Zjistěte, jak přežít ve městě i v přírodě

Zjistěte, jak přežít ve městě i v přírodě

Tisk

kurz preziti 200Kurz přežití je název knihy od Amara Ibrahima, který se dlouhodobě věnuje přežití – pořádá kurzy i o něm přednáší. Tento titul by si měl přečíst každý.

 




Amar Ibrahim pořádá kurzy Outdoor Survival zaměřené na přežití v extrémních podmínkách. K nim však v poslední době přidal také Urban Survival o přežití ve městě nebo na vesnici. „Zkušenost z pandemie koronaviru, ale i katastrofálních záplav a vichřic ukázala, a stále ukazuje, kolik mají ta dvě témata společného a v čem se naopak liší. A co víc, potvrdila, že schopnost přežít v extrémních situacích je velmi aktuální téma,“ píše v úvodu.

Kniha je rozdělena do krátkých kapitol, ze kterých jen prýští autorovy zkušenosti z kurzů. Nejprve přináší základní poučky o tom, jak se chovat, jak je důležité to nezvládat, nebo si přivolat pomoc například prostřednictvím aplikace Záchranka. Dočtete se také několik inspirativních příběhů lidí, co se dokázali dostat ze zdánlivě bezvýchodných situací. Následují důležité kapitoly zaměřené například na peníze, vodu, jídlo nebo teplo, jiné se pak věnují živlům a přírodním katastrofám.

Na žádném kurzu přežití jsem doposud nebyla, jako dítě jsem jezdila na tábory, kde jsem se něčemu přiučila a mám nějaké povědomí o tom, jak se chovat. V této knize našla spoustu nového a důležitého, přičemž někdy je potřeba si něco jen připomenout, nebo pak vědět, kam sáhnout pro informace. V případě zemětřesení jsem se zájmem četla o takzvaném trojúhelníku přežití, líbila se mi kapitola o louce plné léků a jako velmi praktické hodnotím části o evakuačních zavazadlech.

Věřím, že každý v tomto Kurzu přežití dokáže najít něco nového a třeba mu to opravdu zachrání život.

Amar Ibrahim se narodil v roce 1967 v Domažlicích. Od roku 2006 se věnuje teorii a praxi přežití v extrémních podmínkách. Své zkušenosti předává široké veřejnosti i profesionálům z řad ozbrojených složek. Má atestaci jako zdravotník, absolvoval kurz CQB a kurz přežití v zahraničí. Podílel se na vývoji potravinových dávek pro armádu a civilní sektor. Pořádá kurzy Outdoor Survival i Urban Survival a o přežití také přednáší. V roce 2020 mu vyšla knižní prvotina Kurz přežití pro děti.

kurz preziti

Kurz přežití
Autor: Amar Ibrahim
Žánr: non-fiction
Nakladatelství: BizBooks (Albatros Media)
Rok vydání: 2022
Počet stran: 200
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/83206137/kurz-preziti/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Merlin Jahodová: „Malování mě zachránilo!“

mer 200Říká, že ve své tvorbě se ráda vyjadřuje spontánně, rychle a podle momentálního rozpoložení. I když se u ní odmala projevoval výtvarný talent, k malování se dostala oklikou – až ve chvíli, kdy se jejímu synovi proměnil život. O to víc si váží daru, který...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nezaplatitelný k nezaplacení

nezaplatitelny 200Je to dobrodružná hra, je to hledání ztraceného pokladu, je to milostný příběh, je to cesta, při které se z obdivovatelů umění stávají akční hrdinové a je to i vyhrocená konspirační teorie. Zygmund Miłoszewski si podle vlastních slo...


Literatura

Detektivka z nedávných let

taxikar200Nakladatelství Grada vydalo další knihu Petra Čepka, tentokrát s názvem Taxikář.

 

...

Divadlo

Malované na skle ve Zlíně krásně namalovali

malovane-na-skle 200Podzimní večer 20. listopadu se v Městském divadle Zlín nesl ve slavnostním duchu. Jednak šlo o 51. reprízu představení Malované na skle, které získalo cenu Aplaus za nejlepší inscenaci 69. sezony a její představitel byl nomi...

Film

Gladiátor je taky sportovec

200filmFilm Gladiátor (2000) byl ve své době jedním z nejlepších filmů vůbec. Více než dvouhodinové drama, které kombinuje zručné švihání mečem a citové vydírání, je výsledkem nejenom značné filmové evoluce, ale taky té společenské. Russell Crowe v něm totiž...