Dávná vražda. Nevysvětlitelné zmizení. A děsivé tajemství, které je spojuje

Dávná vražda. Nevysvětlitelné zmizení. A děsivé tajemství, které je spojuje

Tisk

narek-drozda200Začátek je pokaždé stejný: pozůstalí po zmizelých, kteří touží po odpovědích. A jediný, kdo je dokáže nabídnout, je soukromý vyšetřovatel David Raker. Po dvanácti bestsellerech přichází Tim Weaver s dalším strhujícím krimi thrillerem Nářek drozda!

 

 

Byla to nehoda, která nemohla skončit jinak než smrtí. Auto Cate a Aidena se zřítilo ze strmého útesu a skončilo v plamenech. Kamerový záznam a doložená svědectví hovoří jasně. Proč však ve vraku zničeného auta nebyla nalezena žádná těla? Ani po dvou a půl letech neznají rodiče mladého páru smysluplné vysvětlení. Bez něj však nedojdou smíření.

Záhada, která nemá vysvětlení, a minulost, jež skrývá temná tajemství. To je případ jako stvořený pro Davida Rakera. Jak odkrývá jednotlivé kousky složité mozaiky souvislostí, vyvstává před ním hrůzný obraz daleko rozsáhlejšího zločinu, než je pouze jedna sehraná autonehoda. A i když ho to možná bude stát život, musí zajistit, aby pravda vyšla najevo.

Britský spisovatel Tim Weaver dokáže vystavět detektivní zápletku jako nikdo jiný. Pokaždé přichází s originální zápletkou, která jitří čtenářovu fantazii a nutí ho společně s hrdinou rozplést klubko nepochopitelného zločinu. Strhující napětí je přitom dominantou každé kapitoly, což dokládá i nejnovější autorův bestseller Nářek drozda.

Anotace:

Krátce před nehodou zachytí Cate a Aidena Gascoigneovy na silnici dopravní kamera. Smějí se a všechno se zdá být v naprostém pořádku. Pouhých pár vteřin nato se jejich auto zřítí do třicet metrů hluboké propasti, kde okamžitě vzplane jako pochodeň.

Takovou nehodu nemohli manželé přežít. Jenže když se hasičům konečně podaří ohnivé peklo uhasit, čeká na ně překvapení. Ve voze ani v blízkém okolí nenajdou žádná těla nebo ohořelé ostatky. Po Gascoigneových se slehla zem.

Po dvou a půl letech se zoufalá rodina obrací na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, který se ihned pouští do rozplétání záhady. Proč sjelo auto Gascoigneových ze silnice? A kam se manželé poděli? Chtěli předstírat vlastní smrt? Ale proč zrovna takhle? A kvůli čemu? Nebo komu?

Před Davidem Rakerem se vrší otázky bez odpovědí. A to ještě netuší, jaké hrůzné tajemství pod vrstvami lží objeví a že se při honu za pravdou sám stane lovnou zvěří.

  • Pro fanoušky knih Joa Nesbøho, Chrise Cartera, Michaela Connellyho a Jefferyho Deavera.
  • Romány Tima Weavera se pravidelně umisťují na předních místech v žebříčcích bestsellerů.
  • Mystery Press vydá příští rok další krimi thriller s Davidem Rakerem s názvem Poslední sbohem.

Tim Weaver

Bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery. V Honu na mrtvého uvedl na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob, který se následně stal hrdinou celé řady oceňovaných krimi thrillerů. Weaverův čtvrtý a desátý román, Není cesty zpět a Nikdo není doma, byly mimo jiné prezentovány v prestižním britském knižním pořadu Richard and Judy Book Club. Weaverovy knihy se pravidelně objevují v žebříčku bestsellerů podle Sunday Times a dvě z nich, Žena mého života a Nikdo není doma, se v něm udržely několik týdnů za sebou. Jeho zatím jediným románem mimo sérii s Davidem Rakerem je krimi thriller Ztracené střípky. Tim Weaver žije s manželkou a dcerou nedaleko Bathu v jihozápadní Anglii. Více o autorovi naleznete na www.timweaverbooks.com.

narek-drozda

Nářek drozda
Autor: Tim Weaver
Originální název: The Blackbird
Překlad: Alžběta Lexová
Formát: vázaná s přebalem, 145x205 mm
Počet stran: 440
Nakladatel: Mystery Press (www.mysterypress.cz)
ISBN: 978-80-7588-457-2

Více informací: http://www.mysterypress.cz/narek-drozda/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Deset andělských témat pro každý den

deset-poselstvi-vasich-andelu 200Někdy má lidská duše potřebu naděje…. Víru v pohlazení. A vědomí, že sami sobě můžeme být tím nejlepším rádcem, protože sami sebe nejlépe známe. Tato kniha je malou studnicí moudrosti, kterou v sobě má každý. A říkejme té moudro...

Divadlo

Dokonalá svatba dostála svému názvu

svat 200Dokonalá svatba je situační komedie od britského autora Robina Hawdona, která se od roku 1994 hraje po celém světě. Je velmi aktuální a dokáže rozesmát nejeden sál. I ten ve Zlíně se velmi dobře bavil, za což bylo kromě herců zodpovědné i režisérské duo...

Film

Dny evropského filmu se konají již po třicáté

DEF perexV poslední dubnové dekádě (20. – 30. 4. 2023) zve uměnímilovné diváky do kina již 30. ročník DNŮ EVROPSKÉHO FILMU. Nejprve se uskuteční v Praze, Brně a Ostravě, ale kromě nich – od 26. dubna zavítá i do dalších měst: do Boskovic, Červeného Kostelce, Hod...