Inspirující příběh šlechtičny Blanky z rodu Battaglia

Inspirující příběh šlechtičny Blanky z rodu Battaglia

Tisk


Cyklistka perexBlanka se měla jednoho dne stát vzornou manželkou. Takový osud však pro divokou a temperamentní dívku nepřipadal v úvahu. Z této výjimečné dívenky vyrostla sebevědomá žena, která milovala jízdu na kole a projela na něm kus světa.


Stáří pak Blanka tráví v zchátralém rodném zámečku v jihočeských Bratronicích. Svět, který znala, už téměř zmizel. Současnost ji znervózňuje. Nedokáže jí porozumět. Do jejího života však vstoupí studentka žurnalistiky Klára, díky které vzpomínky na Blančin pestrý a naplněný život znovu ožijí. To platí i pro její osudovou lásku, po níž Blance zůstal jen nepřečtený dopis.


Nová kniha z pera oblíbené Jany Poncarové
Historický román Cyklistka napsala oblíbená čeká spisovatelka Jana Poncarová, které si svými předchozími knihami získala srdce čtenářů. Mimořádný úspěch zaznamenaly zejména tituly Eugenie, Alžběta a Nina a Podbrdské ženy.


Citlivě napsaný příběh
Kniha není skutečným příběhem Blanky, je jím „pouze“ volně inspirovaná. V ději se tak objevují nejen skutečné události a osoby, ale i ty vymyšlené. Autorka je však zvládla spojit, díky čemuž vytvořila autenticky působící vyprávění. Příběh je napsaný citlivě a s pochopením pro hlavní hrdinku a jejich blízké, což z velké části přispívá k tomu, že těmto postavám porozumíte a zamilujete si je. Vydařené jsou i popisy prostředí.


V příběhu se střídají pasáže odehrávající se v minulosti s těmi v současnosti. Blančin život je opravdu bohatý na zážitky a události, bohužel však nejen na ty dobré. Kromě dobrodružství, štěstí a lásky tak prožívá i těžké časy plné bolesti, v nichž musí najít sílu jít dál. Příběh je tedy velmi emotivní a inspirující. Pro milovníky tohoto žánru bude skutečným čtenářským zážitkem, který ještě umocní vydařený konec.


Tip na dokument
Pokud budete po přečtení knihy zvědaví na skutečnou baronku Blanku, můžete se podívat na dokument Paní Le Murie, v němž se vám představí sama. 

Cyklistka

Cyklistka
Autorka: Jana Poncarová
Žánr: historický román
Vydáno: Motto, 2021
Počet stran: 360

Hodnocení: 85 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/65178864/cyklistka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Křivánková: „Důležitým tématem knihy byla i snaha ukázat, že problémy nebývají černobílé.“

pavlina krivankova200Pavlína Křivánková strávila na Valašsku, kde se odehrává i děj její prvotiny, celý svůj život. Malebná krajina zdejších kopců a přímá povaha lidí ji upoutala natolik, že jí zůstane věrná nejspíš napořád. V profesním životě prošla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rychle a úsporně – průvodce módou posledních 200 let

moda200Šaty dělají člověka, to se přece ví. Na konci minulého roku vydala Grada dvě knihy věnované historii módy. Móda v kruhu času představuje fenomén retro a dívá se o dvě stě let zpět, aby ukázala, jak se odívání měnilo a co ho ovlivňovalo a inspirovalo.

...

Z archivu...


Literatura

Brontík – Kamarád z pravěku

brontik perexVydejte se společně se svými dětmi na dobrodružství malého Brontíka – dinosaura, který přečkal v ledu několik milionů let. A možná by tam zůstal dalších mnoho let, pokud by ho neobjevily a neodnesly dvě neobyčejně zvídavé děti!

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Dvě slova jako klíč: recenze

Dvě slova jako klíč - PLAKÁT (2)Na tento film se těšilo hodně lidí. I já. Pořád jsem si říkala, jaká dvě slova to asi budou? Miluji tě? Nebo třeba Být šťastný? Žít naplno? Vedle jak ta jedle. Jsou...