Kiliánovo tajemství je kniha pro děti, které uvažují jinak

Kiliánovo tajemství je kniha pro děti, které uvažují jinak

Tisk

Kilian perexRegresní terapeutka a spisovatelka Ester Davidová znovu vydala svou knížku pro děti Kiliánovo tajemství. Tentokrát v novém kabátku a s novými ilustracemi od tvůrkyně Terezy Muškové Olivové. Původní knížečka poprvé vydaná před několika lety tak velmi ožila a těší se velkému zájmu, který si určitě zaslouží.

Malý chlapec Kilián žije se svými rodiči na planetě Bela, kde to chodí poněkud jinak než na Zemi. Jednoho dne zatouží podívat se na Zem a zjistit, jak tam vlastně lidé žijí, a hlavně jak se daří dětem. Cestuje v ochranné bublině a setkává se s pro něj dosud neznámým světem, který v něm budí údiv i smíšené pocity. Rozhodne se pomáhat lidem, se kterými se setkává, především však nešťastným dětem. Svou roli sehrají také kouzelné loutky, které vyřezává pro děti ze dřeva.

Více už neprozradím, ale jsem si jistá, že se knížka bude vašim dětem líbit. Je velmi jednoduchá, srozumitelná, bez složitých popisných pasáží a zápletek, proto příběh ocení i velmi malé děti nebo začínající čtenáři.

Kilian strom

Knížka má své kouzlo a poukazuje na to, co je opravdu v životě důležité. Navíc krásné ilustrace ji velmi hezky oživují, hodí se i na prohlížení pro předškoláky, kteří jistě zatouží po tom, aby jim tuto pěknou knížku přečetla maminka před spaním.

Kniha Kiliánovo tajemství ale jistě bude i v dětech probouzet zvědavost a povede je k tomu, aby se začaly na různé věci ptát a přemýšlet nad nimi. A myslím si, že Kiliánek nakonec potěší i dospělé.

kilian knihy

Pokud budete mít zájem o knihu, kontaktujte autorku na jejích stránkách, kromě knihy nabízí i k prodeji velice pěkné hrníčky a polštářky s motivy Kiliánka a obrázků z knížky, které dětem určitě udělají radost  jako milý dárek.

Polstarky kilian

Název: Kiliánovo tajemství
Autor: Ester Davidová
Ilustrace: Tereza Mušková Olivová
Nakladatelství: Es-Ter-ka
Rok vydání: 2023, vydání druhé
Počet stran: 99

www.esterdavidova.com
https://www.fler.cz/tereza-o


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Na vlnách zvukomalebné knihy

Na vlnach s Petrem Voldanem 200V nakladatelství Jota vyšla kniha Na vlnách s Petrem Voldánem s podtitulem Ušima, očima i srdcem kolem světa. Budete překvapeni, jak řádky dokážou promlouvat…

 

...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Napoleon je dobrý film. Bohužel ale jen dobrý

napoleon200Začnu pozitivně: Napoleon je dobrý film. Bohužel ale JEN dobrý. Od spolupráce renomovaného anglického režiséra Ridleyho Scotta a slavného "oscarového" herce Joaquina Phoenixe jsem čekala dílo výjimečné, nadprůměrné, pamětihodné.

...