Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Tisk

sberatelska karta 200Zlínská Správní budova číslo 21 postavená v letech 1936-1938 podle návrhu architekta Vladimíra Karfíka je jedním z vrcholných děl předválečné československé funkcionalistické architektury a patří ke známým dominantám baťovského Zlína. Není tedy divu, že se zlínský mrakodrap často označovaný jako „jednadvacítka“ zařadil do projektu Sběratelských karet Klubu českých turistů Praha. Nová karta je již v prodeji a zájemci ji zakoupí v Krajském turistickém informační centru Zlín.

„Nová sběratelská karta s jedním z typických motivů Zlína – správní budovou číslo 21 - rozšířila výběr suvenýrů a upomínkových předmětů, které mohou návštěvníci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU zakoupit v Krajském turistickém informačním centru, které se nachází v přízemí 14. budovy. Zde je možné zakoupit i několik dalších sběratelských předmětů, například turistické známky, vizitky, nálepky nebo další upomínkové předměty jako hrnečky s baťovskými hesly, psací potřeby, magnety, turistický deník a další drobnosti se známými zlínskými motivy“ představila novinku Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o..

Sběratelské karty představují ucelenou číslovanou edici a jsou vydávány od roku 2005. Jejich odborným garantem je Klub českých turistů Praha a dosud bylo vydáno přes 1800 karet, které představují zajímavá a turisticky atraktivní místa v České republice. Projekt je známý i díky dlouholeté spolupráci s rádiem Impuls, kde má od roku 2007 svůj pravidelný pořad Máme Česko ráááádi. Sběratelské karty ocení každý, kdo rád cestuje, poznává nová místa a rozšiřuje si své obzory.

sbeatelska karta 1

Krajské turistické informační centrum Zlín sídlící ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU je otevřeno 7 dnů v týdnu, má bezbariérovou recepci a příjemnou odpočinkovou zónu s interaktivními informačními kiosky.

Více informací: https://www.14-15.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Celé znova „Chceme si Pošembeří tour užít, a pobavit lidi a vlastně i sebe!“

Cele znova 200Regionu Pošembeří v dubnu až květnu bude žít akcí s názvem Pošembeří tour, jejíž tváří se stala skupina Celé znova. My jsme toho využili a pořádně jsme vyzpovídali Stanislava Potměšila. Ten nám prozradil více o životě na vesnici (pohoda na v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Život není náhoda

zivot neni nahoda200Že život skutečně není náhoda, tvrdí Hal Urban, autor bestselleru To nejdůležitější v životě. Ve své nové knize, kterou do češtiny přeložila Marcela Koupilová, se zabývá způsoby, jak najít životní cíl a užít si co nejlépe a smyslu...

Divadlo

Cirkus, který vám vyrazí dech

Festival Letní LetnáMezinárodní festival Letní Letná oživí od 19. srpna do 2. září pražské Letenské sady již podeváté atmosférou nového cirkusu a divadla. Vyroste zde pestré a veselé festivalové městečko s cirkusovými šapitó, kde...

Film

Vyšly vybrané texty filmové kritičky Galiny Kopaněvové

Spatrit-a-napsatHned úvodem by rád vyjasnil: Galina Kopaněvová (1931-2012) není Ruska, narodila se v Kolíně české matce (byť v Rusku narozené) a ruskému emigrantu, takže by měla být psána právě takto (a sama se tak skutečně podepisovala). Pr...