Druhá plavba do Sedmimoří

Druhá plavba do Sedmimoří

Tisk

Adorabl perDominik Landsman, autor Deníček moderního fotra, přichází s druhou dětskou knihou s názvem Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána, která mladé čtenáře vtáhne do tajemného Sedmimoří. Čeněk s ostatními zažijí další velkou bitvu. Vyhraje dobro, nebo zlo?

 

 

Černokněžník Vorán se vrací

Možná si pamatujete, že kapitán Adorabl vlastní bambitku černokněžníka Vorána a střeží ji o poznání víc než vlastní končetiny. Vorán, který před mnoha lety zmizel, a všichni ho považovali za mrtvého, se ale vrátil, chce ovládnout celé Sedmimoří a získat zpátky to, co mu patří.

Jako na zavolanou se po roce opět vrací Čeněk a vydává se Adorablovi pomoci. Tentokrát i se svým otcem Vlastimilem, který je ve své životní kondici. Alespoň tak na první pohled vypadá.

Adorabl 02

 

Napětí pro děti, zábava pro dospělé

Autor často používá narážky na Soběsvět, tedy na osoby nebo události, které každý z nás zná. Které to jsou tentokrát, neprozradím, ale věřím, že si jich najdete celou řadu. Mě pokaždé upřímně pobaví.

Děti řadu z nich sice neznají, ale ani tak nebudou o zábavu ochuzeny. :-)

 

Lepší než první díl?

Po úspěšné bitvě v prvním díle (pokud jste první díl četli, tak víte, o čem mluvím a pokud ne, musí vám být jasné, že všechno dobře dopadlo, jinak by nebylo o kom psát pokračování), která byla víc než cokoliv jiného spíše tragikomická, se malí i velcí čtenáři netrpělivě těšili, co jim přinese další dobrodružství. Po první knize bylo očekávání veliké, možná až příliš a věřím, že mnohé druhý díl zklamal. Není zas až tolik vtipný, místy je humor trochu křečovitý a celkově děj není zas tak svižný. Některé pasáže jsou snad až zbytečné a přidané jen kvůli pár stránkám navíc.

Nicméně i přesto je to stále vtipné, napínavé a pokaždé se do Sedmimoří vydáme rádi a věřím, že po částečně otevřeném konci brzy přibude pokračování.

Adorabl 01


Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána

Autor: Dominik Ladsman

Ilustrace: Peter Stankovič

Rok vydání: 2019

Nakladatelství: Euromedia Group, a. s., v edici Pikola

Celkové hodnocení: 90 %

www.knizniklub.cz/knihy/372995-kapitan-adorabl-a-bambitka-cernokneznika-vorana.html


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dům pekelného salamandra je plný záhad

dumpekelnehosalamandra perexTina, Dominik, Erik a Patti - nerozlučná čtyřka, která je všude pohromadě. Tentokrát se vypravila, spolu s rodiči Tiny na prázdniny do Karibiku, do pronajatého domu s tajemným názvem "Mločí hrad". Proslýchá se o n...

Divadlo

Nová sezóna Divadla Spejbla a Hurvínka zahájena: Na diváky čeká na podzim zážitkový Klub Hurvajz i premiéra nové hry Hotel Spejbl

spejbl200Od začátku září otevřel své brány nový zážitkový KLUB HURVAJZ pro všechny fanoušky Divadla S+H. Tento klub umožní divákům nevšední setkání s loutkoherci, účast na workshopech divadla nebo třeba účast na premiéře zbrusu nové hry HOTEL SPEJBL. Premiéra...

Film

Kniha filmu: velké ideje jednoduše vysvětlené

kniha filmu200V dubnu vyšel u nakladatelství Universum další díl z encyklopedické řady Kniha…, tentokráte Kniha filmu. Takže. Filmoví nadšenci, pozor a připravit na značkách!

 

...