Trosky do konce prázdnin otevřeny třikrát i v pondělí

Trosky do konce prázdnin otevřeny třikrát i v pondělí

Tisk

Novinkou tohoto léta je, že Národní památkový ústav, ú.o.p. v Liberci zahájil zkušební provoz státního hradu Trosky i o třech prázdninových pondělcích. Přestože bývá zvykem mít na památkách alespoň jeden zavírací den pro odpočinek nejenom personálu, ale i samotného objektu, vyšla správa hradu vstříc návštěvníkům a byl zahájen zkušební pondělní provoz v těchto termínech: 30.7., 13.8. a 27.8.2012. Ve vybrané pondělky je tato dominanta Českého ráje veřejnosti zpřístupněna od 8.30 do 17.30 hodin.

 

 
Trosky - státní hrad: Bizarní zřícenina gotického hradu z konce 14. století se stala jedním ze symbolů Českého ráje. Vybudování hradu na dvou strmých čedičových skaliscích učinilo z Trosek nedobytný hrad, který odolal i husitům. Při prohlídce má návštěvník možnost seznámit se s historií hradu a vystoupat na věž "Baba" i na vyhlídku pod věží "Panna", které skýtají jedinečný rozhled do okolní krajiny.

alt

 

Na Troskách se konají i kulturní akce. V nejbližší době se můžete těšit na 5. ročník festivalu trampských písní nazvaný Trosecký širák. První festivalové vystoupení začíná 18. srpna od 18.30 hodin.

alt

alt

 

Zdroj informací: Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Liberci
Zdroj foto: autorka


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Hlas pro vraha – tajemství odkryté po desítkách let


hlas uvodkaCo když se v běhu svého života dozvíte zásadní fakt o tom, že co jste považovali za pravdu, tak úplně pravdou není? Že žena, kterou považujete za svou matku, vaší matkou není? O to horší situace je, když musíte čekat desítky let na odkrytí ...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Dcera divočiny zve do kina

Dcera divočinyHelena žije idylický život. Má milujícího manžela, krásnou dcerku, domov, stabilní práci. Ale má i tajemství. Jako dítě vyrůstala v divočině, naprosto odříznutá od světa, vychovávána svým tvrdým otcem tak, aby byla schopná přežít i v nejd...