The Prodigy a Indira Paganotto prvními oznámenými headlinery festivalu Sea Star 2023

The Prodigy a Indira Paganotto prvními oznámenými headlinery festivalu Sea Star 2023

Tisk

sea star 200Festival Sea Star, který se uskuteční 19. a 20. května 2023 na severu Chorvatska, již popáté otevře letní festivalovou sezonu. A na programu budou skutečně světové hudební hvězdy. Festival v Umagu bude na hlavním pódiu v laguně Stella Maris hostit velikány The Prodigy!

 

Dalším headlinerem Sea Star je Indira Paganotto, psy-techno hvězda, jejíž sláva raketově stoupá po celém světě. Nyní sebevědomě kráčí po cestě na mezinárodní techno trůn, kterou vytyčily Nina Kraviz nebo Amelie Lens, jejichž vystoupení už rozproudila publikum Sea Star na minulých ročnících.

The Prodigy jsou již několik desetiletí hlavními strůjci celosvětového elektronického hudebního šílenství. Svou koncertní podívanou a nevyčerpatelnou energii přivezou na největší pódia v rámci svého světového turné v roce 2023, které ohlásili s následujícím sloganem: "Připravte se na novou ohnivou vlnu!!!"

The Prodigy a festival Sea Star se již společně zapsali do historie; v roce 2017 způsobili na prvním ročníku festivalu naprosté šílenství a zapsali Umag na evropskou festivalovou mapu. Členové kapely tehdy toto vystoupení označili za jedno z nejlepších na svém turné!

"Když jsme v roce 2017 Sea Star rozjeli, měli jsme pětiletý plán, jak ho umístit mezi nejdůležitější festivaly v našem regionu, a tak jsme si na začátek pozvali Prodigy, aby nám dali pořádnou injekci. Okolnosti tomu chtěly, aby pátý ročník přišel až v sedmém létě, ale naštěstí jsou první headlineři Sea Star přesně takoví, jaké by všechny významné festivaly na světě chtěly vidět ve svém programu. The Prodigy si vybrali právě Sea Star, což ukazuje, že naše mise byla úspěšná a že vazby kapely na tým EXIT jsou nepřerušitelné," řekl ředitel festivalu Sea Star Sanjin Djukič.

Indira Paganotto přijíždí na festival Sea Dance poprvé. Je jedním z nejzajímavějších nových jmen na světové techno scéně a svými energickými vystoupeními si získává publikum po celém světě.

Indira letos v létě otevřela novou kapitolu svého vztahu s EXIT festivalem, když vystoupila na No Sleep Novi Sad stage, zatímco mnozí se ještě vzpamatovávají z jejího mistrovského závěrečného setu na festivalu No Sleep v Bělehradě. Na festival Sea Star přiveze do Umagu svou jedinečnou kombinaci techna a psytrancu a magická laguna Stella Maris bude sršet energií.

sea star indira

Sea Star Festival

Festival Sea Star se koná každý rok v květnu na krásné pláži letoviska Stella Maris v chorvatském Umagu. Dechberoucí západy slunce v kombinaci s tyrkysovou vodou laguny dělají ze Stella Maris ideální místo pro zahájení festivalového léta a zároveň pro vytvoření celoživotních vzpomínek s přáteli! Za dobu existence se Sea Star festivalu představiliy hvězdy jako Wu-Tang Clan, Meduza, Hurts nebo Fat Boy Slim.

Více informací:

https://www.seastarfestival.com/en
https://www.instagram.com/seastarfestival/
https://www.facebook.com/seastarfestival


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ježkárnami jsem si splnil životní sen, říká písničkář Mirek Paleček

Palecek 200Mirka Palečka má hodně lidí spojeného nejen se starým dobrým Semaforem, ale rovněž s Michaelem Janíkem, s nímž vytvořil na dlouhá léta písničkářský tandem. Kdo by neznal hity jako Hele lidi nebo Prodavač limonád. Nicméně v poslední době už spolu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Severská krimi s psychologem Sebastianem počtvrté

maco200Již čtvrté pokračování detektivních případů s policejním psychologem Sebastianem Bergmanem je konečně tady. Autoři Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth i tentokrát přicházejí s velice kvalitní severskou detektivkou s názvem Němá dívka.

...

Divadlo

Kouzelná, pohádková, strhující My fair lady

my-fair-lady 200Městské divadlo Zlín na konci předešlé sezóny představilo hudební komedii podle hry George Bernarda Swawa a filmu Gabriela Pascala Pygmalion - My fair lady. Nebyl to jednoduchý počin, protože většina zná zápletku nebo filmové zpracová...

Film

Seriál, který měl konkurovat Hře o trůny

200filmSeriál Camelot vyjel do boje v roce 2011. Ve stejném roce odstartovala na HBO Hra o trůny jako údajný konkurent. A i přes hvězdné obsazení a zkušené režiséry byla show zrušena. Nové podání legendy o králi Artušovi a jeho rytířích kulatého stolu před divák...