Ohňostroj skvelej zábavy v Beckove

Ohňostroj skvelej zábavy v Beckove

Tisk

beckov perexV lone nádhernej prírody, nad ktorou sa pyšne vypína rozprávkový hrad, sa v dňoch 17. až 19. júla opäť uskutočnia Beckovské Slávnosti. Romantické kúzlo bude dýchať z každej uličky jedného z najmalebnejších kútov Slovenska.

 

 


Akoby švihnutím čarovného prútika sa vrátite v čase o pár storočí, keď udatní hrdinovia nasadzovali životy za prejavy priazne urodzených dám. Bludní rytieri skrížia zbrane a zmerajú si sily na hrdých tátošoch. Atmosféra bude napätá ako tetiva na luku. Nechajte sa zasiahnuť šípom nezabudnuteľných okamihov. Najlepší remeselnícki majstri prekvapia svojimi umeleckými kúskami. Majstrovstvá sveta v hode vidlami VIDLOMET sú už domácou tradíciou. V D. A. S. Aréne sa môžete tešiť na množstvo diskusií, premietania alebo prezentácií na aktuálne i neobyčajné témy.

beckov1

V nedeľu boje utíchnu. Znepriatelené armády si podajú ruky a pripijú na mier. Rinčanie zbraní vystrieda detský smiech a jasot. Najmladší si prídu na svoje v nafukovacom kráľovstve. Nafukovací hrad, trampolíny, šmykľavka vyčaria úsmev na tvári každého šarvanca.

beckov

V Beckove sa už pravidelne objavujú tie najlepšie kapely a interpreti z domácej scény. V blízkosti hviezd hudobného neba sa ocitnete aj toto leto. Richard Müller, Modus, Horkýže Slíže, Lojzo, Ibi Majga sú zárukou kvalitnej hudby a zábavy. Neváhajte a príďte si oddýchnuť do náručia prekrásnej prírody.

Foto: Lenka Meravá


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Protheus z Dymytry: Příští rok chystáme spoustu změn

dymytry perexS frontmanem skupiny Dymytry Protheem (Honza Macků), jsem dělal naposled rozhovor loňské léto a tentokrát se naskytla příležitost vyzpovídat Prothea na křtu nového DVD Arakainu a Dymytry k podzimnímu turné. Co se za ten rok a půl změnilo a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Zábava nejen na prázdninové cesty

kouzelne cteni 200O edici Kouzelné čtení společnosti Albi jsme vás na Kultuře21.cz už informovali a nyní bychom vám rádi představili dvě knihy a hru, které zabaví vaše ratolesti nejen na cestách. Konkrétně se jedná o mluvící knihy Česká republika a Svět zvířat a interaktivní Hru ...

Divadlo

Děvky od Arbesa, herecký nářez v podzemí

arb 200Pokud máte pro strach uděláno, jděte se podívat do podzemí Švandova divadla na pražském Smíchově. Petra Hřebíčková a Zuzana Onufráková se v prostorách alternativního Studia proměňují v dračice, které maj...

Film

3Kino ve virtuálním prostoru září jako Supernova

3kINO-FEST perexLeckteré přehlídky, když se nemohly konat v kinech, buď byly zrušeny (např. karlovarský festival) nebo naopak byly přesunuty do virtuálního prostoru. To se týká rovněž festivalu 3KINO, pořádaného letos již po sedmé. Stejně jako v m...