Nenechte si ujít sedmý díl skvělé série PAX pro (nejen) mladé čtenáře

Nenechte si ujít sedmý díl skvělé série PAX pro (nejen) mladé čtenáře

Tisk

pax dech smrti200Nebojte se čarodějnic. Hlavně ne těch, které máte v sobě.

 

 

 

Ačkoliv se blíží Štědrý den, atmosféra v Mariefredu není vánoční ani trochu – z města se stalo nebezpečné místo. Šíří se zvěsti o zabijáckých psech a strašidlech, ale hlavně stále víc a víc obyvatel trápí nemoc s podivnými příznaky. Probudila snad černá čarodějnice nějakého tvora, který ji roznáší? Je jím obávaný Moroděj? Choroba se nevyhne ani pěstounské rodině, ve které žijí Alrik s Viggem. Vyhrají krkavčí bratři závod s časem a najdou dostatečně rychle způsob, jak se záhadným onemocněním bojovat?

Ohlasy:

„Prostě boží.“ – databazeknih.cz

„Z. S. P. Zbožňuju. Sérii. Pax.“ – Moa, 12 let

„Moroděj, zvaný také Pesta, mívá často jako pomocníky dva mladé lidi s hráběmi a smetákem.“

Jan Vondráček (* 1966) - vyhledávaný hlasový herec sice dramatický kroužek navštěvoval už v dětství, avšak divadlo si ho získalo až během služby v Armádním uměleckém souboru. Po studiích na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU nastoupil do nově vzniklého Dejvického divadla a od roku 1996 je oporou Divadla v Dlouhé. Za roli Lelia ve zdejší adaptaci Goldoniho Lháře obdržel Cenu Alfréda Radoka 2005. Dabing postavy Patrika Janea ze seriálu Mentalista mu vynesl Cenu Františka Filipovského 2010 v divácké kategorii. Hrál např. ve filmech Báječná léta pod psa, Pokoj v duši, Sametoví vrazi, Operace Silver A, Lidice, Příběh kmotra a Jan Palach či v seriálech Prima sezóna, Život a doba soudce A. K., Vraždy v kruhu, Labyrint, Kapitán Exner a Einstein. K jeho památným dabingovým kreacím patří např. Herb Odkrágl z Mimoňů nebo Vočko Syszlak ze Simpsonových. Nově rovněž hlasově naviguje cestující v tramvajích a autobusech pražské MHD.

Ingela Korsell (* 1967) je rodačka z Uppsaly, která působí jako spisovatelka a vědecká pracovnice, původně pracovala jako učitelka na základní škole. V současnosti se věnuje výzkumu v oblasti dětské čtenářské gramotnosti na univerzitě v Örebro a psaní knih pro děti a mládež.

Åsa Larsson (* 1966) je švédská spisovatelka pocházející z Kiruny, malého městečka na severu země; v současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu poblíž Gripsholmu. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou: Temná stezka (2006) a Než pomine tvůj hněv (2008; obě česky Host 2012). Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román. Oběť Molochovi (2012; česky Host 2013) je pátým dílem úspěšné série. Spolu s Ingelou Korsellovou, původně učitelkou, která v současnosti dokončuje doktorát v oblasti dětské gramotnosti, píše také napínavou sérii pro děti PAX (česky v nakladatelství Host).

pax dech smrti

PAX VII.: Dech smrti
Autor: Ingela Korsell, Åsa Larsson
Interpret: Jan Vondráček
Režie: Michal Bureš
Série: Pax
Délka nahrávky: 3 hodiny 39 minut

Více informací: https://onehotbook.cz/collections/all/products/dech-smrti


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Richard Müller: „Uděláme s Fragile vše proto, aby koncert ve zlínském Kongresovém centru patřil k těm nezapomenutelným“

200rozVečer plný největších hitů legendárního slovenského zpěváka Richarda Müllera bez jediného hudebního nástroje! Takový bude koncert, který se uskuteční 3. listopadu 2013 v sále nového Kongresového centra ve Zlíně. Právě proto jsme poprosili pana Richarda, ab...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Příběh jedné sudetské rodiny s puncem autobiografičnosti…

Rozpuleny dum200Nevelká krkonošská obec Benecko, kde se narodil průkopník českého lyžování Bohumil Hanč, mohla svého času posloužit za zmenšený model „rozpůleného domu“, jakým se po rozpadu Rakouska-Uherska stalo nově vzniklé Československo. Znesvářený č...


Literatura

Skleněný trůn překračuje hranice svého žánru

skl200Skleněný trůn se stal jednou z nejočekávanějších Young Adult knih v tomto roce. Sarah J. Maas totiž napsala opravdu dobrý začátek nové série, který je v porovnání s konkurenty znatelně odlišný.

...

Divadlo

Lidé, vraťte se do divadel, vzkazují ochotníci veřejnosti a zvou na podzimní Divadelní přehlídku ochotnických souborů

holesov divadelni prehlidka 200Po tříleté covidem vynucené pauze se do Holešova vrací tradiční Divadelní přehlídka. Od 21. do 23. října vystoupí v kině Svět ochotnické soubory z regionu. Přehlídka je tentokrát nesoutěžní, podle členů holešo...

Film

Vyšla kniha o Zdivočelé zemi

zdivocela zeme pilatSeriál Zdivočelá země (1996-2012), jehož čtvrtou řadu nyní vysílá Česká televize, pokrývá celé poválečné období, některé jeho postavy v průběhu děje zestárnou bezmála o půl století. Vypráví ...