Pivem na opravu Zámku Olešná

Pivem na opravu Zámku Olešná

Tisk

Pivo olesna perexKoupí našich produktů přispíváte na obnovu Zámku Olešná. Tímto sloganem nabízí svá piva Pivovar Olešná, který byl obnoven v roce 2018 a nachází se ve stejnojmenné obci.

 


Pivovar má dlouholetou tradici s tradicí pěstování chmele, jeho rekonstrukce trvala tři roky a je součástí komplexu budov bývalého velkostatku Zámek Olešná, který se nachází na východě obce, severně od říčky Olešná, nedaleko od kostela Svatého Martina, který je v centru obce.

Pivo olesna


Barokní zámek
„Barokní zámek nechala v letech 1750-60 přestavět ze staršího sídla hraběnka Marie Anna z Mollart podle vzoru schönnbrunského zámku ve Vídni. Uvnitř se dochovaly zbytky přepychové výzdoby, především reprezentační sál s freskami, které ukazují pohled do italské krajiny a také olešenský zámek v 18. století. K zámku patřil francouzský park a zahrada,“ uvádí facebooková stránka Zámek Olešná.

Pivo olesna 2


Pivo v ROH
Lahvové pivo z Pivovaru Olešná nabízejí kupříkladu v družstevní kavárně ROH, která nyní – stejně jako jiná restaurační zařízení – má otevřené pouze okénko. „Bereme zásadně pivo malých pivovarů, včetně piva z Pivovaru Olešná u Rakovníka,“ uvedla pro portál Kultura21 Vendula Pavlicová z družstevní kavárny ROH.



Foto a kresba: Facebook Zámek Olešná


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Recenze knihy Selekce

Selekce 200Byl jednou jeden princ, který poznal jednu chudou dívku a zahořel po ní láskou. Přes mnohé úklady a intriky k sobě našli cestu a žili šťastně až do smrti. Tak to obyčejně bývá, jenže co když je těch dívek 35 a kromě prince se zde objevuje také...

Divadlo

Ztracený ráj (Zpráva o člověku v Městském divadle v Brně)

ztraceny raj perexRežisér Dodo Gombár (nar. 1973) je v Brně již dávno znám. V MDB režíroval… a výborně... Žitkovské bohyně (2017), nebo v Mahenově divadle také objevná režie činohry Želary (2017), v Huse na provázku Ticho na zemi (2019), a tak bycho...

Film

Yves Saint Laurent - recenze

200filmNa plátna českých kin vstupuje nový snímek ve Francii známého herce a režiséra Jalila Lesperta. Předlohou mu byl život jednoho z nejslavnějších módních návrhářů dvacátého století, Yves Saint Laurenta. Toho herecky věrohod...