teepee se vrací s novým singlem blind tomorrow

teepee se vrací s novým singlem blind tomorrow

Tisk

teepee 200Po více jak dvou letech od vydání posledního alba Where the Ocean Breaks přichází teepee s prvním singlem a videoklipem z připravované desky. V “blind tomorrow” se duo vrací do své melancholické polohy.

 

 

blind tomorrow je upřímná výpověď o smutku, strachu a úzkostech. Pandemií umocněné těžkosti, kterými si kapela prošla během posledních dvou let, značně poznamenaly duševní zdraví hudebníků. Tereziny zasněné a étericky křehké vokály vás při poslechu provedou duší plné smutku a strachu, z nichž vás dostane až Mírova naléhavá podpora v závěru písně.

V koprodukci s pražským multiinstrumentalistou Prokopem Korbem (badfocus) se teepee rozhodli pokračovat v ověřené spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem, na mix pozvali svého oblíbeného zvukaře Lukáše Lukáše.

Píseň doplňuje silný videoklip ztvárňující zdánlivě nekonečné období deprese. Na novém videoklipu režírovaným samotnou Terezou Lavičkovou spolupracovala kapela s kameramankou a editorkou Nelou Wojaczkovou a světelnou designérkou Eliškovou Kociánovou. Hlavní role se ujala talentovaná Kristína Tukan, brilantně ztvárňující boj s depresemi a úzkostnými stavy.

„Žijeme v depresivní a úzkostné době, je snadné jí propadnout. Vím, že nejsme jediní s těmito symptomy. Někdy se jen vstání z postele jeví jako ten nejnáročnější úkol na světě, protože víte, že s tím budete muset bojovat i zítra. Člověk tak uvízne v koloběhu, ze kterého je těžká cesta ven. Proto blind tomorrow - jakoby zítřek nebyl. Já ale v písni identifikuji a adresuji svého neviditelného nepřítele a snažím se mu tak ubrat jeho sílu. Je to příběh boje s depresemi a náznakem šťastného konce,“ říká Tereza.

Singl blind tomorrow vychází společně s videoklipem 9. 12. 2022 u berlínského vydavatelstvím Springstoff. 

Za osm let existence si teepee získali oblibu fanoušků i hudebních kritiků, navázali spolupráci s berlínským labelem Springstoff a odehrála řadu koncertů napříč Evropou i na předních showcase festivalech jako Eurosonic Noorderslag, Enea Spring Break, Waves Vienna nebo Reeperbahn Festival. Plzeňské duo nashromáždilo přes milion přehrání na Spotify, jejich deska Where the Ocean Breaks byla nominována na cenu hudebních kritiků Apollo. teepee odjeli evropské turné coby předskokani britských Seafret, předskakovali i dalším známým jménům jako Oh Wonder, Peter Bjorn and John, Laurel nebo domácí Lenny, Václav Neckář a mnozí další.

Nové album teepee vyjde během roku 2023.

teepee 1

Více informací:

Multilink: fanlink.to/blind-tomorrow

Web teepee: teepeeband.com
Facebook teepee: www.facebook.com/teepeeband/
Instagram teepee: www.instagram.com/teepeeband


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Návrat z nicoty

navrat z nicoty 200Martin Pistorius se stal na týden mým nejvěrnějším společníkem, protože jsem knihu nosila s sebou, ačkoliv jsem jela jen dvě zastávky tramvají.

...

Divadlo

Duchařská komedie o jednom velkém vánočním zázraku

Ti druzi 200Komedie Spirit Level, kterou v MdB uvedou pod názvem Ti druzí, sice obletěla úspěšně kus světa, ale o její autorce, přesněji o jejím životě se ví až podezřele málo. Anglická scenáristka a dramatička zůstává v téměř dokonalém utajení (důraz je na sl...

Film

Karel Schinzel Člověk, který obarvil svět. Podpořte výrobu dokumentu na Startovači

schnitzel perexV sítnici lidského oka je zhruba 7 000 000 čípků umožňujících vnímat člověku 10 milionů barev kolem sebe. Pro běžného člověka je to samozřejmost a nevnímá tak složitý mechanismus, ale s nástupem éry černobíle fotografie vzniká logická o...