Duch džungle pro děti

Duch džungle pro děti

Tisk

duch dzungle 200V říjnu vyšla další kniha anglického autora a dobrodruha Beara Gryllse, tentokráte příběh inspirovaný Knihou džunglí s názvem Duch džungle. Stalo se tomu tak u nakladatelství CPress a pokud máte doma neposedná a zvídavá dítka, možná je nalákáte právě na tento nevšední příběh.

 



Dobrodružný autor

Edward Michael Grylls přezdívaný Bear, (* 1974) je britský dobrodruh, spisovatel a moderátor. Tři roky sloužil jako výsadkář u britských speciálních jednotek SAS. Proslavil se jako průvodce v seriálem Nutné k přežití (Ultimate Survival/Man vs. Wild) vysílaném na stanici Discovery Channel. Ve věku 23 let se stal nejmladším Britem, který zdolal Mount Everest. V červenci 2009 se stal nejmladším (35 let) vedoucím skautů ve Velké Británii.

Co se týká psaní, tak rozhodně není žádným nováčkem, i když většinou psal odborné či životopisně zaměřené knihy, například: Cesta vlka, extrémy naší planety, Let duchů, Příběhy skutečné odvahy, Zlato bohů, Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu.

Stimul k tvoření je jasný!

Mladý Mak s rodiči odjíždí z pohodlí Londýna do Indie a při cestě do džungle je smete blesková povodeň. Chlapec je od ostatních odloučen a neví, jestli se s nimi ještě shledá, jestli vůbec přežili. Nicméně se nevzdává, jde odhodlaně dál, najde si dokonce zvířecí společníky, kteří mu pomáhají přežít, nebo od kterých odkouká praktické tipy. Jsou zvířata, kterým pomůže, ale jsou i tací, kteří se k němu staví nevraživě a neváhají mu ublížit. A je to právě Matka vlčice spolu s vlčaty Škrábem a Štěkem mu pomohou najít cestu zpátky do civilizace.

Co na to říkám?

Kniha má podmanivou obálku od Petra Přenosila a nestydí se říct, na jaký podnět v psaní Bear Grylls reagoval. Najdeme zde i fajn ilustrace Javiera Joaquina, které dokreslují situaci hlavního hrdiny. A na konci knihy nám autor nachystal přehled tipů, jak přežít v džungli. Pro děti to musí být určitě dobrodružný příběh plný dálek, zajímavých zvířat i houževnatého přemýšlení mladého chlapce.

duch dzungle

Název: Duch džungle
Autor: Bear Grylls
Ilustrace: Javier Joaquin
Žánr: dobrodružné pro děti
Originální název: Spirit of the jungle (2016)
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 224
Hodnocení: 85 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/58625525/duch-dzungle/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Delfín z louže aneb příběh jednoho amatéra

delfin z louze perexNakladatelství Plus loni vydalo knihu z pera Tomáše Bezrouka (*1974). Nese název Delfín z louže (pozor, neplést s Lososem v kaluži) a vypráví o plavci, který se z nuly vypracuje na úroveň vr...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Hra na hraně – kvantitu nebo kvalitu?

200filmUž týden se prohání po našich kinech novinka režiséra Brada Furmana (Obhájce) se zpěvákem, hercem Justinem Timberlakem a budoucím netopýřím mužem, Benem Affleckem.

...