Místo návštěv doktora kopec smíchu od Knora. Miloš Knor a jeho K(n)oření právě vychází

Místo návštěv doktora kopec smíchu od Knora. Miloš Knor a jeho K(n)oření právě vychází

Tisk

koreni-zivota200I když to tak někdy nevypadá, jakýkoli den v jakémkoli roce může být plný smíchu. Důkazem jsou i glosy populárního komika Miloše Knora, které dokážou zlepšit náladu od jara do zimy. Dá se doma vypěstovat ananas, aniž byste si přivodili smrtelné zranění? Jak vypadá hybridní hospodská hádka? A proč je Ježíšek neviditelný? To a mnoho dalšího se dozvíte v rozpustilých úvahách, se kterými najdete chuť do života za každé situace.

 

K(n)oření obsahuje autorovy glosy, původně určené pro rozhlas. Dotýkají se různých životních situací a oblastí, do nichž se denně dostáváme. Co vše se může přihodit při používání moderních technologií? Jaké zážitky nám může nadělit obyčejná návštěva restaurace? A jaká překvapení může přinést sport či sportovní utkání nebo třeba i takové nevinné sbírání hub? Miloš Knor k tomu dodává: „Je to ideální kniha do čekárny, do autobusu, do vlaku anebo třeba na záchod. Můžete si ji vzít i na dovolenou, ale pochopitelně ji lze číst všude. Glosy jsou krátké a nijak na sebe nenavazují, takže můžete knihu otevřít kdykoliv a kdekoliv. Stejně se pak dá i zavřít.“

Každá kapitola knížky, která vychází v nakladatelství CPress, přináší čtenáři humorné osvěžení, a to nejen díky glosám, ale i ilustracím Evy Knor, autorovy manželky.

Knihu doporučuje i Marian Jelínek, hokejový trenér a kouč

Někdo nám při narození otočil naše přesýpací hodiny života, a jak všichni dobře víme, jednoho dne se dosypou. Čas, který zde strávíme, lze vyplnit různorodým způsobem. Co je nám však společné napříč věku, generacím, genderu či různorodému náboženskému vyznání, je fakt, že chceme mít většinu času dobrou náladu, smát se. Možná lze i tímto způsobem vnímat míru životního štěstí – kolik dnů, hodin, minut… se smějeme.

Při čtení knihy komika, moderátora a producenta Miloše Knora lze očekávat, že určitou dávku smíchu dostanete naservírovanou. Co jiného také od dobré značky čekat, že? Ano, jistě, řeknete si. Jenže ono není jednoduché naplnit očekávání, v tomto případě čtenářů. Ona dobrá značka také zavazuje. Ke své první knize Instant autor přidává další, v pořadí druhou knihu povídek, glos, vyprávění a postřehů s názvem K(n)oření.

Autorovi se podařilo nejen naplnit očekávání, ale v několika ohledech ho i předčít. Jedná se o svěží četbu, která pohladí duši každého čtenáře, donutí ho se zastavit, zamyslet či zavzpomínat a hlavně se upřímně zasmát. A o to tady přece jde!

koreni-zivota

O autorovi:

Miloš Knor (*1967) je komik, moderátor, scenárista, režisér, spisovatel, glosátor, dramaturg, producent a zemědělec. Je absolventem Střední zemědělské technické školy, obor mechanizace zemědělské výroby, v Českých Budějovicích. Pracoval v Mototechně, Uhelných skladech a Coca-Cole. V roce 2007 debutoval v pořadu Na stojáka na HBO. Od té doby se věnuje stand-up comedy profesionálně. Je také všestranným sportovcem. Hraje lední hokej v týmu HC Olymp, tenis a golf. V současné době ho můžete pravidelně vídat v divadlech s jeho Šou jednoho Knora.

Více informací: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/85050770/milos-knor-k-n-oreni-zivota/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dobrodruh Bear Grylls v roli spisovatele: Hořící andělé

horici andele 200Čtyři měsíce po vydání Letu duchů nám nakladatelství Jota servíruje druhý díl série Will Jaeger britského autora Beara Gryllse. Akční dobrodružný román Hořící andělé vyšel v únoru a začíná přesně tam, kde skončil jeho předchůdce. Dok...

Divadlo

Divadelní rekonstrukce vraždy Alexandra Litviněnka

Prilis drahy jed perexAlexandr Litviněnko (Petr Lněnička), bývalý agent KGB a FSB, emigroval v roce 2000 do Velké Británie poté, co se stal v Rusku nežádoucím kvůli zveřejnění nezákonných praktik tamějších tajných služeb. S manželkou Marin...

Film

Jarní smršť České televize: Dokument a publicistika

smrst200V první části našeho třídílného seriálu nazvaného „Jarní smršť České televize“ jsme představili stěžejní novinky z české a zahraniční hrané tvorby, jež se na kanálech České televize v současnosti již objevují, nebo jejich čas teprve přijde. V tomto díle...