Nová kniha představuje Česko jako velmoc UNESCO

Nová kniha představuje Česko jako velmoc UNESCO

Tisk

unesc200Památky UNESCO jsou jedním z lákadel cestovního ruchu a Česká republika se v tomto směru má čím pochlubit. Česká republika UNESCO je název nové knihy fotografií Vydavatelství MCU. Autorem snímků, které dokumentují památky UNESCO i kandidáty na seznam světového dědictví je fotograf Libor Sváček. Kniha nabízí zcela nový pohled na památky UNESCO v Česku.

 

 

Publikaci, na níž spolupracovaly agentura CzechTourism i Národní památkový ústav, pokřtili spolu s autorem tři kmotři – generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková, generální ředitelka NPÚ Naděžda Goryczková a kastelán státního hradu a zámku Český Krumlov Pavel Slavko.

Reprezentativní kniha fotografií Libora Sváčka s jedinečnými záběry českých památek zapsaných i usilujících o zápis na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO přináší milovníkům památek a samozřejmě i zahraničním zájemcům o Českou republiku kolekci unikátních záběrů dvanácti českých památek, zapsaných na seznamu UNESCO, dále devatenácti pamětihodností, které o zápis na prestižní seznam usilují a také čtyř tzv. nehmotných památek, kterými je naše země na seznamu zastoupena.

Unesco2


Ačkoli české památky UNESCO jsou většinou velmi dobře známé objekty, fotograf Libor Sváček je dokázal zachytit z nových, zcela nečekaných úhlů, za mimořádných světelných podmínek, v neobvyklých denních i ročních dobách. Samostatnou kapitolou publikace jsou české památky, usilující o zápis na seznam UNESCO; právě zde si čtenář knihy naplno uvědomí, jak bohaté kulturní dědictví nám naši předkové zanechali.

Kniha Česká republika UNESCO je k dispozici v knihkupectvích po celé České republice. Publikace vzbudila hned od počátku značný zájem nejen odborníků, ale i široké veřejnosti. Knihu vydalo vydavatelství MCU. Reprezentativní publikace vyšla v české, anglické, německé a francouzské jazykové mutaci. Má 180 stran a 160 fotografií.


 ilustrační foto autor


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nová Mornštajnová vás vtáhne a donutí k zamyšlení

listopad 200Vydání knihy Listopád od Aleny Mornštajnové se stalo literární událostí, když ne roku, tak minimálně jeho poloviny. Už před jejím vydáním se o knize objevovalo mnoho informací a po něm se nejen sociální sítě plní nejrůznějšími ohlasy.

Divadlo

Hodně smutná „road-movie“

rumuni perexKdyž si v televizním programu nebo u anotací filmů přečtete „road-movie“, obvykle to je bláznivá (ne moc kvalitní) komedie plná alkoholu a těžko uvěřitelných situací. Co se ale stane, když si tento žánr vezme d...

Film

PAS DO HOLLYWOODU


pas do hollywoodu 200Není rozhovor jako rozhovor. Většinou vycházejí takové, které se jen koří věhlasu zpovídaného a šíří jej dál, vlastně můžeme uvažovat o oboustranně výhodné symbióze. Přesně takové texty nalezneme třeba v knížce nadutě naz...