Legendární detektiv Klubíčko v akci

Legendární detektiv Klubíčko v akci

Tisk

zla 200Píše se rok 1936, mrzne, silnice jsou jako zrcadlo a vozům prokluzují kola. Autobusák Popelka opatrně slezl z vozu a zamířil si to k bedně s pískem, aby tu skluzavku trošku narušil. Jenže písek nenabral, našel v bedně ženské tělo. Od tohoto okamžiku mrzne venku a mrazí v zádech skoro všechny v okolí. Kdo je ta žena, komu chybí doma mladé děvče, jak dlouho je pryč…? Otázky se vrší a detektiv Klubíčko hned má co na práci – a to si chtěl doma uvařit grog a slastně odpočívat.

 

 Prvorepublikové detektivky Emila Vachka mají osobité kouzlo a obsahují notnou dávku humoru. Detektiv Klubíčko je svérázný vyšetřovatel, zdá se, že vlastně jen tak okukuje a žvaní a přitom… Je jasné, že každý má představu, jak tento muž asi vypadá, jak asi hovoří… Nebylo tedy snadné najít správného interpreta pro detektivovu roli v rozhlasové hře Zlá minuta. Jan Jiráň, úpravce textu a režisér, volil víc než dobře. Marek Eben je Klubíčko jak se patří. Roztomile přísný, přísně roztomilý. Vedle Marka Ebena uslyšíme Jana Hartla v roli Klubíčkova kolegy Březiny, kterému se morous vyvedl na jedničku. Dále hrají Jan Vondráček (Ďablic), Petra Špalková (Věruška), Bára Hrzánová (Kopecká), Libuše Švormová (Horníčková), Jiří Lábus (Šindelář) a mnoho dalších. Jako vypraveč se ve hře osvědčil Josef Somr.

zla 1


Výtečnou audiohru natočil a vydal Radioswervis v letošním roce. Na dvou CD se vešlo 140 minut a 56 vteřin napětí a velmi působivých logických rozborů nastalé situace.

Ukázka:
http://www.radioservis-as.cz/katalog/mp3/zla_minuta.mp3

Vachek, Emil: Zlá minuta. Radioservis, a. s., Praha 2014; 140:56.
Hodnocení: 95 %


Zlá minuta od Radioservisu


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Román o divokých devadesátých letech

Kšeftmani a pistolníci 200Devadesátá léta patří v poslední době mezi oblíbená témata. Když se pak nejen na knihu, ale libovolné dílo ještě přidá, že je podle skutečných událostí, měl by být úspěch zaručen.

...

Divadlo

Národní divadlo slavnostně zahájilo svou již 132. sezonu módní přehlídkou pro veřejnost

nd 200Při příležitosti otevření již „více než stoleté“ sezóny Národního divadla, byla pro veřejnost připravena akce módní přehlídky protagonistů čtyř odvětví Národního divadla - baletu, činohry, opery a Laterna Magiky. Moderace mó...

Film

Dny evropského filmu přece jen začnou

def logoCovidová epidemie zavinila úplné zrušení některých kulturních akcí (např. karlovarského festivalu), jiné byly odloženy na příhodnější dobu. To se mimo jiné týká rovněž DNŮ EVROPSKÉHO FILMU. Uskuteční se v náhradním termínu (pokud nákaza znovu nenabude...