Vánoce v muzeu

Vánoce v muzeu

Tisk

muzeum200Muzeum hlavního města Prahy připravilo letos na období adventu bohatý program v podobě adventních koncertů u Petřínské rozhledny, tvořivých dílen, pohádek pro děti a již tradiční akce MuzeuM Market. Hlavní budova muzea bude vánočně vyzdobena studenty Střední odborné školy stavební a zahradnické, Praha 9. Výzdobu muzea doplní ukázka dřevěných forem na perník ze sbírek muzea.

 


Každou adventní sobotu od 13 do 15 hodin se u Petřínské rozhledny uskuteční adventní koncerty. V průběhu adventních sobot, 28. 11., 5. 12. a 19. 12., jsou v hlavní budově muzea připravené pohádky pro děti. 5. 12. se v hlavní budově muzea konají vánoční řezbářské dílny a a další akce.

Muzeum


12. 12. se uskuteční akce MuzeuM Market, na které bude zakoupit si ručně vyráběné šperky, dětské knihy, hračky, keramiku, slaměné ozdoby, výrobky z rouna, plsti a skla. Nebudou chybět ani léčivé sirupy, marmelády a pečené čaje.      

V rámci akce budou probíhat workshopy a tvořivé dílny. Dále pro ně budou připraveny řezbářské dílny a pracovní listy, za jejichž správné vyplnění dostanou drobnou odměnu. Po celý den bude vstup do hlavní budovy muzea zdarma.

ilustrační foto autor
www.muzeumprahy.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Stojí Francisco úplně sám proti inkvizici?

Sám proti inkvizici, perexUž když jsem po nové knize nakladatelství Vyšehrad sahala, bylo mi jasné, že nepůjde o úplně jednoduché čtení. Sám proti inkvizici je román, se kterým vás chci seznámit ještě dříve, než se pročtu až na poslední z 528 stran. Proč? A pora...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...