Derniéra kultovního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z Plzně už 22. května streamem!

Derniéra kultovního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z Plzně už 22. května streamem!

Tisk

muzikal josef 200Velkolepá a zábavná muzikálová show pro všechny generace z autorské dílny Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť dobyla doslova celý svět!!! Muzikál s podtitulem Bible v rytmu rokenrolu vznikl na motivy starozákonní legendy o Jakobovi, jednom z jeho dvanácti synů Josefovi a jeho úžasném pestrobarevném plášti přináší poučný a poutavý příběh spolu s řadou krásných a mimořádně chytlavých písní. Mimo jiné je proslavili Jason Donovan, Donny Osmond, Stephen Gately z chlapecké skupiny Boyzone nebo náš Karel Gott.

Poprvé byl tento muzikál v roce 1968 uveden jako krátké školní pásmo pro děti. Z písničkové revue se však během desetiletí stal nejhranější britský muzikál v historii. Za fenomenální úspěch mohou především skvělé melodie a také důležité poselství: ,,Nikdy není tak zle, aby nemohlo být lépe!”

Premiéra prvního a zároveň jednoho z nejpopulárnějších děl legendárního autorského tandemu Lloyd Webber – Rice v přebásnění Michaela Prostějovského a v režii Gabriely Petrákové se v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla uskutečnila v prosinci roku 2018. Tedy v roce 50. výročí vzniku tohoto muzikálu. On-line stream v hlavní roli s Pavlem Klimendou, který byl za svůj výkon oceněný širší nominací na prestižní divadelní Cenu Thálie, je pak záznamem jeho plzeňské derniéry, která se kvůli pandemii uskutečnila v polovině dubna letošního roku bez diváků.

„Jedná se o historicky vůbec první záznam a veřejné odvysílání českého provedení některého z děl světoznámé autorské dvojice Andrew Lloyd Webber a Tim Rice. Těší mě důvěra zahraniční agentury k muzikálu DJKT, díky které se diváci budou moci s touto oblíbenou prvotinou rozloučit z pohodlí svých domovů, když zatím stále ještě nemohou do divadla osobně,“ komentuje mimořádnou událost šéf muzikálu v plzeňském Divadle J. K. Tyla Lumír Olšovský

muzikal josef2

V sobotu 22. května 2021 od 19.00 hod. se budete formou streamu moci podívat na poslední plzeňské představení muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Derniéru bude možné sledovat po zakoupení vstupenky na zahraničním portále stream.theatre.

Jednoduchý návod, jak vstupenky pořídit a jak video sledovat, najdete ZDE.

muzikal josef 1 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuna Eliška vznikla jako momentální nápad a snaha pobavit děti

Bohumil Matějovský (2)Bohumil Matějovský nás naprosto okouzlil svou vtipnou a milou pohádkou Praštěný nápad kuny Elišky. Zeptali jsme se ho, jak vlastně tato vítězná pohádka vznikla a jaký literární žánr má on sám nejraději.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...


Literatura

Co se skrývá za intermediální poetikou příběhu?
ImageIntermedialita bývá vydávána za poněkud módní záležitost posledních let - jako cíl si vytyčuje zkoumání vzájemných vazeb mezi uměním a médii, ale také sledování téhož příběhu napříč uměním i médii. ...

Divadlo

Z malého brouka v hlavě velké divadlo

brouk v hlave 200Městské divadlo Zlín se derniérou rozloučilo s hrou Brouk v hlavě, ve které v dvojroli exceluje Pavel Vacek, a nejen on.

...

Film

Podzim života Vratných lahví

vratne perexFilm Vratné lahve (2006) je zatím posledním projektem scénáristy Zdeňka Svěráka, kde si rovnou zahrál také hlavní roli. Dlouhou uměleckou kariérou člověk dozraje, ale je legrační, jen když se dokáže zamíchat s nadhledem. A pr...