Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Introverti jako odporní individualisté? Mýtus!

Tisk

Kontakty perexBýt introvertem ve světě plném extrovertů není snadné. Protože introverti jsou vnímáni jako ti divní, ti, kteří se nehodí pro týmovou práci nebo ti, kteří nemají rádi společnost. A přitom to tak vůbec nemusí být! Devora Zack, autorka knihy Jak navazovat kontakty s podtitulem I když nemáte rádi networking, je mezinárodně uznávaná odbornice v oboru rozvoje vůdčích schopností. Poskytuje konzultace a pořádá semináře i teambuildingové akce. „Ukázková extrovertka,“ říkáte si. Není to však pravda.

 

Introverti versus introverti
Devora je ryzí introvertka, a tak dokáže snadno vyvrátit veškeré mýty, které o introvertech kolují. A protože při své práci potkává spoustu lidí, ví také, jaká je povaha extroverta. V knize podrobně rozebírá oba typy. Neporovnává je, nesoudí, nerozhoduje, který je lepší a který horší, nýbrž podrobně vysvětluje silné i slabé stránky obou těchto typů. Během vyprávění, které protkává poutavými příběhy z jejího života, zvládá vyvracet zažité stereotypy a dokazuje, že introvert může dělat i extrovertní práci, například dýdžeje, manažera nebo obchodního zástupce.

Tabulky, cvičení a dotazníky
Odborné poznatky jsou zpracované do čtivého a snadno pochopitelného textu a doplněné praktickými tabulkami. Ty pomáhají snáz pochopit prezentované téma. Cvičení a dotazníky pomohou čtenáři zjistit, k jakému osobnostnímu typu inklinuje, a podle výsledků mu nabídnou rady, jež výrazně usnadní jeho společenský život.

Knihu ocení jak introverti, tak extroverti. Ti první se díky ní naučí lépe navazovat kontakty a propojovat se se svým okolím. Tím druhým pomůže pochopit introverty a jejich pohnutky a ukáže jim, že přemýšlivý introvert může být pro jejich tým cennou posilou.

Kontakty

Jak navazovat kontakty/Networking for People Who Hate Networking
Autorka: Devora Zack
Překlad: Ondřej Fafejta
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Portál, 2020
Počet stran: 208

Hodnocení: 90%

portal.cz/psychologie/jak-navazovat-kontakty


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Český Travolta brzdí emoce

HoreckaKrizPerexVíte, kde s největší pravděpodobností momentálně zastihnete herce, zpěváka a jednu z největších muzikálových hvězd Jana Kříže? Na jakékoli běžecké stezce na okraji Prahy! Mladý talent, kt...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nebezpečné dědictví: královská krev přináší neštěstí

200 obrNakladatelství BB/art přináší především čtenářkám milujícím historické příběhy z tudorovské Anglie další román jedné v současnosti z nejčtenějších britských spisovatelek Alison Weirové Nebezpečné dědictví (A Dangerous Inheritance, 2012), jehož hrdinkami ...


Literatura

Život by mohl být tak krásný!

Denik Ruth Maierove perexRuth Maierová se narodila v roce 1920 ve Vídni. Když jí bylo dvanáct let, začala si psát deník, v němž zachycovala své zážitky, pocity a myšlenky. V předvečer jejích osmnáctých narozenin se odehrálo několik strašl...

Divadlo

Prosincové pražské divadelní události

divadelni tipyAneb přehled toho, co byste si rozhodně neměli nechat ujít, co zaujalo redakci K21 a kam se vypravit zahnat předvánoční stres. Tipy na premiéry i zajímavé akce týkající se divadelního světa. Necháte se nalákat?

...

Film

Rytmy + pohyb + světlo = futurismus

rytmy perexNakladatelství Arbor vitae nabídlo již několik mimořádných publikací, hodnotných jak textově, tak přetiskem mnohdy unikátního obrazového doprovodu. Týkají se jak jednotlivých osobností (Jan Švankmajer, Jiří Brdečka), tak uměleckých směrů, napříkl...