Pro děti: Dobrodružství v poušti

Pro děti: Dobrodružství v poušti

Tisk

dobrodruzstvi v pousti 200Po Dobrodružství ve velehorách nám v měsíci listopadu přináší nakladatelství Pikola druhý díl této série britského skauta Beara Gryllse Dobrodružství v poušti. Jeden extrém vyměníme za druhý a děti se mohou zábavnou formou poučit, jak se chovat v této neúrodné oblasti.

 

 

Dobrodružný autor

Edward Michael Grylls přezdívaný Bear, (* 1974) je britský dobrodruh, spisovatel a moderátor. Tři roky sloužil jako výsadkář u britských speciálních jednotek SAS. Proslavil se jako průvodce v seriálem Nutné k přežití (Ultimate Survival/Man vs. Wild) vysílaném na stanici Discovery Channel. Ve věku 23 let se stal nejmladším Britem, který zdolal Mount Everest. V červenci 2009 se stal nejmladším (35 let) vedoucím skautů ve Velké Británii.

Co se týká psaní, tak rozhodně není žádným nováčkem, i když většinou psal odborné či životopisně zaměřené knihy, například: Cesta vlka, extrémy naší planety, Let duchů, Příběhy skutečné odvahy, Zlato bohů, Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu.

Hlavně výchovně

V tomto díle bude hlavní postavou kromě zkušeného zálesáka Beara další dítko z tábora, tentokráte Sofie, která nemá ráda hmyz, dokonce se ho bojí, až štítí. Dostane kouzelný kompas a při nevydařené táborové týmové hře se dostane za Bearem a ocitne se na nehostinné poušti. Tady ji Bear pomáhá a radí, jak se má zachovat, aby přežila, a razí myšlenku, že jako tým jsme silnější. Dozvíme se, jak se chránit před ostrým sluncem a vysokými teplotami, jak si najít jídlo a kde můžeme narazit na vodu.

Co na to říkám?

Bear Grylls umí psát i pro děti, takže informace zde obsažené jsou zábavné a přitom poučné. Velikost písma je super, že si to můžou přečíst i sami mladší školáci a zabaví je i černobílé ilustrace. Oproti první knize mi ale vadilo, že chyběl nějaký úvod – to, kde by se Bear Sofii představil. Prostě se objevil, řekl, že na ni čeká a ona to poslušně přijala a vydala se na dobrodružství s ním. Na druhou stranu oceňuji, že na konci knihy najdeme kvíz zaměřený na fakta z knihy a stránečka je věnovaná zajímavým faktům ohledně pouště.

dobrodruzstvi v pousti

Název: Dobrodružství v poušti
Autor: Bear Grylls
Ilustrace: Emma McCannová
Originální název: The Desert Challenge (2017)
Žánr: dobrodružné, pro děti a mládež
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 128
Hodnocení: 68 %

https://www.euromedia.cz/bear-grylls-dobrodruzstvi-v-pousti/kniha/12591/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bosá dívka plná lidských osudů

bos divkaBosá dívka je název švédského rodinného thrilleru Kateřiny Janouchové, spisovatelky a novinářky českého původu, která žije ve Švédsku. Ústřední postavou knihy je porodní asistentka Cecilie Lundová, která oslavila čtyřicáté narozeniny a bilancuje…

Divadlo

Ať vejde ten pravý. Švandovo divadlo uvede drama o lásce, dospívání, šikaně a blízkosti

At vejde ten pravy 200Prvním divadlem v metropoli, které už koncem května otevře dveře divákům, je pražské Švandovo divadlo: a publikum přivítá hned premiérou. Hru Ať vejde ten pravý nastudovanou podle světoznámé předlohy uvedou u Švandů v české...

Film

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná ...