Dyzajn market Léto: 150 lokálních tvůrců na jednom místě

Dyzajn market Léto: 150 lokálních tvůrců na jednom místě

Tisk

dm 200Dyzajn market Léto se bude konat 27. a 28. června na ploše před Průmyslovým palácem v Praze–Holešovicích. Za akcí stojí dvě ženy, Terezie Tunková a Olga Velíšková, které se tak snaží rozšířit povědomí o českých značkách a tvůrcích mezi širokou veřejnost.

 

Na Dyzajn marketu se můžete u každého stánku potkat s autory naživo, víte tedy, od koho si výrobky kupujete. Prezentují se zde návrháři oblečení, šperkaři, drobní výrobci přírodní kosmetiky, tvůrci doplňků módních i bytových, produkty jako je porcelán, keramika, batohy, kabelky, hračky, svíčky, papírenské výrobky, ale i květiny vypěstované v Čechách nebo drobnosti pro čtyřnohé miláčky. Akce tak dokazuje, že lze nakupovat kvalitně, lokálně a hlavně s rozmyslem. Proto je vstup vždy zdarma a bez bariér.

Dyzajn market je místem setkávání uvědomělých lidí, kteří už přičichli ke svobodnějšímu životu, neobklopují se přehršlí věcí bůhví odkud, a když už si něco pořídí, přemýšlí nad tím „proč“. Nebo také kreativních lidí jdoucích si pro inspiraci či jen obdivovat „zlaté české ručičky“. Je určen i těm, kteří si rádi pochutnají na kvalitním jídle, výběrové kávě a dobrotách všeho druhu, protože kromě 150 dyzajnérů se akce účastní i 20 kulinářských umělců, povětšinou zástupců malých lokálních cukráren, restaurací, foodtrucků či českých pražíren kávy. To, zda budeme moct ochutnávat na místě, nebo mimo akci, se neustále mění, ale faktem zůstává, že i přes různá povinná opatření si jde Dyzajn market užít.

dm 1

Lokální tvůrci ze zahraničí

Konečně se nám pootevřely hranice, takže se můžeme těšit i na pár tvůrců ze Slovenska a Maďarska. Z Maďarska osobně přijedou autoři výrobků značek Tinta, MOHA design a Industrial Lamp Budapest. Ze Slovenska to budou značky Loris, Peelo, Imani a Lebo Mädveď. Z Německa přijede autor originálních městských plakátů Buchstabenorte. Novinky od zahraničních tvůrců představí ve svém stánku i spřátelený obchod Dyzajnoff, a to slovenských značek Mellow a Adell. „Naší vizí a vlastně i posláním je podpora lokálních výrobců, které chceme představit co nejširší veřejnosti. Nemusí jít striktně jen o české značky, vždy ale podrobně zkoumáme původ použitých materiálů a místo výroby,“ upřesňuje Olga Velíšková, organizátorka Dyzajn marketu.

dm 2 Tinta

Tinta

Přijďte si pochutnat

Součástí Dyzajn marketu jsou i stánky s vybraným jídlem a pitím. Můžete se těšit na oblíbené stálice Kávový klub a Dyzajn kafe s výběrovou kávou Respekt Coffee, nejlepší zákusky cukrárny U Andělky z Počátek nebo veganský MUJFALAFEL. Poprvé ochutnáme tvarohové minikoblížky z GULE FOOD TRUCK, nově okusíme Vegan–život a gelato, které není zmrzlinou, od Puro Gelato. „Během jarního Dyzajn marketu, který proběhl ještě v nouzovém stavu, jsme vyzkoušeli, že akce může mít pohodovou atmosféru i přesto, že nelze konzumovat přímo na ní. Je to určitě i díky místu sousedícím s parkem Stromovka a další přilehlé zeleni v bezprostředním okolí,“ doplňuje Velíšková.

dm 3

U Andělky

Podrobnosti o akci a seznam účastníků s fotkami tvorby najdete na Instagramu, webu nebo Facebookové události.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Tesař:"Všichni aktéři Henry Lee Festu od muzikantů po barmany musí rezonovat s duchem festivalu.“

hlf perexBrněnský unikátní festival Henry Lee Fest se letos bude konat 27. září ve Zbrojovce. Hlavní hvězdou je Australan Mick Harvey a berlínš...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Desiaty ročník prináša so sebou medzinárodnú úroveň

identifikacni kod 200Slávnostné odovzdanie ocenení laureátov Identifikačného kódu Slovenska pre slovenských a zahraničných tvorcov sa uskutoční 18. decembra v reprezentačných priestoroch Hudobnej siene Bratislavského hradu.

...

Literatura

Thriller Blackout rozhodně zaujme


blackout 200Tenhle thriller s vůbec ne nepravděpodobným průběhem začíná dramaticky. Nejprve zhasnou světla v Itálii, poté ve Švédsku, Německu, Rakousku, Belgii a Holandsku. Elektrické sítě se zhroutí, elektrické spotřebiče, vlaky metra, výtahy atd. př...

Divadlo

Zdenek Merta oslaví 70. narozeniny!

Zdenek Merta 200Respektovaný skladatel a producent hudebního divadla Zdenek Merta se narodil v Hranicích na Moravě a své dětství trávil například u své tety ve Veselíčku u Lipníka nad Bečvou, prožil ale také čtyři roky v Bejrútu, kde byl jeho otec dipl...

Film

Když se Zemi Oz rozhodne místo Dorotky zachránit Oscar

200filmNejslavnější americký animátor Walt Disney dokázal svou fantazií a umem převést na plátno krásné příběhy a postavičky, které si oblíbili malí i velcí diváci. Avšak největším snem a přáním Walta Disneyho bylo vdechnout život knize Lymana Franka Bauma Čarod...