Podpořte vydání dalšího příběhu o dětech s diabetem

Podpořte vydání dalšího příběhu o dětech s diabetem

Tisk

nadeje nikdy nekonci 200Třetí a poslední díl trilogie o dětech s diabetem prvního typu se jmenuje Naděje nikdy nekončí. Jedná se o pokračování knih Šípkové Růženky naruby a Sladký roky.

 

 

 

Knihy vycházejí z projektu nazvaného Sladké děti. Ten upozorňuje na rozdíly mezi diabetem prvního a druhého typu a zdůrazňují, že i když se obě diagnózy nazývají cukrovka, jedná se o onemocnění s odlišnou příčinou vzniku. Navíc se Sladké děti na sociálních sítích věnují osvětě, podpoře a fungují jako zdroj informací ohledně diabetu prvního typu, a to pro všechny, kterých se v životě týká.

O knize

Hlavním hrdinkám knihy Naděje nikdy nekončí Róze, Simoně a Zdeňce je už 15, mají občanku a chodí na střední školu. Dospívají a v životě se pomalu staví na vlastní nohy. Dozvídají se víc o světě, kde nejsou pod ochranou rodičovských křídel, i o sobě samotných.

Během jednoho roku toho zažijí opravdu hodně, musí se vyrovnat se ztrátou kamarádky, zvládnout první zkušenosti s láskou, zradou i alkoholem. Ne pro každého je nejtěžší začátek, kdy se musí vyrovnat s novou diagnózou, někoho čeká to nejtěžší mnohem později.

Simona, která má diabetes prvního typu a celiakii od dvou let a která vždy ostatním pomáhala, teď sama potřebuje pomoc. Tahle vzorná a silná holka se musí nadechnout a nabrat sílu, aby ten nejtěžší boj, boj sama se sebou, vyhrála.

nadeje nikdy nekonci

O autorce

Diana Kutilová, tlumočnice, spisovatelka a zakladatelka projektu Sladké děti, a její patnáctiletá dcera Tereza, která je autorkou ilustrací dětské trilogie i beletrie pro dospělé.

Podpořte knihu i vy!

Aby mohla být kniha Naděje nikdy nekončí vydána, potřebuje podporu fanoušků a především finanční pomoc. Tu lze poslat prostřednictvím platformy Donio, kde na přispěvovatele čeká i mnoho odměn. Kromě předchozích knih se jedná také o trička s originálními potisky a nápisem Sladké děti.

Přispěním podpoříte nejen vydání knihy Naděje nikdy nekončí, ale také titulu Na křídlech slov. Ten pojednává o sedmatřicetileté tlumočnici Beátě. Ta je svobodnou matkou a dělá práci, kterou miluje, ale ještě víc miluje svého osmiletého syna Benjamina. Jeho otce, španělského boxera, neviděla skoro devět let. Jak ale může zapomenout na lásku svého života, když jí ho denně připomínají oči jejího syna? Podaří se jí zapomenout při každodenní náročné práci, běžných starostech, dá přednost jinému muži nebo bude opět s láskou svého života a otcem svého dítěte?

nadeje nikdy nekonci 2

Více informací:

https://www.donio.cz/nadejenikdynekonci

http://www.sladkedeti.cz/
https://www.facebook.com/sladkedeti/
https://www.instagram.com/sladkedeti/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Interaktivní deník kočičky Ťapičky

TapickaŤapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě velké kočky. Jak si získat jejich přátelství? Musí si ho přece zasloužit. Ale ja...

Divadlo

Letní shakespearovské slavnosti: „Budem hrát zas. A pořád víc.“

shakespearovske slavnosti 200Letní shakespearovské slavnosti zahájí předprodej do Prahy, Brna a Ostravy ve středu 3. června v 10:00. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu www.shakespeare.cz a nově v síti Ticketmaster.

...

Film

89. ročník Academy Awards, aneb předávání Oskarů 2017

oscars 2017 perexI letošní ročník předávání Oskarových cen byl plný velkých jmen a také snímků. Slavnostní vyhlášení výsledků bylo prvně vysíláno v rádiu v roce 1930 a v televizi poprvé v roce 1953. Nyní je k vidění ži...