Do Jazzové sekce přišla i zmrzlinová víla

Do Jazzové sekce přišla i zmrzlinová víla

Tisk

ZmrzlinaDo Jazzové sekce přišla i zmrzlinová víla, po roce od křtu knihy se uskutečnila první pražská autogramiáda dekadentních zápisků Olgy Path Štiplové.

 

 

 

Zmrzlina s příchutí záměru. Takový název nese kniha Olgy Path Štiplové, která vyšla již loni na Praze 7, přičemž první pražské setkání příznivců, čtenářů a přátel knihy se uskutečnilo letos – v Jazzové sekci. Kniha nese podtitul, že se jedná o autorčiny „dekadentní zápisky“. Je to kus života bez retuše, bez obalu, o tom, že svět šoubyznysu a psaní o něm má i odvrácenou tvář.

Autorka v knížce, která je ideálním doplňkem třeba na dovolenou, líčí den po dni to, co zažívala, jaké měla pocity, jak bojovala s penězi, jak sháněla práci, jak prožívala lásku i ponižování, jak působila ve společenské rubrice novin.

 Zmrzlina 

Bez obalu…

„Piju sladký likér přímo z flašky, kouřím jednou cigaretu za druhou a plná hněvu a hořkosti se připravuju na své osobní redakční působení při dnešním slavnostním předávání cen TýTý 2010. Doufám, že tam bude hodně šťastných lidí, kteří „plánují miminko“, případně „rodinku“, případně „zatím alespoň společné zvířátko“. Tolik jedna citace z knihy.

 zmrzila100

Sarkasmus

Olga Path Štiplová umí být při komentování hořkých i sladkých událostí pěkně sarkastická a je vidět, že je živel. Ani v rámci akce v Jazzové sekci nebyla upejpavá. Přítomní si tam pochutnávali na zabijačkových hodech, jitrnice, jelítka či guláš zapíjeli pivem nebo vínem. Nechybělo ani vystoupení zmrzlinové víly Anety Levandulové, která vystřihla skvělé baletní číslo.

 zmrzila101 

Recenzi knihy Olgy Path Štiplové Zmrzlina přinesla Kultura21.cz již loni.

Foto: archiv Olgy Path Štiplové


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Udělejte si Nakládačku na věčné časy

nakladacka200Nakladatelství Esence vydalo knihu Nakládačka na věčné časy od Daniely Turecké, která už má za sebou kuchařku Nalož to - Kujme pi(c)kle v kuchyni, jež vyšla v nakladatelství Došel karamel. Pokud si potrpíte na nakládané pokrmy, tak si tuto svě...

Divadlo

Zábava, zážitky, emoce. Léto ve Švanďáku nabídne oblíbené komedie i čerstvou novinku, hrát se bude za každého počasí

svandak 200Úspěšné inscenace, které zaručeně pobaví, i jednu chytlavou novinku nabídne v létě divákům pražské Švandovo divadlo, kde se letos plánuje hrát i o prázdninách. „Léto ve Švanďáku“ potrvá 30 večerů a uskuteční se od 25. června do 10. července a pot...

Film

Úspěšný film Fotograf je novinkou na DVD

foto 200Křest novinky na DVD filmu Fotograf proběhl 12. 5 v pražské galerii Goap za účasti fotografa Jana Saudka, režisérky filmu Ireny Pavláskové, představitelky hlavní ženské role Marie Málkové a herečky Zu...