Bláznivá škola Lukáše Pavláska a další květnové novinky pro děti z Pikoly

Bláznivá škola Lukáše Pavláska a další květnové novinky pro děti z Pikoly

Tisk

pikola 200Nemají vaše děti v jarních dnech co číst? Máme pro ně i pro vás inspiraci v podobě novinek z nakladatelství Pikola.




Lukáš Pavlásek: Bláznivá škola
Ilustrace: Lukáš Fibrich

Tahle škola vás bude bavit! Je totiž bláznivá! No uznejte sami, kde jinde byste si mohli při hodině přírodopisu vše vyzkoušet na vlastní kůži? Třeba strčit hlavu do lví tlamy. Nebo vypěstovat na školní zahradě smradlavku bláznivku obecnou. Už jste někdy potkali paní učitelku, která po vás vše opakovala, nebo šprta, který vyšprtal všechny učebnice, až v nich nezbylo ani jedno písmenko? Ne? Tak na této škole máte jedinečnou šanci! Pan školník je sice tak trochu nemehlo, ředitel se bojí vycházet z ředitelny, ale zato si můžete skvěle zalyžovat na školních chodbách nebo si na hřišti postavit vlastní dům. Paní kuchařka vaří parádní blivajzy a matematikář neumí počítat, ale může se zeptat chlapečka, který ví všechno nejlépe. V téhle škole se prostě nudit nebudete!

Kniha je určena dětem od 7 let, vyjde 18.5.

pikola blazniva skola

David Sundin: Opovaž se mě číst!

Pokud se bojíš humoru, žertů a zlomyslností, tuhle knihu rozhodně nečti! Udělá totiž cokoli, co je v její moci, aby ji každý nechal na pokoji. Mění se v ní slova, zaklapne se ti před očima a najednou, kde se vzal, tu se vzal – krokodýl!
Tuto nadmíru barvitou, paličatou a půvabnou obrázkovou knížku napsal jeden legrační mužíček jménem David Sundin, známý švédský komik a moderátor.

Kniha je určena pro čtení rodičů s dětmi, vyjde 23. 5.

pikola opovaz

W. Bruce Cameron: Psí poslání – Příběh Maxe
Ilustrace: Richard Cowdrey

Ačkoliv je Max nejmenším pejskem v celém parku, v New Yorku se rozhodně neztratí. Jakmile spatří holčičku jménem CJ, hned je mu jasné, že k sobě patří. A jeho život dostává rázem nový smysl: ukázat jí, jak se dobře orientovat a pohybovat v tak velkém městě. Na oplátku se od ní naučí, že ne vždycky si musí hrát na drsňáka, někdy může být k ostatním psům laskavý, a dokonce si mezi nimi najít přátele. Příběh rodilého psího Newyorčana Maxe z bestselleru Psí poslání přináší nyní jeho autor i malým čtenářům.

Kniha je určena dětem od 8 let, již vyšla

pikola max

Libuše Radová: Prasátka jdou do světa
Ilustrace: Anna Bergmannová
Foto: Tanja Askani

Na jednom statku daleko od města, uprostřed luk a polí, žijí spokojená zvířátka. Kvočna s kuřátky a kohoutem, pejsek, ovečky, koně a krávy. A hlavně dvě malá zvědavá prasátka, bráškové Flíček a Knoflík. Jsou to nezbedové, kteří mívají spousty divokých nápadů a nikdy se nenudí. Když se doslechnou o krásné daleké zemi, kde dobroty lítají přímo do rypáčku, je rozhodnuto. Utečou do světa a nikomu ani muk. Při bloudění cizí krajinou prožívají řadu zajímavých setkání. Některá jsou příjemná, jiná nebezpečná a strašidelná. Najdou nakonec prasátka své vysněné pohádkové místo? Vynahradí jim nová dobrodružství ztracený domov a přátele? A budou se chtít vrátit?

Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola prasatka

Supertajný zápisník hráče
(obsahuje úžasné pero s neviditelným inkoustem a UV světlem)

Myslíš jen na hraní počítačových her, epické tahy a ta nejvyšší skóre? Pak je tento offline kreativní deník určen právě TOBĚ! Zaznamenej si všechna vítězství i tajné myšlenky a geniální nápady „MIMO OBRAZOVKU“. Najdeš tu odpovědi na své otázky, skvělé kvízy a místo pro svou novou PAKO (parádní konzoli) či supertajné seznamy. Tvoř postavy, vymýšlej nové superhry, a hlavně… BUĎ KREATIVNÍ! Vydej se na dobrodružnou cestu za každodenní zábavou, hraj a užívej si se svými přáteli. Jak udržíš svá tajemství před zvědavými zraky slídilů? Použij pero s neviditelným inkoustem! Skryté písmo pak jen stačí nasvítit baterkou s ultrafialovým světlem.

Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola supertajny

Antje Herdenová: Barvínkovi – Poklad, který přiletěl poštou
Ilustrace: Florentive Prechtelová

Seznamte se s devítiletou Miou Barvínkovou. Její rodina je sice úžasně milá, ale na druhou stranu i pěkně bláznivá. Příběh začíná v den, kdy k Barvínkovým dorazí dopis z Londýna. A není to jen tak ledajaký dopis, vždyť je mu sto let! Navíc popisuje cestu k tajemnému pokladu, který se ukrývá v jejich staré vile.

