Top thriller, skutečný příběh nebo raději humor? Nebo něco romantického na Valentýna či turistické a zahradní tipy na jaro?

Top thriller, skutečný příběh nebo raději humor? Nebo něco romantického na Valentýna či turistické a zahradní tipy na jaro?

Tisk

albatros 200Napínavé příběhy od klasických detektivek až po krváky, romantické bestsellery, turistické tipy, zahradní rádce, praktický průvodce dětskou psychikou… Moje roky v Izraeli od Davida Borka nebo Umění nemoci od Jana Vojáčka, ale i takové kousky jako rodinná sága Jednoho krásného dne od Shemi Zarchina nebo dílo o principech světa Jak svět opravdu funguje od Vaclava Smila. Nejen to vyjde v 1. čtvrtletí pod křídly Albatros Media.

 

Temperamentní policistka na stopě mrazivých rituálních vražd

Temná vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je uvězněn nevinný. Ve strachem svíraném městě čeká inspektorku Elenu Blancovou největší výzva její kariéry. Podaří se jí rozplést případ, jehož kořeny vedou do nejtemnějších koutů lidské mysli?

Carmen Mola: Obřad
Kniha Zlín, vychází 30. 1.

albatros Obřad

Objevte krásy a taje místa, kde Morava a Slezsko dosahují nebe. Praděd nabízí spoustu turistických a sportovních možností

Poznáváte rádi různá místa a jezdíte na výlety? Vydejte se za tajemnými zákoutími nejvyšší hory Jeseníků! Průvodcem vám bude odborník, který zná Praděd i jeho okolí jako své boty. Poznáte tamní stavby, vodní toky a přírodu, dozvíte se o mytickém duchu hor, který prý sídlí v hoře, a o zajímavých osobnostech spojených s tímto podmanivým místem. Praděd nabízí. Tipy jsou doplněny úchvatnými fotografiemi a ilustracemi.

Matěj Matela: Fenomén Praděd
BM/CPress, vychází 16. 2.

albatros Fenomén Praděd

Skutečný příběh české Anne Frankové a jejího deníku

Kohnovi v lednu roku 1942 nastoupili do transportu na plzeňském nádraží a už se nevrátili. Do jejich bytu se nastěhovali jiní nájemníci, jejich věci se postupně poztrácely. Zmizelo vše, kromě deníku, který si dvanáctiletá Věrka Kohnová schovala u kamarádky své matky. Jaké rodinné tajemství k němu po letech přivedlo spisovatelku Janu Poncarovou? Jedinečná publikace vznikla ve spolupráci s historikem Jiřím Sankotem a odhaluje pohnutý příběh židovské dívky, jejíž život násilně ukončila druhá světová válka.

Jana Poncarová – Jiří Sankot: Deník Věrky Kohnové
Motto, vychází 23. 2.

albatros Deník Věrky Kohnové
Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha...

Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat nejbližší okolí, a i když se schyluje k
dešti a na krajinu padá hustá mlha, vydají se na kolech cyklostezkou vedoucí do Vizovic. Plánovaný výlet je krátký, pouze pár kilometrů naprosto bezpečnou trasou… Co by se tak mohlo stát?!

Kateřina Karolová: Jiné místo
XYZ, vychází 2. 3.

albatros  Jiné místo

Milostný trojúhelník uprostřed španělské občanské války. Od autorky bestselleru Vězňova žena

Jednadvacetiletá Angličanka Lucy se v roce 1936 vydává do občanskou válkou sužovaného Španělska. Jako dobrovolnice chce pomáhat místním uprchlíkům, ale to není jediný motiv její cesty. Hodlá taky najít a přivést domů Toma a Jamieho, své nejlepší přátele od dětství, kteří tu bojují každý na opačné straně války. Lucy se ocitá v centru zuřícího konfliktu a musí čelit děsivé realitě chudoby a nejistoty. Brzo se ale ukazuje, že láska překoná i ty největší hrůzy.

Maggie Brookes: V lásce a válce
Motto/Domino, vychází 2. 3.

Místo návštěv doktora – kopec smíchu od Knora!

