Na zdraví! Aneb Vinice ve Francii

Na zdraví! Aneb Vinice ve Francii

Tisk

vinice ve francii200Vyhledáváte-li romantické feel-good romány s příjemnými postavami, nádhernými kulisami a navíc okořeněné dobrým jídlem a pitím, pak vás jméno Julie Caplinové jistě neminulo. V říjnu u nakladatelství Cosmopolis vyšla její další kniha ze série Romantické útěky, tentokráte Vinice ve Francii.

 

Činorodá autorka

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Těžká práce, ale někdo to dělat musel. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance – a ty též doporučuji!

Víno, jídlo, láska!

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

Sklenka šumivého vína a paprsky zapadajícího slunce

Okouzlující Francie a nenásilně budovaný romantický vztah je vše, co o tomto příběhu potřebujete vědět. Líbí se mi i to, jak lehce autorka dokáže do vypravování přidat i další, nám známé postavy z předešlých knih. Je to milé a prostě mě těší, že Caplinová zaplnila díru na trhu, o jejíž existenci jsme neměla tušení, svými lehce naivními, ale mile romantickými příběhy, které pohladí na duši a člověka utiší.

Série Romantické útěky obsahuje tyto knihy: Kavárna v Kodani (2018), Pekárna v Brooklynu (2019), Cukrárna v Paříži (2019), Hotýlek na Islandu (2020), Pláž v Chorvatsku (2020), Čajovna v Tokiu (2021), Chata ve Švýcarsku (2021), Domek v Irsku (2022), Hrad ve Skotsku (2022), Útěk na venkov (2023). Vřele doporučuji všechny díly!

vinice ve francii

Název: Vinice ve Francii
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky (11.)
Žánr: román
Originální název: The French Chateau Dream (2023)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2023, brožovaná vazba
Počet stran: 368
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.grada.cz/vinice-ve-francii-13589/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Balet a Twerk? V dnešní turbulentní době je třeba upoutat vždy netradičně

balet twerk 200Dva natáčecí dny, 15 lidí na place, 3 kamery, 1 jeřáb a 1 smeták, to je bilance tvorby kontroverzního propagačního videa baletu Národního divadla Brno s názvem Balet a Twerk. Jeho cílem bylo přiblížit ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Julia Childová, Simone Becková: Umění francouzské kuchyně

franc200Nadčasová kniha o vaření, tvrdí o ní recenzenti z celého světa. Osobně mi kniha nejvíce připomněla staré dobré kuchařky mé babičky. Dneska už jsou  jejich zažloutlé listy dávno rozpadlé, ale ona jednoduchá úprava. Milí drazí, tady to je vysoká škola ...


Literatura

Ti druzí: Mrazivé, děsivé, neodložitelné

Ti druzíMáte rádi napětí? Autorka bestsellerů Kříďák a Jáma C. J. Tudor má pro vás tentokrát pořádně mrazivou dávku děsu. Napínavý psychothriller s názvem Ti druzí vydalo nakladatelství Euromedia Group. 

...

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Blíží se karlovarský filmový festival

56kviff perexCo si budeme nalhávat: mezi mezinárodními filmovými festivaly se ten karlovarský, ačkoli vydáván za jeden z nejdůležitějších, krčí jako příslovečná Popelka. Dopad rádoby velkolepé akce, letos již po šestapadesáté pořádané ve dnech 1. až 9. červ...