Lenny bude porotkyní soutěže pro mladé pěvecké talenty Bon Art Junior Fest 2023

Lenny bude porotkyní soutěže pro mladé pěvecké talenty Bon Art Junior Fest 2023

Tisk

lenny 200Nový mezinárodní pěvecký festival Bon Art Junior Fest vyvrcholí finálovým galavečerem 25. října v Divadle Hybernia v Praze. Na jevišti za doprovodu Bon Art Pops Orchestra vystoupí nejen mladí talentovaní zpěváci z České republiky a ze zahraničí, ale také zajímaví hudební hosté – Bára Basiková, Lenny, Vesna, vokální skupina Skety a další. Lenny zasedne i v porotě, která během večera vybere absolutního vítěze 1. ročníku Bon Art Junior Festu.

 


Bon Art Junior Fest dává mladým pěveckým talentům ve věku 10–16 let jedinečnou šanci ukázat, co umí. Lenny má s festivalem zkušenost už z loňského úvodního ročníku, kdy byla rovněž členkou poroty. „Myslím, že tento festival mladým zpěvákům zprostředkovává skvělou příležitost vystupovat před skutečným publikem, což není vždy jednoduchá ´zkouška´, a navíc mají prostor předvést svůj talent před porotou profesionálů. Pro mnohé talenty to může být úžasný odrazový můstek k dalším budoucím úspěchům,“ říká Lenny a prozrazuje své plány na nadcházející období: „Podzim pro mě bude ve znamení tvorby nových písniček a příprav na projekty v Čechách i zahraničí. Mám radost, že tyto své plány mohu doplnit právě o účinkování na Bon Art Junior Festu!“

Bon Art Junior Fest pořádá společnost Moonlight Production, která byla v letech 2016–2021 držitelem licence na realizaci známé mezinárodní soutěže pro mladé zpěváky Sanremo Junior za Českou a Slovenskou republiku. V roce 2022 Moonlight Production založila Bon Art Junior Fest a otevírá tak cestu k úspěchu dalším pěveckým nadějím.

První finalistkou byla Kristýna Petráková, soutěž jí otevřela brány do světa divadla a zpěvu. Doporučila by ji dalším mladým talentům? „Určitě ano. Potkáte se s profesionálním přístupem a spoustou zajímavých lidí z oboru. Užijete si všechny zkoušky v okruhu kamarádů a zazpíváte si s velkým orchestrem, což je opravdu obrovský zážitek. Mně osobně soutěž dala spoustu zajímavých zkušeností a příležitostí. V rámci následné spolupráce jsem po své účasti na soutěži zpívala na koncertech známých českých zpěváku, natočila svoje vlastní CD a měla možnost se zúčastnit mnoha jiných kulturních akcí. Mimo to mi dala taky několik skvělých přátelství, která drží doteď,” odpovídá Kristýna a dodává: „Stále se zpěvu i herectví věnuju. Hraju v divadle, což mě baví asi nejvíc. Teď v létě jsem jela svoji první divadelní tour s představením Bílá paní na vdávání, točila jsem reklamu a 2 seriály. Tento školní rok budu maturovat na hudebním gymnáziu, takže se určitě budu soustředit na školu, ale mám v plánu i spoustu jiných věcí – mezi nimi i koncert s kapelou Crossband v doprovodu právě Bon Art Pops Orchestra, na který se obzvlášť těším.”

lenny2Zdroj foto: Tomáš Martinek

Více informací: https://www.bonartfest.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Myšlení o fotografii / I : Průvodce modernitou v antologii textů

mysleni o fotografiiPrincip fotografie krystalizoval během 30. let 19. století - protnuly se v něm dvě důležité položky, jednak znalost chemických látek citlivých na světlo, které dovolily fixaci snímaného obrazu, jednak princip...

Divadlo

Kdo lehce nabude, lehce také pozbude

kdo 200Kdo z nás by nechtěl přijít k velkému jmění, aniž by musel vynaložit příliš velké úsilí pro jeho získání či vydělání. Avšak takový štědrý movitý i nemovitý dar se může velmi rychle proměnit v dar danajský. Své o tom ví i hlavní protagonistka inscenace

Film

Časopis Film.sk oslavuje pätnásť rokov

Film sk 200Mesačník o filmovom dianí na Slovensku Film.sk, ktorý vydáva Slovenský filmový ústav si tento rok pripomína pätnásť rokov od svojho vzniku. Jeho novembrové číslo je tematicky zamerané na výročie časopisu a približuje ho v prem...