Pěvecká soutěž Hlas Česka míří do Prahy

Pěvecká soutěž Hlas Česka míří do Prahy

Tisk

hlas ceska 200Pěvecká soutěž pro amatérské a poloprofesionální zpěváky Hlas Česka, Moravy a Slezska je zpět! V novém hávu míří do hlavního města, kde se odehrají výběrová kola i Slavnostní galakoncert s vyhlášením výsledků. Galakoncert se koná v koncertní síni Kostela sv. Šimona a Judy na Praze 1.Letošní ročník se odehrává pod záštitou starostky MČ Praha 1 Mgr. Terezie Radoměřské. Ambasadorkou projektu je zpěvačka Heidi Janků a tváří soutěže je zpěvačka a moderátorka Sonia Edde.

 

 

Na Galakoncertu vystoupí porotci, jako například zpěvačka Yanna, která je patronkou moderního zpěvu, operní pěvkyně a patronka klasického zpěvu Jana Šrejma Kačírková, zpěvačka Renata Drössler, operní pěvkyně Eliška Weissová, herec a zpěvák Ladislav Korbel a další. Během programu budou vyhlášeni výsledky VI. ročníku a budou předány ceny. Hlavní cenou jsou studiové nahrávky ve studiu BigWin a cena ředitelky soutěže Ilony Rédlové, v podobě finanční částky 10 000 Kč a spousty dalších cen od partnerů soutěže.

Soutěže, která má za cíl propojovat zpěv moderní se zpěvem klasickým se mohou zúčastnit zpěváci ve věku od 8 do 99 let. Speciální kategorie Vlastní tvorba je tu i pro jedince, kteří skládají vlastní písničky.

Pořadatel, kterým je nezisková organizace Hlas Česka, z. s. nezapomíná ani na handicapované, i pro ně je tu speciální kategorie.

Výběrová kola se odehrávají v 25. března 2023 v Opavském Art Klubu a 14. - 15. dubna 2023 v Pražském Music City. Další kola se odehrávají v Praze a obou kategorií potom v již zmíněném Kostele sv. Šimona a Judy.

,,Těšíme se na všechny nové talenty, jak z řad dětí, tak i dospělých. Osobně se moc těším na velmi přátelskou atmosféru, která celou akci provází. Porota každým rokem odvádí skvělou práci a všem jim patří velký dík,” říká o celém projektu zakladatelka a ředitelka soutěže Ilona Rédlová, dipl. um.

Registrace a veškeré informace naleznete na webu www.hlasceska.com.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Petráková: Seznamování přes internet má své výhody

monika perexV čerstvém rozhovoru s mladou spisovatelkou Monikou Petrákovou se dozvíte nejnom to, že seznamování přes internet má své výhody, ale bude vám odhaleno i tajemství hesla Jazz Dock.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Cesta jako terapie, při které foukneš do pěny...

fouknes do peny perexNová knížka Radky Třeštíkové může pomoci lidem, kteří za sebou táhnou různá trápení, nevyřešené problémy nebo nevyjasněné vztahy. Návod na to, jak vše dostat ze sebe, může být cesta. Jakákoli!

Divadlo

Příliš drahý jed. Švandovo divadlo uvede hru o smrti agenta Litviněnka

Prilis drahy jed 200Příliš drahý jed, inscenaci o případu otravy Alexandra Litviněnka, agenta ruských i britských tajných služeb, uvede 6. listopadu ve Velkém sále pražské Švandovo divadlo. Hra britské dramatičky Lucy Prebble na motivy knihy Luka H...

Film

Legendární parta aneb Když zeměkouli ovládneme strachem

legendarni partaDalší americký animovaný film, s málo vtipným názvem Legendární parta, je dílem společnosti UP – DreamWorks. Studio, které stvořilo Shreka a Madagaskar se ...