Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Tisk

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

Vraťte se s partou akrobatů do dětského světa fantazie, kdy stačí vylézt na vysokou zeď a zažít opravdické dobrodružství! V branži jim nikdo neřekne jinak než „lůzři,” přestože na české scéně patří mezi špičku. Losers Cirque Company si můžete na Dramoxu užít v představení Walls and Handbags. Nudu nezná ani nadějný student herectví Mates, který se vloupal do zavřeného divadla, aby udělal kariéru. Podívejte se na jeho akrobatické kousky v Kabaretu BRAVO NAŽIVO.

Sweat&Ink

Čísla, při kterých se tají dech!

Čeští diváci znají i hvězdy nového cirkusu z Kanady, soubor Cirque Barcode, který loni vystoupil na pražských Jatkách 78. Krásné představení Sweat & Ink si můžete užít na Dramoxu. Kanadský soubor v něm překračuje hranice lidských možností i gravitace. Při jejich akrobatických číslech se vám bude tajit dech! Sweat & Ink je krásná, neuhlazená, bolestivá a současně zábavná novocirkusová show, která vás přiměje vzlykat, plakat, ale i smát a divit se.

Skvělá představení nabízí i soubory ze Španělska nebo Itálie. Nudit se rozhodně nebudete s pouličním umělecko-klaunským duem Vol´e temps, které v představení DistanS přehrává příběh dvou kluků, co si kdysi dali sraz na jednom stromě.

Kouzelná pantomima beze slov

Cirkusová i pantomimická představení mají výhodu, že jim můžou porozumět diváci ze všech koutů světa. Odpočinout si proto můžete třeba u zábavné pantomimické show Bang Bang! Trio klaunek z italské skupiny The Clown Angels v ní řeší záhadný detektivní případ, který se promění ve veselou hru plnou dovádění a nečekaných zvratů. K zábavě občas stačí málo: třeba tři mimové, žebřík a žárovka. Vítejte v pantomimě Mimes of britsko-italského souboru The Three Dots Company, který vás přesvědčí, že to nejdůležitější se dá často vyjádřit beze slov. Na výlet do české pantomimy se pak můžete vypravit s autorskou dvojicí Kozel ve fraku, která mimicky skvěle sehrála milostné Absurditky.

Walls & Handbags

dramox.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Kdo rozumný by se nechal pobláznit vlastním terapeutem?“ ptá se Edna Nová

edna200Edna Nová vystudovala v Praze na UK obor sociální práce, absolvovala výcvik v krizové intervenci, porodila dvě děti a vydala dvě knihy: Ženy z Bohnic (Pointa) a Konec aneb začátek (Motto). Její život zahrnuje vztahové držkopády, bohémský život v polosquatu,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

20 let radosti a smíchu

screamers PEREXV letošním roce je to už dvacátý rok, kdy mají členové travesti skupiny Screamers plné diáře a brázdí republiku křížem krážem. Sama představení skupiny navštěvuji už od základní školy, takže jejich repertoár znám dobře a byla jsem zvědavá,...


Literatura

Literární událost podzimu? Nový Lars Kepler!

zrcadlovy-muz 200Od vydání poslední knihy Larse Keplera uběhly dva roky, a tak není divu, že se na další novinku příznivci této spisovatelské dvojice těšili a napjatě vyhlíželi její vydání.

...

Divadlo

Pérka, drátky, kolečka: Dvě sestry, jedna role, jeden muž

Pérky, drátky, kolečkaSpolečenský román o herečce, která hledá opět cestu ke své sestře, vás zatáhne do divadelního prostředí a dotkne se jak sourozenecké rivality, tak také sesterské lásky. Ústředním motivem knihy pln...

Film

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman PEREXBohemian Rhapsody si získal široké publikum a zásluhou byl nominován na Oscara, ve kterém nakonec zlatá soška putovala Bohemian Rhapsody v několika kategoriích. Rocketman takový úspěc...