Vychází knižní zpracování nové dobrodružné komedie Ostrov

Vychází knižní zpracování nové dobrodružné komedie Ostrov

Tisk

ostrov200Manželé Alice a Richard jsou na exotické dovolené. Po dvaceti letech manželství jim to trochu skřípe a k tomu všemu Richard Alici oznámí, že podal žádost o rozvod, protože si našel mladší ženu.

 

 

 

Alice je v šoku a chce okamžitě odjet. Richardovi se podaří zajistit místa v zásobovacím letu nákladním letounem, ale bohužel dojde ke katastrofě...

Alice s Richardem se probudí sami na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku. Alice je naštvaná, rozdělí pláž napůl a každý se snaží přežít po svém. Postupem času si ale oba uvědomí, že aby přežili, musí začít spolupracovat.

Nejde jim to snadno, po tom, co bylo řečeno, a musí si vyjasnit spoustu věcí, zejména Richard má co vysvětlovat. A to ani jeden z nich netuší, že se k nim blíží další velká katastrofa a je i možné, že tuhle dovolenou za trest nakonec nepřežijí...

Knižní zpracování nové dobrodružné komedie Ostrov, která bude mít v českých kinech premiéru 2. února 2023. Distributorem filmového snímku je společnost CinemArt.

Ukázka z knihy:

Alice otevřela oči, zakašlala, protože se nadechla vody. Vyplivla ji a z pusy vykašlala písek. Nechte mě spát, pomyslela si, všechno mě bolí, to je odporný sen. Já nechci. A další vlna jí zalila obličej. Alice se znovu nadechla a s leknutím se pokusila posadit. Šlo to ztěžka. Obličej ji pálil jako čert.
Necítila nohy. Konečně se jí podařilo se posadit. Zamrkala, jak ji oslepovalo ostré ranní světlo. Nechápala, co se děje.
Kde to je? Sáhla si na obličej a podívala se na svou ruku. Byla na ní krev. Její prsty byly celé modré a nehty polámané. Na krku měla naraženou záchrannou vestu, která byla celá černá a mazlavá od motorového oleje. Na předloktí se usadila ohromná odřenina a její noha byla celá popálená. Bolela ji, ale šok ji distancoval od toho, aby tomu věnovala pozornost.
Rozhlédla se. Chvíli čekala, než přivykne světlu. Viděla. Na obě oči. To je dobrá zpráva. Vyplivla zbytky písku, který ji škrábal v puse. Před ní byla jen hladina oceánu. Klidná, mělká zátoka a na obzoru mizela večerní bouře a mraky se klenuly proti blankytně modré obloze.
Uvědomila si, že má na krku záchrannou vestu. Kdoví proč nahmatala píšťalku, která k ní byla připojena na šňůrce, a vložila ji do úst. Zapískala. Poslouchala. Ticho. Znovu zapískala. Ozvalo se zakvokání. Alice se ohlédla a uviděla slepici, která se usadila na kořenech palmy ve stínu a zvědavě po ní pokukovala. Přehnala se přes ni další vlna a zranění na nohou zaplavila bolest. Alice zasyčela bolestí a pokusila se postavit. Šlo to. Neměla žádnou zlomeninu, ale bolelo ji všechno, jako by měla zlomenou každou kost v těle. Zahekala a postavila se. „Haló!“ zavolala.
Její hlas se ztratil nad džunglí, která se za ní rozprostírala. Alice se ohlédla a spatřila zarostlé pobřeží, za kterým se k nebi vypínala vysoká hora. Nic víc ze svého místa neviděla. Otočila se zpět k moři. Od obzoru k obzoru neviděla žádnou pevninu. Jen prázdný horizont. Začalo jí být vedro a pálilo ji tělo. Zamrkala a přetáhla si přes krk záchrannou vestu. Vtom ji ochromila bolest. Odhodila vestu na zem a chytila se za zkrvavený obličej. Její blonďaté vlasy byly slepené a zacuchané. Olízla si slané rty. Nikde nikdo. „Haló! Richarde!“

Rudolf Havlík (*1976)

Režisér, scenárista a spisovatel se narodil v Sokolově a v současné době žije v Praze. Napsal a režíroval filmy Pohádky pro Emu, Bábovky, Po čem muži touží, Prezidentka, Minuta věčnosti a Ostrov. Napsal dva romány Zítra je taky den a Horkou jehlou, které se s humorem věnují problematice výroby oděvů v Asii a životnímu prostředí a udržitelnosti. Natočil také dokumentární přírodopisný seriál Na vlastní nohy. Ve volném čase se věnuje cestování, surfingu, horám, Arktidě a lidem, které má rád.

Rudolf Havlík: Ostrov, vychází 8. února 2023 v nakladatelství Ikar, 216 stran

ostrov

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

J. K. Rowlingová a její Předobrý život

predobry zivot perexJoanne Rowlingová je snad nejznámější autorkou současné literární scény. A nutno poznamenat, že zaslouženě. Ať už tvoří ságu o Harrym Potterovi jako J. K. Rowling nebo detektivní romány pod ...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...