Stopa rysa – temný thriller od jedné z nejlepších autorských dvojic severské krimi současnosti

Stopa rysa – temný thriller od jedné z nejlepších autorských dvojic severské krimi současnosti

Tisk

Stopa rysa200Dlouhou řadu napínavých severských thrillerů má na kontě nejen autorská, ale i manželská, dvojice Kerstin Signe Danielsson a Roman Voosen. Po právu patří mezi nejlepší autory krimirománů současnosti. Jejich nejnovější kniha nese název Stopa rysa a z originálu Die Spur der Luchse ji přeložila Eva Osinová.

 

 

Babí léto ve Smålandu. Krátce předtím, než padne dlouho očekávaný rozsudek o budoucnosti rozsáhlé přírodní rezervace, vrcholí protesty proti kácení lesa. V politicky napjaté situaci nahlásí zoufalá učitelka zmizení účastníků školní exkurze, kteří se ztratili právě v této nepřístupné zalesněné oblasti. Rozjíždí se rozsáhlá pátrací akce. Když je konečně nalezena první žákyně, těžce traumatizovaná tím, co prožila, komisařky Ingrid Nyströmová a Stina Forssová se ujímají pátrání. Začíná nemilosrdný závod s časem… Vyšetřovatelky se ocitají ve víru brutálních zločinů, vášnivých politických sporů a letitých tajemství.

Stopa rysa

Červnové novinky nakladatelství MOBA:

Vlastimil Vondruška, Černá lilie, 31. příběh Oldřicha z Chlumu, historická detektivka
Vlastimil Vondruška, Zapomenutý zločin, bonusový příběh Jiřího Adama z Dobronína, pouze na eshopu nakladatelství MOBA
Erin Litteken, Herbář vzpomínek, román
Linda Castillo, Pohřbená tajemství, thriller z prostředí amišů
Roman Voosen – Kerstin Signe Danielsson, Stopa rysa, severská krimi
Catherine Aurel, Bella Dona – Paní Mantovy, román pro ženy
Jan Michl, Spiknutí generálů, historická krimi
Stanislav Češka, Sériová vražda, edice Původní česká detektivka
Pavel Kohout, Tajemství, edice Původní česká detektivka

Více informací: https://www.mobaknihy.cz/stopa-rysa.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zahradnické pokusy s kachnou Justýnou

pigy 200Kachna Justýna je v první knize s prasátkem Pigym prezentovaná jako zahradnice a také trochu popleta – když mluví, vždy něco pomotá. Ale zahradničit umí opravdu dobře, a když je potřeba, moudrá sova Heda vše dovysvětlí!

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Adamova jablka, střetne se v ní Robert Jašków s Jacobem Erftemeijerem

Adamova jablka 200Téměř rok po původně ohlášeném termínu se ve Švandově divadle dočká premiéry hra Adamova jablka. V sugestivním příběhu o dobru a zlu v režii Jiřího Pokorného se sejdou Jacob Erftemeijer jako pastor Ivan a Robert Jašków v roli neo...

Film

The Circle nabízí leda tak pěkný pohled na Emmu Watson v upnutých riflích

the circle Irena perex

Do kin vstupuje film The Circle, který byl natočen podle knižní předlohy Davea Eggrese vydané česky pod názvem pod názvem Kruh. Bohužel ale nemá moc co nabídnout! Snad jen dvě herecké ...