Tipy na jarní čtení v čele s nejděsivějším krimi thrillerem roku

Tipy na jarní čtení v čele s nejděsivějším krimi thrillerem roku

Tisk

kk 200Podívejte se, co za novinky vychází v Euromedia Group a najděte tu pravou knihu pro vás.

 

 

 


Příběh zdravotní sestry v neklidném pohraničí po roce 1945

Strhující román o osudech mladé zdravotní sestry se odehrává v kulisách poválečných československých dějin. Dívka se vrací domů z koncentračního tábora, u Drážďan se k ní přidá malé nemluvící děvčátko.

Po návratu do Čech zamíří s holčičkou do nemocnice v pohraničí, kde si najde práci. Obě se spolu postupně sžívají a vzniká mezi nimi vztah matky s dcerou. Prožívají tu divoká poválečná léta, odsun Němců Rudými gardami i nástup komunistů, jejichž praktiky hrdince často připomínají roky prožité v lágru.

Přes mnohé těžkosti zde obě nakonec najdou nový domov, přátele i lásku...

Lenka Potůčková se narodila v roce 1972 v Praze, kde také stále žije. Po absolvování střední ekonomické školy pracovala ve stavebnictví a správě nemovitostí a oblast stavebnictví ji stále oslo¬vuje. Miluje přírodu, historii, ráda cestuje a fotografuje. Od puberty je jejím koníčkem psaní, zatím psala tzv. „do šuplíku“. Román Návrat nežádoucí je jejím debutem.

Lenka Potůčková: Návrat nežádoucí, vydává nakladatelství Ikar, 408 stran

kk navrat nezadouci

Inspiroval se nejděsivějšími vrahy v dějinách. A rozhodl se je dokonce překonat...

Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a tak nějak povědomou... Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Vysloužil si proto přezdívku Kopírák.

A teď hodlá šokovat celý svět... svým vlastním mistrovským kouskem, děsivějším, než cokoliv předtím. Má jeho krutost vůbec nějaké hranice...?

Sam Holland odjakživa přitahovaly temné a zvrácené příběhy. Její lásku k psaní tak formovali prostřednictvím svých románů Stephen King, Dean Koontz a James Herbert. Jak sama přiznává, fascinovali ji především sérioví vrazi. Vystudovala psychologii a pak několik let pracovala v oblasti lidských zdrojů, než nastoupila dráhu spisovatelky na plný úvazek. Výsledkem je thriller Kopírák, který ohromil celý svět. Autorku můžete sledovat na Instagramu: @samhollandbooks

Sam Holland: Kopírák, přeložila Lenka Faltejsková, vydává nakladatelství Kalibr, 360 stran

kk kopirak

Rodinná sága z počátku 20. století jde do finále!

Baltské moře, rok 1935.

Hotel Palác Heiligendamm navštěvují nyní zcela jiní hosté než dřív: zasloužilí nacističtí přívrženci a špičky NSDAP, mezi nimi i Hitler a Goebbels... Jsou to těžké časy pro Elisabeth a její dceru Julii, která teď pracuje v rodinném hotelu jako zástupce již třetí generace.

V Hitlerově doprovodu přijíždí i šarmantní Hugo, dobrodruh a jeden ze dvou mladých mužů, kteří se ucházejí o Juliino srdce. Její strýc Paul bojuje s těžkými pochybnostmi, rozerván mezi láskou a morálkou se odhodlává k osudovému kroku…

MICHAELA GRÜNIGOVÁ se narodila, vyrostla a je duševně spjatá s Kolínem nad Rýnem, ačkoli dlouhá léta pracovala v cizině. Tam poznala nejen zajímavé lidi a jejich příběhy, ale objevila i svou velkou lásku k cestování, která ji však stejně vždycky nakonec zavedla do milovaných končin u Baltského moře. Od roku 2010 se pro ni její hobby, psaní příběhů, stalo povoláním.

Michaela Grünigová: Rodinný hotel – Dny rozhodnutí, přeložila Pavla Lutovská, vydalo nakladatelství Ikar, 424 stran

kk rodinny hotel 3 dny rozhodnuti

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak to ten pes myslí

Pes kniha 200Lámali jste si občas hlavu nad tím, proč Váš pes dělá určité věci, které kolikrát nelze logicky vysvětlit? Rádi byste ho pochopili, popřípadě daným situacím předešli? Autorka knihy Arden Mooreová – právem uznávaná poradkyně v ...

Divadlo

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...

Film

Tři tisíce na měsíc, exekuce, azyláky. Dokument o životě samoživitelek a samoživitele

Samozivy 200Samoživy. Takový název nese nový dokumentární film režisérky Olgy Sommerové, díky němuž máme možnost seznámit se s příběhy devíti žen, které vychovávají své děti samy, bez partnera a bez alimentů, a jednoho muže, jenž si osvojil čtyři děti, kte...