Třikrát standing ovation pro hudbu Dannyho Elfmana

Třikrát standing ovation pro hudbu Dannyho Elfmana

Tisk
danny perZahajovací koncert letošních Prague Proms prožili posluchači převážně ve filmových tónech. Koncert věnovaný hudbě Dannyho Elfmana zaplnil Smetanovu síň Obecního domu. Příznivci skladatele si vyslechli světovou premiéru Koncertu pro housle a orchestr č. 1 „Eleven Eleven“ ale také znělku ze známého seriálu.
 


Hvězdné zahájení 13. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms nemohlo dopadnout lépe. Kromě oblíbeného Českého symfonického orchestru se na pódiu objevily hvězdy světového formátu. Poslechnout si světovou premiéru Koncertu pro housle a orchestr č. 1 „Eleven Eleven“ věnovanou sólistce večera Sandy Cameron, přijel Danny Elfman osobně.


V první skladbě Serenada Schizophrana - I Forget   se kromě orchestru představil i Smíšený sbor ČNSO se dvěma dětskými zpěváky. Jak poznamenal sám dirigent John Mauceri, oba chlapci přijeli z Rakouska a své party se naučili za pouhé tři dny.
Usměvavý dirigent provedl s orchestrem také následující skladbu, již zmíněnou premiéru koncertu věnovaného charismatické houslistce Sandy Cameron, která uhranula diváky svým energickým projevem a bezchybnou hrou. Za svůj výkon byli hudebníci odměněni prvním aplausem ve stoje tohoto večera.

 
Ukázku si můžete poslechnout ZDE
 
danny 2

Po přestávce už na posluchače čekaly filmové skladby z kultovních filmů Batman, Alenka v říši divů a Střihoruký Edward, které si vysloužily další standing ovation, který ukončilo až ohlášení přídavku. Již po prvních tónech všichni poznali, že třešničkou na dortu je znělka ze seriálu Simpsonovi. Byl to opravdový zážitek slyšet skladbu naživo v podání velkého orchestru a sboru, který si vysloužil třetí aplaus ve stoje, vypadalo to, že diváci snad hudebníky ani nepustí z pódia. Posluchači odcházeli naprosto omámeni skvělým zážitkem a velkolepým, povedeným zahájením festivalu Prague Proms.
Vyberte si další z připravovaných koncertů, program festivalu Prague Proms je pestrý.
 danny 1

Danny Elfman
Prague Proms
Kdy: 21. 6. 2017
Kde: Obecní dům, Praha
Hodnocení: 100 %
Zdroj foto: Prague Proms

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sanchez Amsterdam bude krstiť album

cibula (2)Skupina Sanchez Amsterdam vznikla v roku 2004 počas ich štúdia na základnej umeleckej škole. Skupinu tvoria Dávid Maniaček, B...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Naučme sa, čo je láska

Umeni milovat 200Klasika psychológie, či filozofie o človeku – Umenie milovať od Ericha Fromma vychádza aj po takmer 60 rokoch v ďalšom vydaní v nakladateľstve Portál.

...

Divadlo

Bigbeatový příběh Špinarka uvede ve čtvrtek 1. září v přímém přenosu ČT ART

spinarka200Divadlo Petra Bezruče zahájí sezónu 1. září 2022, a to představením Špinarky. Životní osudy populární zpěvačky Věry Špinarové na pozadí doby plné politických i společenských změn uvede v přímém přenose také ČT ART, a to ve čtvrtek 1. září ve 20 hod)...

Film

Věrná, statečná, ryzí. Příběh o dívce, která se stala legendou

Mulan perexMulan (Yifei Liu) je divoká a nezkrotná dívka. Aby přinesla čest své rodině, měla by se vdát a být tichá a poslušná, ale tyto podmínky splnit nedokáže. Když císař (Jet Li) vydá nařízení, že každá rodina musí poslat jednoho muže, který vstoupí do a...