Živí mrtví, díl 22 a Nový začátek

Živí mrtví, díl 22 a Nový začátek

Tisk


zm22cover200Srpen nám prostřednictvím komiksového nakladatelství Crew přinesl další díl série Živí mrtví. Je to k neuvěření, ale jsme na čísle 22 a ne všechno jde natahovat do nekonečna a snad i proto nese tento díl název Nový začátek. A pokud vás nechá chladnými název, který mnohé napovídá, tak vězte, že číslo 22 se hodí i pro nové čtenáře!

 

Robert Kirkman (*1978) je americkým komiksovým scénáristou a největší slávu získal právě za sérii Živí mrtví, která světla světa spatřila v roce 2003 a zatím čítá 27 svazků. Do češtiny se začala překládat v roce 2009. Crewnyní vydává 4 knihy ročně!

Co znamená nový začátek? Hlavně skok v čase, posunuli jsme se totiž o dva roky dopředu. Autor asi chtěl, aby si naši hrdinové odpočinuli a nehrnuli se jen z krize do krize, z bláta do louže. Takže vidíme snahu o počátek civilizace a zavedení řádu a taky dobré vztahy mezi Alexandrií s Rickem v čele a Hilltopem, kde vládne Maggie.

zm22 1

Všichni naši známí hrdinové zestárli a změnili se, ale největší šok jsem měla z Carla, který by se chtěl stát kovářem. Taky mi přišlo nelogické, že mají Negana zavřeného v kleci a plýtvají na něm jídlem. Máme tu však i neokoukané tváře, nové příchozí. A kdoví, jak Magna, Luke, Connie a Yumiko zamíchají kartami v nadcházejících dílech.

zm22 2

Kvůli novým postavám mi trochu trvalo, než jsem se dostala do děje a pochopila, která bije. Ale jde o závan čerstvosti, takže proč ne? Taky vztahové linky a vzdychání nad budoucností jsem musela přežvýkat, a přestože jsem v hodnocení původně chtěla dát o 10 % míň, překvapivý twist na konci mě donutil zvednout hodnocení.

zm22 3

Živí mrtví možná střídají přímočaré akční příběhy s těmi komornějšími, ale akci, vztahy a atmosféru dokáží skvěle vybalancovat. Pevně doufám, že se na tento díl chytnou i noví čtenáři a ti staří si pošmáknou. Díl 23 vychází v listopadu a bude se jmenovat Šeptavé výkřiky, tak si to nenechte ujít!

zm22cover

Název: Nový začátek

Autor námětu a scénáře: Robert Kirkman
Kresba: Charlie Adlard
Stínování: Cliff Rathburn
Obálka: Charlie Adlard
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: komiks, 22. díl série Živí mrtví
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2017, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení: 90 %
Zdroj: www.crew.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál: Zámek Sychrov

Sychrov 200Milí čtenáři, prázdniny se již chýlí ke konci a s nimi končí i náš turistický seriál v němž jsme nahlíželi pod pokličku různých turistických cílů. Seznámili jsme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podívali jsme se na zoubek strašidlům ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Když je někdo svatej, nemá to lehký

Svatozar perexTak se to stalo, opravdu. I kdy to bude znít neuvěřitelně. Jednoho dne se nad hlavou Felixe Nováčka objevila svatozář. Udělal totiž významný dobrý skutek, a tak se mu za to Pán Bůh odměnil. Právě tímto nadělením začíná děj útlé knihy pohádká...


Literatura

Seznamte se s Public relations

public relations 200V nakladatelství Grada před pár dny vyšla publikace nejen pro profesionály a pracovníky z oboru s názvem Public relations. Denisa Hejlová na necelých 300 stran vytvořila cennou publikaci - pojďte se na ni s námi podívat.

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Olga Sommerová natáčí film o rockerovi a politikovi Michaelu Kocábovi. Do kin zamíří v příštím roce

kocab 200Přední česká dokumentaristka Olga Sommerová už má na svém kontě mimo jiné filmy o osudech Marty Kubišové, Jiřího Suchého, Věry Čáslavské a Soni Červené. Nyní svou filmografii nově rozšíří také o dramatický životní příběh muzikanta a politika Michaela...