Přinášíme vánoční a předvánoční tipy na knihy pro děti z nakladatelství Pointa

Přinášíme vánoční a předvánoční tipy na knihy pro děti z nakladatelství Pointa

Tisk

pointa 200On-line nakladatelská služba Pointa má za třetí rok fungování na kontě přes 160 vydaných knižních titulů, mezi nimi i množství těch pro ty nejmenší. Z nich Pointa vybírá pět zajímavých novinek, které potěší malé čtenáře i jejich rodiče. Všechny knihy budou k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech.

 

Dim Swim se učí plavat
Autorky: Linda Kolaříková a Edita Makovcová (trenérka plavání a plavčice)

Pohádky o malém tučňákovi s obrázkovou plaveckou metodikou, podle které se mohou naučit plavat nejen děti.

Malý tučňák Dim se učí za pomoci rodičů plavat a seznamuje se přitom s mořskými zvířátky. Spolu s ním se hravou formou seznámíte s odbornou plaveckou metodikou. V ilustrovaných krocích v závěru každého příběhu zjistíte, v jakém pořadí učit děti plavecké dovednosti, a objevíte efektivní postupy výuky plavání. Naučíte se, jak se s dítětem ve vodě pohybovat a umožnit mu tak rychlejší rozvoj. Najdete zde i tipy na práci s plaveckými pomůckami či překonávání obav s vodou občas spojených. A zároveň si můžete s dětmi i s Dimem zabroukat jeho veselé říkanky.

pointa-dim swim2

V prodeji od druhé poloviny listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/bb50c467-6ad6-11eb-a4c4-001dd8b72061

pointa dim swim

Pohádky kancelářské krysy
Autorka: Irena Janečková

Kniha pohádek z neobvyklého prostředí kanceláře, ve kterých se zvířátka a jiné bytosti snaží dětem jemnou formou vysvětlit, co je v životě důležité a proč.

V jedné obyčejné kanceláři, kde pracuje krysa Stela, se odehrávají neobyčejné věci. Jak je možné, že jsou kancelářské sponky tak často zamotané. Proč mizí ze stolu čokoláda? Jaké legrácky se v kanceláři odehrávají, o čem přemýšlejí kytičky na okně a proč má vlastně tužka na konci přidělanou gumu? Všechna tato tajemství odhalí kancelářská krysa Stela za pomoci dalších zvířátek a jiných bytostí.

V prodeji od konce listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/c66dda77-23a0-11eb-b5a3-001dd8b72061

pointa krysy

Napálený leguán
Autor: Pavel Vrba

Bohatě ilustrovaná dětská knížka až po okraj plná hravého veršování o zvířatech, lidech a přírodních nadpřirozených bytostech.

Hravé veršování s kouzelnými ilustracemi o zvířatech, lidech a přírodních nadpřirozených bytostech. Některé básničky dětem přinášejí možnost rozvíjet svou fantazii a jiné veselou formou nabízejí užitečná ponaučení. Čtení potěší nejen samotné děti, ale i jejich rodiče a také rodiče jejich rodičů a rodiče rodičů jejich rodičů. Těšit se mohou na divotvorné básničky Napálený leguán, Slimáci v bazénu, Servus červus, Ohnivák a další.

pointa leguan2

V prodeji od 2. poloviny listopadu 2021.

https://pointa.cz/project/481558ac-9862-11eb-9d7d-4a5df0861c6d

pointa leguan

Tajemství Zvonkového lesa
Autorka: Lenka Jeníková

Pohádkový příběh o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

Sestřičky Marjánka s Alenkou se rády smějí, vyvádí lumpárny a poznávají přírodu. Netuší, že z jejich čisté radosti a lásky k přírodě se v nedalekém lese narodila víla. Jednoho obyčejného letního dne se jejich cesty zkříží a holčičky získají báječnou novou kamarádku. Pojďte společně s nimi zjistit, proč se ve Zvonkovém lese víla vlastně objevila, a prožít neobvyklé dobrodružství! Ponořte se do hřejivého příběhu o sesterském poutu, lásce k přírodě a odvaze překonat vlastní strach.

V prodeji od 9. srpna 2021.

https://pointa.cz/project/20778c77-196d-11eb-b5a3-001dd8b72061

pointa tajemstvi-zvonkoveho-lesa-obalka

Patlas zvířat
Autorka: Eliška Svobodová

Zábavná kniha, ze které se nepoučíte. Nad ilustracemi zvířat v neobvyklé podobě se ale podivíte, pobavíte i zamyslíte.

Mnoho zvířat má ve svých názvech skryté významy, které s nimi takřka nesouvisí. Autorka v ilustracích a textech význam těchto slov zveličuje, rozvíjí a často dohání až k absurditě. A tak se stane, že známí tvorové náhle získávají úplně odlišnou podobu.

Patlas zvířat je knížkou zábavnou i naučnou, oddychovou i motivující ke vzdělávání. Najdete v něm informace pravdivé i smyšlené, vážné i humorné. Zaručeně rozesměje všechny, kteří se nebrání hře s asociacemi, mnohoznačnými slovy a prolínání skutečnosti s fantazií.

pointa patlas2

V prodeji od 24. června 2021.

https://pointa.cz/project/4f0a6a9b-8bd4-11ea-a5de-001dd8b72061

pointa patlas-zvirat

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.

Více informací:

www.pointa.cz
www.facebook.com/Pointa.cz
www.instagram.com/pointa.cz
www.blog.pointa.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Klid pro duši v Japonsku

cajovna v tokiu 200Čajovna v Tokiu je název šestého dílu knižní řady Romantické útěky od britské autorky Julie Caplinové. Romantický příběh vyšel pod hlavičkou nakladatelství Cosmopolis letos v březnu a rozhodně stojí za přeč...

Divadlo

Konečně je tady živé divadlo!

majitele klicu 200V Mahenově divadle v Brně se otevřelo hlediště po předlouhé době koronavirové pandemie. Na scéně divadla byla připravena docela vzácná inscenace Milana Kundery, Majitelé klíčů. Tímto spektáklem také začíná akce: Divadelní svět Brno...

Film

Panovnici oddaná do poslední chvíle

200filmV historických románech nebo filmech hrají hlavní roli převážně panovnické rody či představitelé šlechty a služebnictvo se stává pouze kulisou v jejich boji o moc. Přitom život komorných a lokajů je někdy zajímavější a barvitější než jejich pánů. Snímek S...