Šáruš History Fashion ve spolupráci s hudební skupinou Lucrezia Borgia nahlíží do rozverného života Marie Antoinetty

Šáruš History Fashion ve spolupráci s hudební skupinou Lucrezia Borgia nahlíží do rozverného života Marie Antoinetty

Tisk

ten kdo miluje200Hudební videoklip o francouzské královně odkrývá konec 18. století, kde tamějším dvorem přezdívaná „pyšná Rakušanka“ ochutnává krásy života ve všech jeho podobách. Natáčení se uskutečnilo v komnatách zámku Úsobí a nechyběly ani milostné venkovní scény Marie Antoinetty s milencem, švédským hrabětem Axelem Fersenem.

 

Hlavní pořadatelé, Šáruš History Fashion, divákům nabízí nevšední podívanou zaměřující se na detaily. „Nápad v podobě natočení hudebního traileru se vyvíjel postupně. Podobný projekt jsem toužila zrealizovat už před třemi lety nazpátek, jenže jsem k němu neměla vše potřebné. To se změnilo až letos, kdy mi přišli do života ti správní lidé.“ Uvedla zakladatelka značky Šáruš History Fashion, Šárka Tóthová. Návrhářka a fotografka s úsměvem na rtech dodává, že téma bylo jasné již od samotného počátku. „Specializuji se na odívání z období rokoka, což je konec 18. století. Rokoko bylo nejoblíbenější právě ve Francii, takže přímá návaznost na tehdejší francouzskou královnu je více než zřejmá.“

Historizující hudební skupina Lucrezia Borgia napsala a nahrála skladbu k projektu o Marii Antoinettě. „Tato konkrétní skladba je inspirována barokní hudbou. Zaměřil jsem se na univerzálnost a romantiku.“ Zmínil frontman kapely, Antonín Macešek. Do hlavní role byla obsazena zpěvačka skupiny, Jana Burdová. „Mám pouze zkušenosti z dřívějších klipů, kde jsem většinou vystupovala coby muzikantka na pozadí. To jsem zrovna hrála Marii Terezii v klipu kapely Lucrezia Borgia.“ Dodává všestranně talentovaná zpěvačka.

Režie, natáčení a stříhání se zhostil Miloslav Bouška, vystupující pod značkou reklamní agentury anamax. Diváci mají možnost ve videoklipu shlédnout umělé dorty, jež jsou k nerozeznání od jedlých. Zmíněné moučníky, včetně repliky nejoblíbenějšího čokoládového dortu Marie Antoinetty, vytvořila společnost Fake Cake.

Slavnostní křest hudebního videoklipu, včetně koncertu skupiny Lucrezia Borgia, proběhne v pátek 2.12.2022 v Cybergame Coffee & Bar, sídlící na Husově 6 v Brně.

Událost zahájí v 19 h autorským čtením knihy Znamení koně redaktorka a koučka Kristýna Komárková.

Tvůrci:
Režie a kamera: Milan Bouška
Scénář: Šáruš History Fashion
Hudba: Tony Maceček, Lucrezia Borgia
Kostýmy: Šáruš History Fashion
Partneři: FakeCake.cz, Hůlkarna.cz, Zámek Úsobí, anamax.cz

ten kdo miluje plakat

Více informací:

web: https://sarus-history-fashion.cz
FB: https://www.facebook.com/sarus.history.fashion/
IG: https://www.instagram.com/sarushistoryfashion/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Známá neznámá Hana Benešová

hana banesova200O první dámě a manželce druhého československého prezidenta Haně Benešové se vždy hovořilo jen v superlativech. I odpůrci Edvarda Beneše, pro kterého nešetřili kritikou, se chovali k paní Haně s notnou dávkou úcty. Jaká ale ve skutečnost...

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

Naděje: Tak trochu jiný studentský film s Jiřím Mádlem v hlavní roli

200 nadejeKaždý rok spatří světlo světa desítky studentských filmů. Většina z nich ale bohužel unikne veřejné pozornosti, což je veliká škoda.  Mezi filmovými pokusy mladých tvůrců totiž můžeme najít skutečné unikáty, dokládá to napříkl...