Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Světová gymnaestráda 2023 v Amsterdamu bude pestrá. Barvy České republiky zde budou hájit zástupci České asociace Sport pro všechny, České obce sokolské a České gymnastické federace

Tisk

WG 2023-perexVe čtvrtek 1. června 2023 v 10 hodin dopoledne organizátoři Světové Gymnaestrády Amsterdam 2023 vypustili do světa oficiální světovou hymnu této mezinárodní akce! Úžasná píseň, která je napsaná v duchu slova gymnaestráda, vybízí všechny k tomu, aby se otevřeli a ukázali svůj talent a kulturu, aby sjednotili své barvy, oslavovali přátelství a pocítili neopakovatelné kouzlo. Nejen díky pohybu, ale i prostřednictvím vzájemné úcty a lásky budou připraveni během svých vystoupení zazářit a naplnit motto „AŤ SE NAŠE BARVY SPOJÍ!“, které akci provází.


Aby se k tanci mohlo připojit co nejvíce zájemců, připravil Choreograf Juvat Westendorp návod k jeho nácviku, takže zůstaňte naladěni, sledujte informační kanály WG 2023 a začněte cvičit! https://worldgymnaestrada2023.com/en/

World Gymnaestrada je celosvětová, nesoutěžní akce, která se koná každé čtyři roky a přitahuje velký počet aktivních účastníků nejen z oblasti gymnastiky.

WG 2023 banner

Světová gymnaestráda 2023 startuje 30. července v Amsterdamu a zúčastní se jí na 25 000 cvičenců z 55 zemí celého světa. Vůbec první ročník se konal před 70 lety v Nizozemsku (Rotterdam) v roce 1953 pod heslem „Radost ze života v gymnastice“. Od té doby World Gymnaestrada cestovala po celém světě a rozrostla se v multikulturní gymnastický festival. Nyní se po 32 letech vrací do Amsterdamu, kde proběhla již v roce 1991. Očekává se, že to bude nejlepší a největší světová gymnaestráda všech dob.

Amsterdam se těší na všechny návštěvníky z řad vystupujících i diváků a hrdě pro ně připravuje tuto velkolepou událost postavenou na základních principech, ale se svěží a inovativní interpretací s potenciálem oslovit novou generaci. Programová nabídka je opravdu velmi pestrá a zahrnuje 10 disciplín, mezi něž patří akrobatická gymnastika, tanec, freerunning, voltiž, rhönradská gymnastika, rytmická gymnastika, skoky na trampolíně, ženská gymnastika, mužská gymnastika a ukázkové sporty.

Středobodem skupinových a národních vystoupení, FIG Gala, cateringu, stánků, médií a organizací bude Kongresové centrum RAI Amsterdam. Zahajovací i závěrečný ceremoniál a vystoupení velkých skupin se uskuteční na Olympijském stadionu.

Českou republiku budou na této akci reprezentovat zástupci České gymnastické federace, České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské. Výpravu tvoří bezmála 1000 cvičenců, kteří zde vystoupí ve dvou hromadných skladbách a dvou pódiových blocích.

Česká gymnastická federace, Česká asociace Sport pro všechny a Česká obec sokolská jsou organizace propagující sport pro všechny a prospěšnost všestranných pohybových aktivit. Pravidelně se účastní významných mezinárodní akcí, pořádají však i vlastní soutěže, festivaly či workshopy a vyvíjejí další aktivity podporující zdravý životní styl nejen svých členů, ale i široké veřejnosti.

www.gymfed.cz 
www.caspv.cz 
sokol.eu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Valentová: „Bojím se asi tak desetkrát denně“

monika valentova 200Monika Valentová vloni vydala tři knihy pro děti. Zdá se, že snad zanevřela na dospělé čtenáře. Po skvělých sbírkách povídek Hafni! a jiné povídky, Mrkev pro vězně a Nelidské zdroje, které napsala pod dívčím jménem Petrlová, si teď...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Osmdesát růží pro Karla Srpa

Karel Srp200Osmdesát růží dostal před koncem loňského roku zakladatel a předseda Jazzové sekce Karel Srp (na snímku vlevo).V předstihu  totiž oslavil osmdesáté narozeniny, které ho čekají 18. ledna.

...

Literatura

Putování českou přírodou

putovani ceskou prirodou 200V září vyšla u Knižního klubu nádherně zpracovaná kniha Heleny Kholové s fotografiemi Jana Rysa Putování českou přírodou. Fotografického průvodce naší malebnou přírodou jistě ocení malí i velcí!

Divadlo

Měli bychom se na svět dívat růžovými brýlemi

ruzove bryle 200V Divadle Ungelt se v březnu představily v české premiéře dvě výjimečné herečky – Hana Maciuchová a Zuzana Byndžovská. Milan Hein pro ně vybral hru Růžové brýle...

Film

Želvy Ninja všechny naporcují

Zelvy Ninja 200Film Želvy Ninja (2014) navazuje na nekonečnou sérii filmů a seriálů o zmutovaných zvířatech, která mají tělo i mysl podobnou člověku. Reportérka April O'Neilová (Megan Fox) jim je na stopě, ale je s jejich osudy spojená víc, než si myslí....