I když to tak někdy nevypadá, jakýkoli den v jakémkoli roce může být plný smíchu. Důkazem jsou i glosy populárního komika Miloše Knora, které vám budou zlepšovat náladu od jara do zimy. Dá se doma vypěstovat ananas, aniž byste si přivodili smrtelné zranění? Jak vypadá hybridní hospodská hádka? A proč je Ježíšek neviditelný? To a mnoho dalšího se dozvíte v rozpustilých úvahách, se kterými najdete chuť do života za každé situace.

Miloš Knor: K(n)oření života
Edika/CPress, vychází 2. 3.


Co když je tím pravým… on? Prosluněný příběh od autorky romantických bestsellerů

Vztah Carrie s Alanem je na první pohled dokonalý. Až na to, že před snoubencem tají svoji minulost. Má za sebou manželství s Richardem, kterého herecká kariéra odvála do Hollywoodu, takže nikdy nedošlo k jejich rozvodu. Nyní má Carrie příležitost svoji dávnou lásku potkat na Azurovém pobřeží a udělat si konečně pořádek v soukromí. Léto na Riviéře rozhodně změní její život. Sama ale netuší, jak moc.

Jules Wake: S láskou z Riviéry
Motto, vychází 9. 3.

albatros S láskou z Riviéry

Oblíbená komička na cestě k novému začátku

Když se potkají dva, kteří se k sobě hodí, vznikne z toho láska. Ale co když se potkají až po čtyřicítce, po těžkých vztazích, a navíc v ne úplně vhodnou chvíli? Adéla Elbel se vydává se svým partnerem Michalem Rožkem na pouť do Santiaga. Oba věří, že se cestou ukáže, jestli jejich láska nenese na zádech břemena minulosti a má dost pevné kořeny. Co řeší na pouti muž a co žena? Jak rozdílní jsme? A kde čeká naděje, že můžeme vždycky začít znovu?

Adéla Elbel – Michal Rožek: Santiago, má lásko
Motto, vychází 9. 3.

albatros Santiago má lásko


Praktický průvodce labyrintem dětské psychiky

Ordinace dětských psychologů a psychiatrů jsou přeplněné k prasknutí. Co se to s dětmi děje? Místo, aby si užívaly nejhezčí životní období, trpí úzkostmi či depresemi… A roky pandemie situaci rozhodně nezlepšily. Psychiatrička Alena Večeřová Procházková na základě své profesní i rodičovské praxe vysvětluje příčiny potíží a nabízí jasná východiska. Dětská psychika je nesmírně křehká a pochopit její mechanismy je prvním krokem k prevenci i řešení problémů.

Alena Večeřová Procházková: Pomoc dětské duši
Mladá Fronta, vychází 9. 3.

Podmanivá rodinná sága od oceňovaného izraelského autora

Na pobřeží Galilejského jezera leží město Tiberias. V horkém vzduchu se zde prolíná omračující vůně jídel s takřka hmatatelným sexuálním napětím. Sedmiletý Šlomi se v tomto pulsujícím prostředí zamiluje do Elly, zvláštní dívky se sebevražednými sklony. I Šlomiho bratra, rodiče a sousedy sužují kuriózní osobní dramata – a ta se v průběhu desetiletí skládají v okouzlující mozaiku, která ukazuje všechny barvy izraelských dějin, kulinářství i života.

Shemi Zarchin: Jednoho krásného dne
Garamond, vychází 16. 3.

Mráz přichází z duše. Historický román od autorky bestselleru Až uvidíš moře

Válka hraje s lidmi krutou šachovou partii, pěšáci se promíchají, na barvě uniformy tolik nesejde. Během nacistické okupace Smolenska se setkají okouzlující ruská dívka Neonila a český mladík Emil donucený bojovat za wehrmacht. Když se spolu po válce usadí v Československu, vznáší se nad nimi stigma kolaborace, a tak jim nezbývá než opatrný život ve strachu. Utají svou minulost a dokážou se po tom, co zažili, dívat na svět i jinak než chladnýma očima? A může strach ospravedlnit krutost spáchanou na jiných?

