Pinocchiova dobrodružství trochu jinak

Pinocchiova dobrodružství trochu jinak

Tisk

PinochioZnáte příběh neobyčejného kluka Pinocchia? Pojďte se začíst do podání An Leysenové, která knížku nejen napsala, ale i neskutečně překrásně ilustrovala. Pinocchiův sen je známý příběh dřevěné loutky, která ožije a poznává svět takový, jaký ve skutečnosti je – se všemi krásami i nástrahami. An Leysenová převypravuje příběh malinko jinak, než ho možná znáte. Nové postavy a detaily dělají příběh neokoukaným, a tak věřím, že bavit bude malé posluchače, malé čtenáře, ale i vás dospělé, kteří ho třeba neslyšíte poprvé.


“Byl jednou jeden truhlář, jmenoval se Geppetto. Bydlel docela sám v malém pokojíčku s jedním okénkem, které dovnitř pouštělo trochu světla...Geppetto se ve svém malém pokojíku často cítil osamělý a jednoho dne se rozhodl, že si vyrobí loutku. Loutku ze dřeva, co bude umět tancovat a skákat jako pravý akrobat a bude mu dělat společnost...Truhlář vyřezal nejprve tělíčko. Potom dvě nohy, dvě paže, dvě ruce, dvě chodidla a jako poslední vyřezal hlavičku.” A právě takto začíná příběh Pinocchia – příběh loutky, která ožila v opravdového kluka s dřevěným tělem.

Pinocchův sen

Pinocchio chtěl být ještě více opravdovým, a tak chtěl začít chodit do školy. Jeho cestu za “opravdovostí” mu však komplikují mazané postavy. V tomto příběhu je to lišák a kocour, kteří ho svádějí z cesty dobra na cestu plnou pokušení. Jak všichni dobře víme, Pinocchiův nos má jednu zvláštní schopnost, že ve chvíli, kdy lže, roste do neskutečných délek. Naštěstí je tu i Modrá víla – krásná dívka s dlouhými modrými vlasy, která Pinocchiovi vždy laskavě pomůže z patálií i od dlouhého nosu.

Co myslíte, podlehne Pinocchio pokušením nebo se naučí být pravdomluvným a dobrým hochem, čímž se mu splní jeho sen – stát se opravdickým klukem? To se dozvíte na posledních stránkách tohoto napínavého příběhu s překrásnými ilustracemi. Na závěr knížky, na jejích deskách na vás pak čeká malý zábavný bonus.

Knížku Pinocchiův sen čteme se čtyřletou posluchačkou, která si z příběhu odnáší hlavní ponaučení, že neříkat pravdu nese své následky a spoustu nadšení z krásných ilustrací. Avšak pro hlubší pochopení příběhu bych ji doporučila dětem alespoň o rok či o dva starším. Sama autorka doporučuje knížku od 5 let.

Pinocchův sen

Pinocchiův sen
Autor: An Leysenová
Nakladatelství: Euromedia Group
Počet stran: 64
Mé hodnocení: 100 %

https://www.euromedia.cz/pinocchiuv-sen/kniha/65/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Chůva: Jizvy zanechané na duši...

chuva perexMilujete-li romány, které jsou v jednotlivých kapitolách vyprávěny jinou osobou, je tento psychologický thriller tím pravým ořechovým. Krásný kontrast tu tvoří už jen rozdíl mezi ženským a mužským vnímáním. Časové rozpětí tvořící desítky let v...

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Dvě slova jako klíč? Strhující filmová záležitost po všech stránkách

dve slova200Dvě slova jako klíč je nový český film, který vznikal podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka. Zatím jsem ji nečetl, ale to, co pro plátno vytvořil režisér Dan Svátek a kameraman Jakub Šimůnek, tak klobouk dolů. Navíc tam hrají výborní čeští her...