Kuba Tuba Tatubahn aneb „Všechno je trochu divný a ničemu to nevadí”

Kuba Tuba Tatubahn aneb „Všechno je trochu divný a ničemu to nevadí”

Tisk

Kuba Tuba Tatubahn200Četli jste knihy jako malé děti? Nebo vám je někdo předčítal, popřípadě popustil uzdu fantazie a vymýšlel vlastní příběhy? Nakladatelství Běžíliška má ve svém portfoliu knihu, kterou vás bude bavit číst, prohlížet si do detailu její výtvarné zpracování a co víc - na dlouhou dobu vaše děti zabaví diskuzemi nad prožitým dobrodružstvím malého Kuby.

 

 

 

Kuba se narodí s tubou. Je to talentovaný kluk, který cvičí a opravdu v hudbě vyniká. Ale někteří jeho spolužáci mu závidí, a tak si z něj tropí žerty a trochu mu znepříjemňují život.

Kuba s přirostlou tubou není zrovna fanoušek metra. Ale někdy ho musí použít. Všudypřítomný ruch a klikaté chodby ho trochu znervózňují. O to víc, když se ocitne na nástupišti sám. A co se nestane! Kuba se dostává do říše podmetra. Podmetro plné podivných bytostí a zákonitostí. Dozvídá se například, že v metru pracují komparzisti, kteří pracují na tom, aby byl v metru pořádný blázinec.

Kuba si při putování Metropolí všimne, že je snad poprvé bez tuby. Jenže kde ji ztratil? Musí se vydat na dobrodružnou výpravu a přesvědčit samotného vládce podmetra Tatubahna, aby mu tubu vrátil. Malý kluk a neohrožený král světa pod metrem? Jak tohle může dopadnout?

Představovaná kniha je mixem fantazie a napětí. Stačilo by si ji přečíst, ale byla by škoda vynechat možnost rozvíjení dětské fantazie, kterou tento příběh nabízí. Když může existovat říše podmetra, mají svá tajemná místa i jiné dopravní prostředky? A kdo by v nich žil? Jak by to tam fungovalo? Řídil by je také jeden mužský vládce? Mohl by existovat hudební nástroj, který by byl zároveň dopravním prostředkem? Takových otázek kniha vyvolává opravdu spoustu a vy si můžete užít hodně legrace.

Kuba Tuba Tatubahn ukazuje, že se není za co stydět, když jste odlišní. Že si máte stát za svým, zvlášť když vás to baví a nenechat se odradit negativním okolím. Výtvarné zpracování příběhu zaujalo natolik, že kniha získala Zlatou stuhu ve výtvarné části v kategorii pro mladší děti.

Kuba Tuba Tatubahn

Autor: Jana Šrámková/Filip Pošivač

Žánr: literatura pro děti

Nakladatelství: Běžíliška

Rok vydání: 2015

Počet stran: 48

Hodnocení: 95 %                                            

kuba tuba tatubahn

Zdroj foto: www.beziliska.cz

http://www.beziliska.cz/knihy/kubatuba


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Knihovna je chrám ducha a měla by vzbuzovat respekt

engler200Není od věci zajít si jednou za čas dopřát něco dobrého. Byla prosluněná zářijová sobota, když jsem se v jedné báječné cukrárně sešla s paní Květoslavou Englerovou. Nad výbornou kávou jsme si povídaly nejen o tom, co všechno musí zvládnout knihovní...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sedm čísel o zločinu v ženském pojetí

Sedm čísel 2

Už samotná obálka čtenářům napovídá, čeho se v thrilleru Sedm čísel dočkají. Anna Karolina se představuje české čtenářské komunitě a nabízí zajímavě pojatý příběh, který se může zalíbit ženám i mužům.


Literatura

Příliš krátký provaz se smyčkou

prilis kratky provaz perexV knižním klubu nyní vyšel detektivní politický thriller s názvem Příliš krátký provaz, který byl v roce 2015 vyhlášen nejlepší knihou měsíce na Amazonu a také sociální síti Goodreads.com. Jak se kniha ujme u nás?

...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Kate Winslet prožívá mrazivé drama v horách

 

hora mezi nami 200Zima se teprve blíží, ale diváci si mrazivé teploty a všudypřítomný sníh můžou užít v novém romantickém dramatu Hora mezi námi. Podle traileru se může zdát, že se spíš jedná spíše o napínavý thriller – popravdě je film...