Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny

Na Comic-Con Junior dorazí hvězdy z Nekonečného příběhu, Hvězdné brány, Harryho Pottera nebo Duny

Tisk

comic con 200Pořadatelé Comic-Con Junior prozradili další jména hostů, nově účast potvrdily hvězdy jako Noah Hathaway, Lexa Doig nebo sestry Jančovy. První ročník festivalu popkultury proběhne na Výstavišti Brno v termínu 22. a 23. října 2022.

 


„Nově můžeme potvrdit účast herců Noaha Hathawaye a Lexy Doig nebo komiksových tvůrkyň sester Jančových. Do Brna se rovněž chystají Michael Shanks, Mark Williams a Miroslav Táborský,“ říká za pořadatele Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio. Americký herec Noah Hathaway se do povědomí diváků dostal díky roli Boxeyho v původním televizním seriálu Battlestar Galactica. Největší popularitu a zástupy fanoušků po celém světě mu přinesla titulní role Atreje ve filmu Nekonečný příběh. Kanadskou herečku Lexu Doig znají fanoušci hlavně díky roli v seriálu Andromeda Rommie, a dále pak jako Dr. Carolyn Lam ze seriálu Hvězdná brána.

comic con shanks

Kanadského herce Michaela Shankse znají fanoušci především díky roli Daniela Jacksona v seriálu Hvězdná brána, zahrál si ale třeba i v seriálu Nemocnice Hope. Nejznámějším filmem anglického herce Marka Williamse je Harry Potter, kde si zahrál otce rodiny Arthura Weasleyho. Český herec Miroslav Táborský natáčí jak pro české, tak i zahraniční produkce, kde se objevil v projektech jako Duna, Bídníci, Eurotrip a další. Sestry Jančové dorazí do Brna z nedalekého Slovenska, Zuzka kreslí komiksy a Iva k nim píše scénáře. Kladné ohlasy získal hned jejich první komiks s názvem Peter: Skúška.

comic con jancove

Návštěvníci Comic-Conu Junior se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na workshopy, soutěže, turnaje, výstavy, přednášky a prodej zboží pro fanoušky a mnoho dalšího. Navíc bude program rozšířen o speciální aktivity určené pro děti a náctileté. „Ve speciální Pokémon zóně budou probíhat turnaje v karetní hře Pokémon, burza, výměna i prodej sběratelských karet a dárkových předmětů. Na místě bude také odborník radit, jak rozeznat falešné karty,“ uvádí programový ředitel festivalu Václav Pravda. Fantasy pohádka Princezna zakletá v čase připravuje velkou výstavu filmových šatů a rekvizit, fotokoutek, besedy s herci a tvůrci pohádky. Návštěvníci se mohou těšit rovněž na ukázky práce kaskadérů, vyzkoušet si budou moci i lukostřelbu. Mediální partner Déčko ČT bude mít na festivalu fotokoutek s večerníčkem.

Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Comic-Con Prague a Comic-Con Junior společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o.

comic con plakat

Vstupenky je možné koupit na https://junior.comiccon.cz/, zde bude možné rovněž týden před festivalem dokoupit ke vstupence podpisy a fotky hvězd. Oficiálním prodejcem vstupenek je společnost Ticketstream. O října budou vstupenky zdraženy.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace.

Web: https://junior.comiccon.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/comicconjunior
Instagram: https://www.instagram.com/comiccon_junior


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je důležitá pro každého z nás, jen tomu občas nedáváme takovou váhu

archiv Markéta Fassati 5„Patřím k těm šťastným lidem na světě, pro které je práce zábavou i posláním,“ přiznává sopranista Markéta Fassati, která zpívala na mnoha světových pódiích snad ve všech evropských jazycích a ráda zpívá široký hudební...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dyzajn market Léto: 150 lokálních tvůrců na jednom místě

dm 200Dyzajn market Léto se bude konat 27. a 28. června na ploše před Průmyslovým palácem v Praze–Holešovicích. Za akcí stojí dvě ženy, Terezie Tunková a Olga Velíšková, které se tak snaží rozšířit povědomí o českých značkách a tvůrcích mezi širokou veřejnost.<...


Literatura

Gleitzman Morris - Kdysi

kdysi200Kdysi jsem seděla v obývacím pokoji, zírala do vypnutého televizoru, v rukách dřímala knihu v šedivém přebalu se smutně sedícím židovským chlapcem v popředí a siluetami nacistů v pozadí a po obličeji se mi kutálely slzy.

Divadlo

Dramatizace slavné literární klasiky Paní Bovaryová poprvé v Národním divadle moravskoslezském

pani bovaryova perexUž ve čtvrtek 16. listopadu se na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě objeví poprvé dramatizace slavné literární klasiky – románu Gustava Flauberta Paní Bovaryová, a to v titulní roli s...

Film

Petr Jákl patří mezi rekordmany! V létě začíná točit čtyři americké filmy a pět jich dokončuje

petr jakl200Producent a režisér Petr Jákl má už jasný program na celé léto a rozhodně se tak zařadí mezi rekordmany ve svém oboru. Začíná točit čtyři nové americké filmy, které produkuje a pět jich dokončuje. Takto nabitý pracovní program plyne především z...