Užijte si dokonalý svatovalentýnský den

Užijte si dokonalý svatovalentýnský den

Tisk

valentyn 200Oslavy svatého Valentýna jsou opravdu za rohem a je nejvyšší čas rozmýšlet, čím uděláte radost svým milovaným. Nemusí se přitom jednat jen o partnera nebo partnerku, radost můžete udělat svým rodičům, dětem či kamarádům. Přinášíme vám tipy, kde si každý přijde na své: ať už chcete darovat maličkost, něco pro každodenní používání nebo výjimečný doplněk.

 

Velkolepá večeře jako v restauraci

Možná chystáte valentýnské super menu, možná jen hledáte inspiraci, co každý den vařit. A nápady docházejí. S tím vším vám pomůže Velká obědová bichle. Najdete v ní 190 receptů na obědy pro každého. Navíc si je snadno můžete vzít s sebou do krabičky do práce nebo na cesty. Pomůže vám ale určitě i se sestavením náročnějšího menu, ať už potřebujete okouzlit kohokoliv. Kromě obědové verze můžete pořídit i tu s inspirací na svačinky, které s sebou můžete vzít kamkoliv.

valentyn svacinkova-a-obedova-bichle

K romantické večeři patří i víno. A dobré víno musí být servírované v odpovídajících skleničkách. O ty se postarali skláři z železnobrodské firmy DT GLASS, kteří vyrobili tyto krásné, nadčasové a všeříkající skleničky se srdíčkem na stopce. Jsou jednoduché, minimalistické, ale potěší i ty, kdo mají rádi větší a okázalejší gesta.

valentyn pohar

Hlavně v teple!

Po dobré večeři a vynikajícím přípitku můžete odzbrojit dalším překvapením: stylovým dárkem. Páry jistě ocení župany pro něj i pro ni. Skvěle se hodí na dlouhé zimní večery k televizi, knížce nebo na noční povídání od značky Styx.

valentyn zupan

Ideální dárek pro muže? Pokud miluje pivo, darujte mu třeba kurz jeho výroby nebo ten, kde se o svém oblíbeném nápoji dozví co nejvíc zajímavostí. Kurzy probíhají pod hlavičkou Sládkovy akademie a je jich během roku několik, o termíny tedy nebude nouze!

Svou milovanou zase můžete překvapit například touto krásnou peněženkou od Karla Lagerfelda. Vaše gesto i lásku tak bude mít nablízku každý den!

valentyn Karl Lagerfeld

Rande doma s příjemnou atmosférou

Právě ty dlouhé zimní večery, které vyústí v nekonečné sledování filmů nebo noční romantiku, si můžete zpříjemnit i díky svícnům, které dokreslí dokonalou atmosféru. Tento od sklářů z firmy DT GLASS je na dubové podstavě, vyroben je ze staré láhve od vína a má na sobě třpytivě malované srdce. Lásku, vřelé city a náklonnost vám bude připomínat každý den, i mimo svatého Valentýna. Především ale svícen vykouzlí krásné tlumené světlo, které zahalí celý interiér do jemného tajemství.

valentyn svicen

Vyrazte na rande v romantických barvách

A pokud plánujete valentýnské rande mimo domov, nezapomeňte na kvalitní a teplou obuv. I takový praktický doplněk můžete darovat těm, které milujete. Pokud vám kromě tepla a toho, aby obuv byla stylová, záleží i na zdravotní stránce, vsaďte na barefoot boty. Do zimních ulic se skvěle hodí třeba vínově červené barefoot boty od Ahinsa shoes, které příjemně zahřejí hebkým kožíškem. Nebojte se ani, že by vás v chladném počasí zebaly prsty. Ty mají totiž v barefoot obuvi dostatek prostoru, a tak se mohou prokrvovat a přirozeně zahřívat.

valentyn boty


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přečtu kolem pětačtyřiceti knih za rok a nejradši mám šálek dobrého kakaa

Vrata3Vratislav Šálek patří mezi výrazné osobnosti magazínu Kultura 21, pro který pilně pracuje již řadu let. Jeho hlavní pracovní náplní je komunikace s nakladatelstvím a zprostředkovávání knižních výtisků k recenzi. Co na sebe v rozhovoru prozradil?

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Inspirujte se známým kutilem

Dilna plna napadu200Pavla Zemana můžete znát z televizních obrazovek, kde v různých pořadech vystupuje jako šikovný kutil. Dnes jeho nápady najdete na stránkách knihy Dílna plná nápadů.

 

...

Z archivu...


Literatura

Epický příběh Nory Robertsové - Veřejná tajemství

verejna tajemstvi200V listopadu nám nakladatelství Motto vydalo další knihu populární autorky pro ženy Nory Robertsové, Veřejná tajemství. Kniha je popsána jako „romantická rocková pohádka s detektivní zápletkou“ a takový popis na ni rozhodně sedí....

Divadlo

Mirotické setkání loutek a hudby na ostrově u Dolejšího mlýna

miroticke setkani hudby a loutekChcete zpestřit prázdniny dětem i sobě? Přijeďte tedy v srpnu do Mirotic!  Od 9. do 11.srpna se zde totiž koná divadelní a hudební festival pro malé i velké: Mirotické setkání loutek a hudby

Film

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády –...