Jay Delver pokřtí nové album na festivalu Groove Brno

Jay Delver pokřtí nové album na festivalu Groove Brno

Tisk

Jay Delver200Novinkou Money Will Burn vysílá skupina Jay Delver stejnojmennou fiktivní postavu na misi k záchraně světa. Jay v textech bojuje s neduhy moderní civilizace jako je například sociální izolace či negativní dopady moderních technologií na společnost. Příběhová linie navazuje na předchozí koncepční desku.

 

„Na prvním albu Lonely Online Dragons trpěla naše hlavní postava stejnojmenným syndromem, lucidním komatem v online prostředí. Teď po probuzení zjišťuje, že choroba postihla celé lidstvo a projevuje se všemi aktuální problémy kosmopolitní společnosti. Od závislosti na moderních technologiích, přes materiální dekadenci, až po ignorování ekologické situace a s ní spojených katastrof. Jay přináší lék, je to hrdina, kterého jsme ani nevěděli, že potřebujeme,” říká autor textů a hudby Jakub Urbánek.

Spolu se zpěvákem, klávesistou a saxofonistou Urbánkem tvoří novou sestavu brněnské kapely baskytarista Vít Kraváček, bubeník Matej Štefík, kytarista Vašek Martínek a klávesista Pavel Vaněk. Nahrávka vznikla ještě v předchozím složení s kytaristou Danielem Vejmělkou a baskytaristou Markem Šatarou. Money Will Burn vzniklo v pražském Golden Hive Studiu. Mixu a masteringu skladeb se chopil producent desky Amák Golden.

„Od aranží s odérem sedmdesátých let s rockovými kytarami, funky rytmy a soulovým prožitkem jsme na chvíli poodstoupili a na Money Will Burn jsme sáhli po modernějších aranžích plných synťákových ploch a osmdesátkové nostalgie,” popisuje vývoj v aranžích Urbánek.

Křest proběhne 30. listopadu v rámci závěru 15. ročníku festivalu Groove Brno v Metro Music Baru.

Jay Delver 1

Facebooková událost křtu alba 30.11.2022: https://fb.me/e/2oW8AEVMo
Předprodej křtu: https://goout.net/cs/listky/jay-delver/depo/

Multilink alba Money Will Burn: https://musicraft.ffm.to/money-will-burn


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kráska a zvíře okupují vedle kin i knihkupectví

Kraska a zvire Egmont perexJiž více než tři týdny okupuje česká kina filmová pohádka Kráska a zvíře s nepřekonatelnou Emmou Watson v hlavní roli. U této příležitosti vyšla v nakladatelství Egmont i knižní verze, která je výrazně inspirova...

Divadlo

Pérka, drátky, kolečka: Dvě sestry, jedna role, jeden muž

Pérky, drátky, kolečkaSpolečenský román o herečce, která hledá opět cestu ke své sestře, vás zatáhne do divadelního prostředí a dotkne se jak sourozenecké rivality, tak také sesterské lásky. Ústředním motivem knihy pln...

Film

Polednice a dnešní doba

poled200Jak mohla vzniknout děsuplná pověst o zalknutých dětech, jak ji působivě zpracoval Karel Jaromír Erben v Kytici? V jejím filmovém ztvárnění, pořízeném před patnácti léty F.A.Brabcem, si onu pod plachetkou osobu, o berličce a s hnáty křivými, zahrál Bol...