Scarlett Wilková: Ty chladné oči
Motto, vychází 16. 3., cena 399 Kč

albatros Ty chladné oči

Známá zahradní expertka radí, jak na nejčastější problémy v zahradě

Živé ploty, trvalkové záhony, zídky, cestičky, zahradní domky či terasy. To všechno jsou témata, s nimiž se na Danu Makrlíkovou obracejí diváci jejích pořadů. Právě proto dala dohromady neocenitelného rádce, ve kterém najdete řešení nejčastějších problémů, které vás při tvorbě zahrad mohou potkat. Ryze praktické tipy pro běžné majitele pozemků doplňují profesionální fotografie, osazovací plány a přehledné grafické vizualizace. Inspirujte se i vy!

Dana Makrlíková: Zahrada od Dany 2
CPress, vychází 20. 3.

Mistrovské dílo o principech světa, které ohromilo i Billa Gatese

Lidstvo ještě nikdy ve své historii nemělo tolik informací, přesto si jen málokdo uvědomuje, jak svět ve skutečnosti funguje. Oceňovaný vědec českého původu Vaclav Smil popisuje a
objasňuje složité procesy s neuvěřitelnou lehkostí. Zabývá se sedmi principy moderní společnosti, počínaje energiemi přes globalizaci až po výzvy budoucnosti. Abychom mohli začít řešit problémy, musíme nejdříve pochopit základní fakta. S touto fascinující publikací to bude mnohem snazší.

Vaclav Smil: Jak svět opravdu funguje
Kniha Zlín, vychází 20. 3.

Co nám sděluje nemoc a jak znovu nalézt zdraví? Od autora bestselleru Umění být zdráv

I lékaře někdy dostihne nemoc – v případě Jana Vojáčka šlo o banální virózu, přesto si kvůli ní začal opět klást různé otázky. Co pro naše tělo znamená nemoc a jaké poučení si z ní vzít? Pokud jste často nemocní, sužují vás chronické potíže nebo se jen „necítíte dobře“, je na čase změnit přístup. Oblíbený propagátor funkční medicíny nenabízí zázračná řešení, ale nové myšlenkové nastavení: Každý můžeme podpořit své zdraví a kvalitu života, i když jsme v těžké výchozí situaci.

Jan Vojáček: Umění nemoci
BM/Cpress, vychází 23. 3.

albatros Umění nemoci

Pravda není slepá, vina neuletí. Osmý případ Josefa Bergmana

Chatovou osadou v jihomoravském pohraničí otřese vražda. Mladou fotografku Evu zpráva o smrti jejího souseda šokuje. Při vyšetřování se ukáže, že Vilém nebyl tím, za koho se vydával. Údajně pozoroval ptáky v přírodní rezervaci, ale svědkové ho viděli dalekohledem sledovat Evu. Navíc měl u sebe její fotky. Kdo se ji teď snaží vyděsit? Spojitost s pražským případem přivádí na místo činu kriminalistu Josefa Bergmana. Po smrti dalšího člověka vyjdou najevo nové informace a nic už není takové, jak se zdálo…

Michaela Klevisová: Vraní oko
Motto, vychází 30. 3.

albatros  Vraní oko

Izrael a neklidná oblast Blízkého východu očima reportéra ČT

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský konflikt zblízka? Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Svaté zemi, se nyní dozvíte v reportážní publikaci plné barvitých příběhů i fotografií, které vás přenesou přímo do středu dění.

David Borek: Moje roky v Izraeli
BM/CPress, vychází 30. 3.

Více informací: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Analfabetka jiskří mnohem méně, než Stoletý stařík

analfabetka 2Všichni už ji četli, tak jsem se do ní taky pustila. Analfabetku, která uměla počítat provázela před jejím vydáním velká kampaň a jednoznačná doporučení. Jakpak by ne, když jejím autorem je Jonas Jonasson, který svou prvotinou o stoletém st...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Film JFK o pozadí atentátu na prezidenta Kennedyho konečně vyšel v režisérské verzi

jfk perexNa přelomu osmdesátých a devadesátých let byl americký režisér Oliver Stone (Četa, Narozen 4. července, Vítězové a poražení) na absolutním vrcholu, každý jeho film byl událostí a navíc dokázal vyvolat bouřlivé emoce, protože se vždy věnoval kontrover...