Super průvodce pro malé i velké dobrodruhy

Super průvodce pro malé i velké dobrodruhy

Tisk

Průvodce pro malé i velké dobrodruhyOdtrhněte oči od obrazovek, odložte své tablety i telefony a rozběhněte se vstříc novým dobrodružstvím. Zažijete spoustu nevídaného, ať už v přírodě nebo ve městě, rozšíříte si obzory, získáte nové informace, o kterých jste třeba ještě nic netušili, naučíte se novým dovednostem a nakonec si můžete i něco dobrého uvařit.

Přiznám se, že k této publikaci nebudu vůbec kritická, jelikož vítám každý počin, který se snaží, ať už děti či mládež vytrhnout ze světa sociálních sítí či PC her. Na sto dvaceti pěti stranách najde malý dobrodruh vše, co by ho snad mohlo zajímat, ba i mnohem více. Nalezne zde různé tipy i testíky, které nejen pobaví, ale mohou být i užitečné, zábavné hry, při kterých se opravdu nudit nebude. Dále i různorodé výzvy, které mohou zahrnovat například noc pod širákem či schopnost uvařit si cizokrajné jídlo. V kapitole „To dáš“ procvičí zejména svou zručnost, kreativitu a trpělivost a na závěr může získat spoustu vědomostí o životě v přírodě. Knížka je doplněna o inspirativní příběhy skutečných mladých dobrodruhů ve světě a nenásilným způsobem tak lehce vybízí čtenáře k plnění si svých vlastních snů.

Líbí se mi vše, její zpracování i formát, druh papíru i vazby, které vypadají, že snad vydrží i hrubší zacházení malého či většího školáka. Zkrátka knížka, ke které se dítě bude rádo vracet.

Více vám prozradí má desetiletá dcera:

„Knížka je o věcech, které můžete dělat venku i doma. Jsou tam recepty ze všech kontinentů, které jsou jednoduché a zábavné, jsou tam i krásné obrázky a super úkoly, jako například: jak vyrobit krmítko pro ptáky, testy, jako například: jaký jsi dobrodruh apod. Najdete tam i tipy, jak se připravit do přírody nebo jak se naučit pískat různými způsoby. Moc mě bavily články o mladých dobrodruzích, kteří dokázali něco neuvěřitelného. Líbilo se mi, že to bylo pro holky i kluky a taky se to rychle a pěkně četlo. Postupně bych chtěla vyzkoušet všechny ty úkoly, které v knížce jsou. Myslím, že jsou jednoduché a s malou pomocí bych to zvládla."

Průvodce pro velké a malé dobrodruhy

Název: Super průvodce pro malé i velké dobrodruhy
Autor: Aurore Meyer
Ilustrace: Tournefeuille, Myrtille; Amandine
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2024
Počet stran: 128
Hodnocení: 85%

https://obchod.portal.cz/kompletni-nabidka-ostatni/super-pruvodce-pro-male-i-velke-dobrodruhy/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Historický romantický příběh, toť Pandora

pandora200Nakladatelství Ikar nám v červenci přineslo historický příběh Pandora od britské autorky Susan Stokes-Chapman. Pokud máte rádi historii, starý Londýn a nějakou tu hádanku a do toho zamícháme ještě milostný příběh, máme tu vyprávění přesně pro vás!<...

Divadlo

Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

marta 200Zájem diváků o divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové s přibývajícími reprízami neklesá, všechna červencová a srpnová představení jsou vyprodaná. Pořadatelé proto zareagovali na intenzivní poptávku po vstupenkách přidáním dalších termínů ...

Film

Filmový festival Locarno uvede ve světové premiéře český animovaný film O krávě

Vizual O kraveKrátkometrážní animovaný snímek O krávě se probojoval do soutěžní sekce Pardi di domani na 76. ročníku filmového festivalu v Locarnu. Režisérkou tohoto originálního díla je talentovaná animátorka a ilustrátorka Pavla Baštanová, která ve spolup...