Léčící okurkový salát na žaludek a imunitu

Tisk

Okurkovy salat perexMěli jste takovou chuť a hlad, že jste s jídlem neuměli přestat? Nebo naopak, vůbec nemáte chuť k jídlu a sotva do sebe dostanete pár lžiček? Obě komplikace mají stejné a spolehlivé vyzkoušené a prověřené řešení, okurku. Zabírá na zkažený žaludek při přílišném příjmu jídla, i když chybí chuť. V prvním případě žaludek a trávení odlehčí, ve druhém posílí. Ještě váháte? Tak snad toto vás přesvědčí. Okurkový salát s dýňovým olejem je lék. Pokud nemáte dýňový olej, nic to. Zabere také běžná citrónová šťáva, stačí přidat podle chuti.

 

+ Okurka je na vaší straně proti volným radikálům, je účinný antioxidant. Má v sobě spoustu vody a téměř žádné kalorie. Uklidí organismus, pomáhá optimalizovat hmotnost. Zabrání zácpě, čistí střeva, posílí srdce, oči.

+ A dýňový olej? Pročistí vás od toxinů také. Pomůže zdraví žaludku, žlučníku, kloubů. Je výživný, ale nezatíží.

+ Okurka a dýňový olej si rozumí v organismu i na talíři.

+ Zahanbit se nedá ani zcela obyčejná účinkem a pomocí však přímo neobyčejná citrónová šťáva. Chuť má kyselou, v organismu působí zásaditě. Co to znamená? Zabírá proti překyselení. Neutralizuje příliš mnoho kyseliny solné v žaludku. Tím zabírá při pálení žáhy. Výkonný antioxidant posílí imunitu. Je prevence proti chřipce, nachlazení. Rovněž antiseptikum s protizánětlivým účinkem dezinfikuje střeva. Rovněž ránu, když se říznete při přípravě jídla v kuchyni. Pozor, kyselina citrónová je - kyselina. V ráně pálí. Pokud vydržíte, odmění se pomocí. Vydržet!

Okurkovy salat 1

Léčící okurkový salát s dýňovým olejem

okurka, sůl - pokud potřebujete, já vydržím bez ní, dýňový olej nebo citrónová šťáva podle chuti

+ Okurku jsem oloupala. Neloupaná (pozor, aby nebyla chemicky ošetřena) je zdravější. Pod slupkou je mnoho vitamínů. Ale - na zkažený žaludek je lepší oloupaná, snáze stravitelná. V tomto případě je dobře žaludek šetřit. A prospěšné látky jsou v celé okurce.
+ Na tenké plátky nastrouhala na struhadle. Čím tenčí, respektive menší kousky (pokud krájíte nožem), tím lépe stravitelné.
+ Tenoučké plátky pustí vodu i bez soli. Mně v čerstvém salátu nechybí. Pokud vám ano, osolte.
+ Vmíchala dýňový olej. Tím nešetřím. Vyzkoušíte? Šance, že neuděláte chutnou léčící rychlovku jen jednou, je, alespoň podle mě, vysoká. Olej lze nahradit čerstvou citrónovou šťávou.

Okurkovy salat 2

Fotografie, text, realizace © Maja Kadlečíková, novinářka, spisovatelka

Kniha Bodkulienka
https://marencin.sk/704/Bodkulienka
Kniha Život ide ako má
https://marencin.sk/938/Zivot_ide_ako_ma
Kniha Modré diaľky
https://marencin.sk/1104/Modre_dialky
Kniha Poetika Foto - Grafie
http://www.eshop.librix.eu/Poetika-foto-grafie-d763.htm


 

Zobrazit další články autora >>>