Komiksoví nadšenci pozor, 49. Číslo Crew2 je tu!

Komiksoví nadšenci pozor, 49. Číslo Crew2 je tu!

Tisk

crew49 200Máme tu říjen a spolu s ním 49. číslo komiksového magazínu Crew2, které hýří rozmanitostí a může tak každému čtenáři grafických románů nabídnout to, co jeho srdce žádá. U mě to vyhrál můj zbožňovaný Hellblazer, ale máme tu také pokračování Ochutnávače a představí se i další příběh Neila Gaimana!

 

Kvituji s povděkem redakční politiku Crwe – tedy, když už se pustí do nějaké série, pokud to jen trochu jde, snaží se ji dovydat. Je až nepředstavitelné, že i takové fláky jako Garfiel či Živí mrtví byly zpočátku prodělečné. Teď tu máme Hellblazera, Rudou hrobku a spolu s ní naděje na oživení Johna Constantine v knižní podobě… Hellblazer s kresbou Marcela Frusina a scénářem Mikea Careyho je zpátky, v tomto čísle sice jen s prvním sešitem, ale i tak stojí za to a je to dobrý rozjezd!

Jako protipól temnoty a řízného Constantina tu máme Ochutnávače, třetí část příběhu. Není to zrovna můj šálek čaje, na druhou stranu však nemůžu říct, že by mě to nepobavilo. Nenadchne, neurazí a své čtenáře si určitě díky své lehké kresbě a bláznivému příběhu najde.

Do třetice magazín doplňuje komiks Dcera sov, který nakreslil Michael Zulli a scénářem ji opatřil legendární Neil Gaiman. Jedná se o pohádkovou pověst s až impresionistickou kresbou – aspoň tak na mě působila. Dýchla na mě svou atmosférou a potěšila uzavřeným příběhem.  

crew49

Kromě tří různých příběhů tu máme medailonek Jasona Aarona (* 1973), jednoho z nejoslavovanějších amerických scénáristů moderního komiksu, který má na kontě třeba kritikou i čtenáři opěvovanou sérii Skalpy. Nakoukneme pod pokličku, nebo spíš pod kůži, i legendární sexy ženštině jménem Druuna. Na konci roku totiž vyjdou první tři alba, tedy kompletní první trilogie této ságy. Blíží se čas vánoční a proto nám Crew předkládá tituly, které ještě do konce roku vyjdou- např. Mýty 8, Lucifer 9, povídkové Děsivé radosti a konečně se dočkáme i Batmana.

Příští, prosincové číslo, bude jubilejní a autoři slibují, že se máme na co těšit. Jednak číslo nafouknou co do počtu stránek, ale taky nám předloží historii magazínu ve formě vzpomínek jeho zakladatelů. Taky se dočkáme nového příběhu Batmana. A mnohem víc. Jsem zvědavá, co všechno si na nás si vymyslí a už teď se těším!

Název: Komiksový magazín Crew2 , číslo 49
Šéfredaktor: Jiří Pavlovský
Žánr: komiksový magazín
Nakladatelství: Nakladatelství CREW s.r.o.
Rok vydání: 2015, ročník X., brožované
Počet stran: 72
Hodnocení: 99%

www.crew.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Lednice

lednice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Křížem krážem po Miláně s šik průvodcem

Sik po milansku 200Čas dovolených je v plném proudu a lákavé brožury cestovních kanceláří svádějí nejednoho dobrodruha ke koupi zájezdu snů. Avšak fotografie křičící všemi barvami nedokáží nadšeným cestovatelům podat ucelenější obrázek o dané destina...


Literatura

Žádný hřích nezůstane nepotrestán, když mrtví promluví

Ostrovkosti perexDetektivky Imogen Robertsonové lákají čtenáře, milující detektivy amatéry v kombinaci s historickým pozadím. Jedná se o volné pokračování historické krimisérie. V pořadí již třetí detektivní případ Harri...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

Lze vůbec nalézt cestu z beznaděje?

Cesta ven perexRoku 1971 se poprvé uskutečnil Mezinárodní romský sjezd, který doporučil, aby namísto prý urážlivého termínu „cikáni“ bylo přijato pojmenování „Romové“. Takže bělošská majorita – aspoň v oficiální rovině – přešla na politicky korektní v...