Kniha je určena dětem od 8 let, vyjde 11.5.

pikola barvinkovi

Barbara Cantini: Puf a Brunhilda – Kolo osudu

Puf je černý kocourek, tedy pokud nepočítáte bílou špičku ocásku. Když zavře oči a vydechne, dějí se magické věci. Přestože je Puf tak výjimečný, pořád nemůže najít domov. V ten samý okamžik, kdy Puf zoufale hledá domov, malá čarodějka Brunhilda se připravuje na nejdůležitější okamžik svého mladého života: svůj první let na koštěti. Má to ale háček. Kočku. Brunhilda nemůže letět bez kočky! Taková jsou pravidla. Osud tomu však chtěl a jednoho dne se Brunhilda a Puf setkávají tváří v tvář. Stačí mrknutí, široký úsměv a už se spolu připravují na velkou událost. Nebyl by to ovšem zajímavý příběh, kdyby se věci tak trochu nevymkly kontrole a nezvrtly se tím nejneočekávanějším způsobem.

Kniha je určena dětem od 7 let, vyjde 16.5.

pikola puf

Julie Sykesová: Akademie jednorožců – Róza a Křišťál
Ilustrace: Lucy Trumanová

Róza je štěstím bez sebe, začíná totiž studovat na Akademii jednorožců. Nemůže se dočkat, až vyrazí na svém úžasném jednorožci Křišťálovi za dalším dobrodružstvím! Věří, že tajná výprava do Třpytivé jeskyně přinese vytoužený výsledek. Jenže s kouzelnou mapou je cosi v nepořádku, a tak aby jeskyni našli, musí se s Křišťálem naučit fungovat jako tým – a to rychle!

Kniha je určena dětem od 7 let, vyjde 19.5.

pikola akademie

An Leysenová: Baba jaga

Dobrodružný příběh o statečné holčičce Olze a zlé ježibabě ožívá v této knížce díky nádherným ilustracím An Leysenové. Ta vypráví tuto klasickou, původem ruskou pohádku po svém, s roztomilými detaily. Bylo nebylo, v jedné daleké zemi žila holčička jménem Olga. Bydlela se svým tatínkem v krásném domě a byli tam spolu moc šťastní. Dokud se Olinčin tatínek nezamiloval. Jeho nová žena byla falešná a zlá. A její sestra Baba Jaga, která žila v temném lese v chaloupce na kuřích pařátech, byla ještě zlejší. Byla to totiž opravdová ježibaba. Říkalo se dokonce, že je jako divá po dětech… na pekáči! Jednoho dne poslala macecha holčičku za Babou Jagou, a Olinka musela na tuto dobrodružnou cestu sebrat veškerou svoji odvahu.

Kniha je určena dětem od 5 let, vyjde 23.5.

pikola baba jaga

Luděk J. Dobroruka, Jana Dobroruková: Malá tajemství přírody 2: Příroda doma a v blízkém okolí
Ilustrace: Petr Rob

Miluješ přírodu a chceš se o ní dozvědět co nejvíce? Autoři druhého dílu Malá tajemství přírody vzpomínali, co je bavilo, když byli malí. Jen přírodu pozorovali? Kdepak! Nejenže všechno chtěli vzít do ruky a pořádně prozkoumat, ale často si to chtěli vzít i s sebou domů. A tak se rozhodli, že ti ve své knížce tentokrát poradí, co všechno z přírody můžeš zkoumat přímo u sebe v pokojíčku. Už nemusíš za deštivých dnů pozorovat přírodu jen z okna, teď za tebou přijde až domů.

Kniha je určena dětem od 8 let, vyjde 23.5.

pikola mala tajemstvi

Příručka pro malé ekology

Zachraňovat planetu můžeš každý den! S naší příručkou je to hračka! Proč? Je totiž plná jednoduchých návodů, tipů a receptů na to, jak se chovat k přírodě šetrně. Můžeš začít už dnes – rozhlédni se doma po starých papírech, zbytcích látky či vlny, ruličkách od toaletního papíru a pusť se do vyrábění zápisníků, hraček, doplňků, her a jiných užitečných a zábavných drobností. Přečti si, jak za sebou zanechávat co nejmíň odpadu. Vyraz do přírody a příroda tobě vyrazí dech! Staň se eko hrdinou a příkladem pro ostatní!

Kniha je určena dětem od 7 let, vyjde 30.5.

pikola ekologove

Robin Král: Přišly děti z Ukrajiny
Ilustrace: Alyona Potyomkina

Pojďme si říct pár základních ukrajinských slůvek, aby se naše děti ve školkách a školách domluvily. Půvabná báseň Robina Krále reagující na současnou situaci a vyzývající k vzájemnému porozumění proběhla s velkým úspěchem internetem, proto ji vydáváme i jako drobnou knížečku bohatě doprovázenou krásnými barevnými ilustracemi ukrajinské výtvarnice Alyony Potyomkiny.

Velká část nákladu bude věnována do mateřských školek a jiných zařízení pro radost a vzájemné dorozumění našich dětí i jejich rodičů a pedagogů.

Kniha je určena dětem od 4 let, vyjde 20.5.

pikola prisly deti z ukrajjiny

Více informací: www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Transsibiřská magistrála

Transsib oblka 200Miluju cestopisy. A obdivuji lidi, kteří je píšou. Projedou kus světa, aby pak ostatním podali svoje svědectví o tom, jak to chodí jinde, jací taM žijí lidé a v jakých podmínkách, v jakých kulturách, co si na sebe oblékají, jaká je...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

Letní filmová škola startuje už po devětatřicáté

filmova skola 2V pátek 26. července se do Uherského Hradiště začnou sjíždět filmoví fandové, aby nasáli atmosféru pohyblivých obrázků dávných i těch nejsoučasnějších. Po devět dní, až do soboty 3. srpna, se tu budou moci oddávat kulturnímu obžerství...