prostředí. Pavel je také zakladatelem projektu Athletes PRO, který má za cíl pomáhat sportovcům s osobním rozvojem a přípravou na jejich tzv. druhou kariéru, která je čeká po ukončení té sportovní.

Více informací: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/82837878/budovani-uspesnych-tymu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Intr Ladislava Karpianuse – výborný povídkový román

INTR 200Podle anotace na záložce je internát prostorem, který člověka změní. Toto tvrzení jsem do přečtení knihy Ladislava Karpianuse nemohla plně posoudit, protože sama jsem na internátu ani na koleji nikdy nebydlela. Teď však mohu směle proh...

Divadlo

I nadšencům patří prkna

zenitba tyjatr200Divadlo Tyjátr vzniklo v pěti lidech v roce 2002 pod Otrokovickou besedou. Nyní početnější parta nadšenců do divadla a hraní je zaměřena především na pohádky a komedie a nebrání se ani různým akcím města Otrokovice. Ve ...